Peste o suta de romani stau la coada intr-una dintre sectiile de votare din Roma, capitala Italiei, transmite corespondentul HotNews.ro. Coada s-a format la o sectie de la Accademia di Romania.

Coada uriasa la RomaFoto: Hotnews

In Roma sunt trei sectii de vot: doua la Accademia di Romania si una la Consulat.

Romanii care asteapta la coada sunt foarte rabdatori si asteapta in ordine sa le vina randul. "Buturuga mica rastoarna carul mare", a declarat unul dintre votanti.

Vremea e foarte frumoasa la Roma, e insorita si e cald. E duminica muzeelor deschise, doi turisti s-au asezat la coada crezand ca e intrare la muzeu. Cei mai multi votanti sunt tineri, e si o maicuta catolica, menajere in grup, multi parinti insotiti de copii.

In sectie nu pot intra mai mult de 7 persoane concomitent, pentru ca acesta e numarul cabinelor de vot. Pana la ora 10 au votat 82 de persoane la Sectia 89 Accademia di Romania.

Ora 17.20 Atmosfera in randul celor care stau la coada este, in general, buna. Fac cunostinta, glumesc, schimba pareri. Mai sunt si cateva persoane care pleaca.

Oamenii rad ca sa treaca timpul: "Gata, greul a trecut, mai ramane putin".

"Din cauza lor stam la coada, la un milion de romani din Italia, doar 51 de sectii, e ridicol", a afirmat un alt cetatean roman care asteapta sa voteze, insa tonul folosit nu a fost unul cu iz de scandal.

Update13.16: E coada si la o a doua sectie de votare din Roma, sectia 90 de la Accademia di Romania. Un domn inginer a venit cu mama lui de 88 de ani, a rugat-o sa se aseze pe trepte ca sa nu oboseasca. "Sunt din 1974 aici, votez de fiecare data, desi m-am stabilit aici. Votez pentru ca imi pasa". Coada e de circa 200 de persoane.

O doamna se plange ca sunt mai putine sectii de vot ca alte dati: "Vin de la Lunghezza, de la 20 km".

La intrarea in sectie romanii trebuie sa completeze un formular declaratie pe propria raspundere unde scriu adresa si afirma ca voteaza o singura data.

Update 13.30: Cam 150 de persoane stau la coada la sectia de votare 90 de la Accademia di Romania. Doua doamne de circa 50 de ani vin spre aceasta sectie de votare agale. Spun ca au fost la sectia 88 de la Consulat unde sunt "sute de persoane", in partea opusa a Romei. Elena vine de la Ostia, oras pe litoral. A luat metroul si autobuzul pentru a ajunge la sectia de la Accademia unde respira usurata. "Aici e mai putina lume". A preferat sa vina la Academie sa voteze decat sa astepte la Consulat. Din calculele noastre: de la ora 13, ora Italiei, au votat peste 10.000 de romani. Top trei orase: Roma, Torino si Padova, fiecare cu peste 600 de votanti.

Update 15.50: La sectia de la Consulat stau la coada 300-400 de persoane. De la sfarsitul cozii nu se vede intrarea in sectia de votare. O doamna se aseaza fara speranta la coada: "Mi-a zis o doamna ca asteapta de la 11 si abia acum a intrat (15.56 )". O alta doamna insarcinata se lasa pagubasa.

Vom reveni cu amanunte