Corina Cretu (PSD), nominalizata pentru postul de comisar european pentru Politica Regionala, este audiata luni in Comisiile pentru afaceri europene ale Camerei Deputatilor si Senatului. La audierea care s-a desfasurat cu usile inchise a participat si premierul Victor Ponta, pentru apriximativ 30 de minute. La iesirea din sala acesta a declarat ca numele discutate pentru a o inlocui pe Corina Cretu in functia de vicepresedinte al Parlamentului European sunt Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru si Catalin Ivan. Dar aceasta se va decide "dupa ce postul va fi eliberat in mod oficial", a spus Ponta.Citeste integral declaratiile Corinei Cretu pe EurActiv.ro

Corina CretuFoto: Parlamentul European

Ora 16:32 Corina Cretu, dupa audiere:"Un comisareuropean reprezinta interesele Uniunii Europene si cred ca interesul Romaniei si cele ale tuturor statelormembre converg in aceasta privinta..

Comisarul european desemnat din partea Romaniei, Corina Cretu, a declarat, luni ca audierea sa in Parlamentul European va avea loc la 1 octombrie, subliniind ca discutia din cadrul comisiilor reunite de afaceri europene ale Parlamentului roman a fost "constructiva".

"Ma bucur ca am avut acest dialog extrem de pozitiv si de util privind prioritatile noii Comisii Europene in privinta Politicii Regionale. Am venit intre fostii mei colegi si sunt bucuroasa ca am avut asa o atmosfera constructiva. Am vorbit despre insemnatatea Politicii Regionale pentru UE. Este una dintre politicile de succes ale UE, este practic politica care are cele mai multe rezultate in ceea ce priveste modul in care UE poate cu adevarat sa se apropie de viata oamenilor", a declarat Corina Cretu, dupa audierea care a durat circa o ora si jumatate.

"Cred ca este responsabilitatea noastra comuna, indiferent ca ne desfasuram activitatea la nivel national, la nivel european, de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor si de a contribui la recastigarea increderii cetatenilor in proiectul UE", a mai spus comisarul desemnat.

Totodata, Corina Cretu a anuntat ca va fi audiata in PE la 1 octombrie.

"Sunt convinsa ca va fi o dezbatere constructiva in legatura cu acest portofoliu. Sunt prezenta aici in calitate de comisar european desemnat pentru politici regionale si e o mare placere si onoare pentru mine", a declarat Corina Cretu la inceputul audierilor.

Corina Cretu va detine portofoliul Politica Regionala in viitoarea Comisie Europeana, fiind desemnata pe aceasta functie in data de 10 septembrie 2014 de noul presedintele al Executivului UE, Jean-Claude Juncker.

Corina Cretu (PSD) este europarlamentar incepand din anul 2009 iar in 2014 a fost aleasa vicepresedinte al Parlamentului European, din partea grupului Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (S&D).