Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica noapte, rezultatele numaratorii paralele finale efectuate de partid, potrivit carora candidatul PSD-UNPR-PC la prezidentiale, Victor Ponta, are 40,51% din voturi, iar candidatul ACL, Klaus Iohannis, 29,52%.

Potrivit acestuia, acestea sunt rezultatele paralele realizate prin transmiterea datelor prin sms, scrie Agerpres.

"Acum se incarca si procesele verbale. Procese verbale am incarcat peste 60%, si acolo vorbim de procese verbale semnate, deci datele oficiale, cand vor fi gata, o sa le transmitem pentru maine dimineata. Pentru prima data am castigat in Republica Moldova - Victor Ponta a iesit pe primul loc cu o diferenta considerabila fata de locul doi", a spus Liviu Dragnea.

El a sustinut ca diferenta de procente dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis in Republica Moldova este mai mare de 10 procente. "Pentru Victor Ponta votul din Republica Moldova are o valoare simbolica", a adaugat Dragnea.

Presedintele executiv al PSD a mentionat ca rezultatele generale obtinute pe tara de candidatul partidului, Victor Ponta, sunt multumitoare.

-----

Anterior, Dragnea a anuntat ca, potrivit numaratorii paralele efectuate de PSD la 80% din sectiile de votare, Victor Ponta a obtinut 41,01%, iar Klaus Iohannis 29,23%.

"Dupa numararea a 80% din sectiile de votare, Victor Ponta are 41,01% iar Klaus Iohannis - 29,23%", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

"Numaratoarea merge foarte repede, in sectiile de vot au inceput sa se numere, sistemul nostru de comunicare e foarte bun, l-am imbunatatit", a afirmat el.

"In foarte scurt timp vom iesi cu rezultatele finale", a mai afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Dragnea a anuntat aceste rezultate dupa 30 de minute de la conferinta anterioara de presa, cand anuntase rezultatele numaratorii paralele dupa numararea a 60% din sectiile de vot.

Tot atunci, Dragnea a precizat ca aceste rezultate sunt centralizate deocamdata numai pentru primii doi candidati.