Democrat-liberalii au votat luni, la Colegiul Director al partidului, in unanimitate, pentru fuziunea PDL cu PNL, au precizat pentru Medifax, surse din PDL. Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a dconfirmat, luni dupa-amiaza, ca "Partidul a hotarat sa formam o mare formatiune politica de centru-dreapta in Romania, pentru sanatatatea politicii romanesti. Pe partea stanga avem un partid puternic, intr-un timp relativ scurt vom realiza acelasi lucru pe partea dreapta. Am decis sa incepem colaborarea in Parlament inca de astazi. Termenul la care va fi constituita fuziunea - cat mai repede cu putinta, cel mai bine ar fi pana la inceperea campaniei pentru prezidentiale."

Vasile Blaga a adaugat ca "Iubesc partidul asta, dar sunt lucruri mai importante: proiectul pentru Romania si jos PSD-ul. Speram ca spre 1 august sa stim numele candidatului (la prezidentiale - n.red.). Domnul Catalin Predoiu are tot sprijinul partidului, dar va fi facut un profil sociologic al candidatului", a mai spus Vasile Blaga.

Intrebat de jurnalisti daca Monica Macovei ar putea fi propunerea PDL pentru a candida la prezidentiale, Vasile Blaga a raspuns ca "Nu am auzit-o niciodata pe doamna Monica Macovei exprimandu-si intentia de a candida la prezidentiale."

Potrivit surselor citate, in Colegiul Director al PDL "nu a fost niciun vot impotriva acestei fuziuni".

Sedinta Colegiului Director continua, democrat-liberalii vorbind despre pasii care ar trebui facuti pentru realizarea fuziuni dintre cele doua partide.

PNL si PDL doresc ca fuziunea sa se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Presedintie sa se faca pana cel tarziu la 1 august, au anuntat, luni, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, dupa intalnirea reprezentantilor celor doua partide.

"A fost o discutie scurta si foarte buna, am reconfirmat impreuna ca dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune intre PNL si PDL, cat de repede va fi posibil acest lucru", a declarat Iohannis.

El a precizat ca au fost convenite "comisii mixte de lucru" ale celor doua partide, care sa lucreze pe anumite domenii in perspectiva fuziunii.

"Cred ca acest inceput in forta arata determinarea noastra de a merge inainte pe aceasta cale. Doar ca sa nu uitam, vreau sa reiau ideea cu candidat comun. A durat cateva secunde discutia si toata lumea a reconfirmat ca noi si credem si partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale. Asta in cazul putin probabil ca nu reusim fuziunea mai repede decat se pune discutia cu candidatul la prezidentiale", a afirmat Iohannis.

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca, incepand de luni, grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor lucra impreuna.

"Vom lucra in comisii paritare, cea mai importanta de departe sarcina revine comisiei care sa lucreze la Proiectul pentru Romania. Pana la urma, aici ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, este adevarat, vom avea un singur candidat. Dar ne intereseaza un proiect pentru Romania cu care sa-i convingem pe romani, nu numai la alegerile prezidentiale, dar si in viitoarele alegeri locale si generale si mai ales sa construim o dreapta unita", a declarat Blaga.