Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru Realitatea.net ca impozitarea marilor averi i se pare "corecta", dar propunerea de lege a colegilor de coalitie de la UNPR este "inaplicabila". Este prima contra publica intre Ponta si partidul condus de vicepremierul Grabriel Oprea, cunoscut drept "interes national" pentru cele doua tradari succesive ale unor parteneri de guvernare.

Victor Ponta si Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Reamintim ca toata conducerea UNPR, in frunte cu Gabriel Oprea, a iesit saptamana trecuta intr-o rara conferinta de presa pentru a-si anunta proiectul de impozitare a marilor averi. Oprea a spus atunci ca nu a discutat subiectul in interiorul coalitiei de guvernare.

Ulterior, Ponta a anuntat ca Executivul nu va modifica politica fiscala in 2015 pentru a introduce supra-impozitarea marilor averi.

Ce a declarat Ponta despre proiectul UNPR:

  • Am considerat că într-o piață a muncii atât de competitivă precum este cea europeană, o re-rigidizare a pieții muncii ne va împiedica să ne dezvoltăm economic. Eu nu cred în legea junglei, propovăduită de oamenii de dreapta din România care au lucrat doar la stat sau care au numai salariu de parlamentar sau de consilier. Eu cred că atât cât am putut, am îmblânzit această lege a junglei, tocmai că măsurile sociale, numite populiste, guvernul pe care îl conduc le-a implementat. Până la un punct însă. Până la punctul în care de fapt sărăcim cu toții ca țară.  Ideea apropo cu impozitarea marilor averi. Mi se pare corectă. Dar ideea e să putem să o aplicăm. În varianta UNPR e inaplicabilă. În primul rând trebuie să avem declarația de avere, ca să ai ce să impozitezi.