Organizatiile judetene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judetene folosirea acronimului "USL" in materialele de campanie de catre PSD, urmand ca PNL sa solicite in instanta, la Tribunalul Bucuresti, denuntarea USL, a anuntat, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu, citat de Mediafax.

"Azi a fost finalizata si va fi inaintata catre filialele judetene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de catre PSD a semnului electoral si a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru ca orice om serios si responsabil stie ca USL nu mai traieste", a precizat Alina Gorghiu, referitor la afise ale aliantei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL traieste".

Gorghiu a aratat ca PNL solicita public atat premierului, cat si intregului "colectiv PSD" sa puna capat "minciunii" raspandite pe materialele electorale in tot spatiul public din Romania conform careia USL ar trai si care reprezinta "o poveste de prost gust".

Deputatul PNL a precizat ca denumirea "USL" nu apartine PSD din punct de vedere legal si moral.

Ea a mentionat ca aceste contestatii se vor depune marti sau pana la sfarsitul saptamanii de catre filialele judetene catre Birourile electorale judetene, urmand sa fie contestate la BEC eventualele decizii negative ale BEJ.

Gorghiu a mai spus ca PNL a intrat "pe ultima suta de metri" in ceea ce priveste redactarea si depunerea catre instanta competenta, respectiv Tribunalul Bucuresti, a solicitarii de denuntare a USL.

"A doua masura prin care credem noi ca trebuie sa punem punct acestei tehnici de inselare a opiniei publice de catre PSD este faptul ca PNL a hotarat si a intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste redactarea si depunerea catre instanta competenta - Tribunalul Bucuresti - a solicitarii de denuntare a USL. Este necesar acest demers pentru a pune capat unei aparente juridice in spatele careia se ascunde PSD, care in realitate, in fapt, nu mai exista", a precizat Gorghiu.

Intrebata ce inseamna "pe ultima suta de metri", Gorghiu a precizat ca aceasta solicitare de denuntare a USL va fi inaintata instantei in viitorul imediat apropiat, fiind o problema de zile sau de saptamani.

"Indiferent de termenul pe care Tribunalul il va da, in mod cert se va lua act de desfiintarea USL. Vom pune capat unei minciuni pe care PSD o foloseste cu obstinatie. E in stare Victor Ponta inclusiv in campania pentru prezidentiale sa viseze ca e candidatul USL la prezidentiale si atunci cred ca e bine sa-l trezim", a mai spus Gorghiu.