Elena Udrea a afirmat miercuri ca nu va comenta afirmatiile facute cu o zi in urma de Elena Basescu, "din respect fata de tatal ei", presedintele Traian Basescu. Replica sa vine dupa ce Elena Basescu spusese marti ca Elena Udrea impiedica organizatiile PMP sa stranga semnaturi pentru candidatura lui Cristian Diaconescu.

Elena Udrea si Cristian DiaconescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

"Am sa va rog sa faceti distinctie intre ce poate spuna presedintele Traian Basescu si Elena Basescu. Elena Basescu e alta persoana. Din respect fata de tatal ei, nu o sa comentez aspectul acesta", a spus Udrea, invitata in studioul B1 TV.

"Probabil din faptul ca doamna Basescu fiind mai departe de partid in ultima perioada nu a fost prezenta la sedintele noastre, probabil ca cineva i-a trimis un mesaj gresit si de aici neintelegerea. Daca oricine ar fi spus asta si nu cineva care poarta numele Basescu, nu conta", a comentat ea.

Intrebata despre unele zvonuri vehiculate de Romania TV potrivit carora Elena Basescu ar putea fi exclusa din PMP, Elena Udrea a exclamat: "Doamne fereste".

"Relatia mea cu Elena Basescu este una de zece ani, se mai intampla si neintelegeri cand e vorba de politica, Doamne fereste".

In ceea ce priveste vocile critice la adresa sa, Udrea a sustinut ca "apar tot felul de intoxicari carora unii le cad prada".

Intrebata daca se va mentine candidatura lui Cristian Diaconescu din partea PMP, Elena Udrea a subliniat ca ea l-a propus pe fostul ministru de Externe pentru aceasta postura si ca "deocamdata avem candidat".

Ea a precizat ca si-a exprimat ingrijorarea ca "daca mai stam foarte mult poate pierdem startul (in campania pentru prezidentiale) daca nu cumva l-am si pierdut" si a sustinut ca "organizatiile strang semnaturi", chiar daca nu sunt in "target".

Chestionata daca se poate schimba candidatul PMP, Elena Udrea a raspuns: "Tehnic, este posibil, legal, tehnic".

"Supararea a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate in organizatii, au fost colegi care au vorbit de lipsa de autoritate a candidatului", a continuat Udrea, adaugand ca "trebuie mai multa energie si mai multa activitate".

In opinia sa, este "binevenita" o discutie a conducerii PMP cu presedintele Traian Basescu, "in conditiile in care exista aceste rumori in partid".

In orice caz, Colegiul Director al PMP se va reuni martea viitoare, pentru a discuta cu liderii din teritoriu despre modul in care se deruleaza campania electorala, notand insa ca "modul in care un partid se mobilizeaza in spatele unui candidat depinde si de candidat".