Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri seara, la Braila, intr-o conferinta de presa, ca ii va cere premierului Victor Ponta sa ia serios in calcul demiterea prefectului de Braila, Vasilica Vilcu, pentru modul in care a gestionat situatia de criza de la Consiliul Judetean, dupa suspendarea presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru fapte de coruptie, transmite Agerpres.

"Ii voi cere domnului prim-ministru si domnului vicepremier Gabriel Oprea sa ia serios in calcul demiterea prefectului de Braila. Prefectul trebuie sa plateasca pentru aceste abuzuri pe care le-a facut. Demiterea nu inseamna sa plateasca, adica aceasta nu este plata la care ma refer. Eu vorbesc de abuzuri cu efecte foarte grave asupra unor institutii din judet si nu numai, asupra judetului in general", a declarat Dragnea.

El a adaugat ca prefectul de Braila trebuie sa "plateasca" nu doar cu functia, dar ca nu se poate pronunta in ce mod, pentru ca "sunt institutii suficient de puternice si de serioase in Romania, care vor decide acest lucru".

"In conditiile in care s-a adoptat un proiect de hotarare la un moment dat si prefectul l-a atacat la trei zile, cu o motivatie destul de subreda, iar hotararea a fost suspendata, este clar ca a fost o greseala. Poate Corpul de Control al prim-ministrului sau alte institutii trebuie sa vina, in perioada urmatoare, sa faca o cercetare serioasa si temeinica la Braila", a completat Dragnea.

Vicepremierul a sustinut ca situatia de la CJ Braila, ramas fara presedinte de patru luni, este una "ingrozitoare", care produce deservicii grave judetului, mai ales ca, in plina iarna, nu este adjudecata licitatia pentru desemnarea firmei care sa deszapezeasca drumurile.

"Doamne fereste, eu nu stiu cum se va descurca cel din fruntea CJ, daca vor veni zapezile. Dincolo de atitudinea politica condamnabila a acestui domn de la noul PNL, vicepresedintele CJ, eu consider ca aici avem de-a face cu un sir de abuzuri si din partea dumnealui si din partea institutiei Prefectului, abuzuri care trebuie sa inceteze si pentru care acestia trebuie sa plateasca. S-au jucat acest domn de la PNL si consilierii si au blocat activitatea judetului, nu doar a CJ, cu prejudicii foarte grave", a declarat Dragnea.

Nicio firma nu s-a inscris la licitatia organizata pe 3 decembrie de Consiliul Judetean Braila pentru incredintarea serviciului de deszapezire a drumurilor judetene, in conditiile in care institutia a ramas de patru luni fara presedinte si un vicepresedinte, cercetati de DNA pentru fapte de coruptie.

Deputatul Mihai Tudose, noul presedinte al PSD Braila; Bunea Stancu, revocat din functie

Deputatul Mihai Tudose a fost ales, vineri, in Conferinta extraordinara, presedinte al PSD Braila, in locul lui Gheorghe Bunea Stancu, judecat sub control judiciar pentru acte de coruptie, mai relateaza Agerpres.

Organizarea Conferintei extraordinare a PSD Braila a fost o decizie a Comitetului Executiv National al partidului si a avut doua puncte pe ordinea de zi: revocarea presedintelui Gheorghe Bunea Stancu si organizarea de alegeri pentru functia ramasa astfel vacanta.

Singurul care s-a inscris pentru a candida la sefia PSD Braila a fost deputatul Mihai Tudose. El a fost votat in unanimitate de cei 156 de delegati prezenti la Conferinta extraordinara, care a fost prezidata de presedintele executiv al social-democratilor Liviu Dragnea.

Intrebat ce calitati il recomanda pe Mihai Tudose pentru a conduce PSD Braila, Liviu Dragnea a spus: "Mihai este un om care, din punct de vedere politic, are foarte multa experienta. Este un om apreciat de colegi. Mihai nu si-a depus candidatura pentru ca a visat noaptea, ci pentru ca organizatia in sine, colegii de la nivelul conducerii judetene si colegii din teritoriu i-au propus sa candideze, pentru ca este un om perceput ca un om politic care munceste pentru oameni, nu numai pentru cei din partid. Este un om care munceste pentru comunitate, un om loial, un om care vrea sa faca lucruri nu numai pentru colegii dumnealui, ci pentru intreg judetul".

Noul presedinte al organizatiei, Mihai Tudose, a declarat ca unul dintre obiectivele sale este ca in PSD Braila "nimeni sa nu mai ia decizii de capul lui".

"Deciziile se iau in colectiv, in forurile statutare. Cine nu se supune deciziei de grup are o varianta foarte democratica sa ne lase pur si simplu in pace. Face parte din proiectul meu pentru un nou stil de a conduce organizatia", a spus Tudose.

Intrebat de ce a durat atat de mult revocarea din functia de presedinte al PSD Braila a lui Gheorghe Bunea Stancu, Liviu Dragnea a spus ca a fost una din "ezitarile" partidului si ca a fost "o greseala".

"Asta a fost una din ezitarile partidului nostru. Un gen de ezitari pe care PSD-ul le-a avut de-a lungul anilor si care nu i-au adus foarte multe servicii. A fost o greseala si in acest caz si in alte cazuri. Trebuia sa cerem tuturor organizatiilor din tara care aveau astfel de probleme sa faca acest lucru. Am inceput acum. E bine ca s-a intamplat si ca, practic, de astazi, organizatia intra pe un fagas normal. Macar la organizatia PSD lucrurile au intrat in normalitate si va redeveni una din cele mai puternice organizatii din tara, mai bine structurata, cu oameni seriosi si condusa in mod coerent. Le recomand cu prietenie colegilor din PSD Braila sa taie repede toate cumetriile", a declarat Dragnea.

El a precizat ca in toata aceasta perioada nu a luat legatura cu Bunea Stancu si ca ii pare rau de tot ce i s-a intamplat. "Domnul Bunea Stancu trece printr-o situatie destul de neplacuta, mie imi pare foarte rau si nu am luat niciunul legatura cu dumnealui. Sper sa nu conteste revocarea din functie", a afirmat Dragnea.

Gheorghe Bunea Stancu a fost revocat recent de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu, din functia de presedinte al CJ Braila, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv, declarandu-l in conflict de interese. Stancu a contestat la Tribunalul Braila ordinul prefectului.