Premierul Victor Ponta l-a criticat vineri pe prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, dupa ce acesta a afirmat joi seara ca PNL propune TVA de 16%, declarand despre liderul liberal ca se molipseste de un tip de neseriozitate de la oamenii din jurul lui. "Sa spui ca esti pregatit sa conduci o tara de 20 milioane cand nu stii ce inseamna un punct din reducerea TVA, ca sa nu mai vorbim de alte lucruri, cand nu stii cum s-a schimbat pretul la gaze pentru Azomures... Cred ca toti trebuie sa fim un pic mai modesti", a declarat Ponta.

"Vad un tip de neseriozitatea care il molipseste si pe dl Iohannis care altfel este un om serios si rational. Dar daca sta cu oameni neseriosi se molipseste", a afirmat premierul.

Intrebat despre declaratia lui Iohannis, Ponta a raspuns: "Am vazut - si eu mi-as dori sa scadem TVA de la 24 la 16% -, nu l-a intrebat moderatorul daca stie dl Iohanis cat inseamna un punct de TVA incasari la buget. Eu stiu, 2 miliarde de lei, 2 miliarde inmultit cu 8, 16 miliarde lei. 16 miliarde de lei reprezinta, de exemplu, bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ar trebui sa taiem toti banii din sanatate sau tot ce dam la pensii de la buget".

"Eu nu zic ca sunt pregatit sa fiu primarul Sibiului, desi e un oras dragut de 100 mii locuitori. Sa spui ca esti pregatit sa conduci o tara de 20 milioane cand nu stii ce inseamna un punct din reducerea TVA, ca sa nu mai vorbim de alte lucruri, cand nu stii cum s-a schimbat pretul la gaze pentru Azomures... Cred ca toti trebuie sa fim un pic mai modesti", a mai afirmat Ponta.

Klaus Iohannis a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca PNL doreste sa propuna scaderea TVA la 16%.