​Presedinele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a negat, miercuri, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca el ar fi primit vreo propunere de a trece la PSD si a exclus si posibilitatea ca in urmatorii 4 ani formatiunea sa politica sa fuzioneze cu cea social-democrata.

Premierul Ponta si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (cei doi din centru)Foto: Guvernul Romaniei

Intrebat daca el va pleca la PSD, Constantin a raspuns: "Nu. Nu am avut nicio propunere in acest sens. A fost o stire introdusa de cineva - nu stiu de cine - chiar in saptamana in care avem congres la PC. Eu candidez pentru un nou mandat si probabil ca cineva <> a vrut sa introduca si aceasta posibilitate. Nu a avut nicio discutie de acest fel".

"Sambata avem congres. Eu iau un mandat acum de la colegii mei de partid sa conduc un partid 4 ani, deci 4 ani de zile nu se pune aceasta problema", a afirmat el si referitor la posibilitatea unei fuziuni a PC cu PSD.

Intrebat despre felul cum colaboreaza cu primarul PC al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, liderul conservator a sustinut ca "nu a fost nicio divergenta" intre el si edil.

"Ma inteleg foarte bine cu dansul si este un om de baza pentru mine in conducerea partidului. Nu a fost nicio divergenta niciodata intre mine si domnul Piedone", a sustinut Constantin.

Referitor la perioada 2011-2012, cand Piedone, inainte de alegerile locale, si-a anuntat sustinerea pentru UNPR si a avut discutii privind o posibila alianta in Capitala cu liderul de atunci al PDL Bucuresti, Elena Udrea, daniel Constantin a afirmat ca "nu mai este niciun semn de intrebare".

"Sigur, au fost acele momente in anul 2011, dar de cand echipa s-a consolidat. Dar nici atunci nu pot sa spun ca au fost divergente, ca am avut certuri fata in fata. Nu stiu cat a cochetat cu domana Udrea, a conchetat mai mult cu domnul Oprea (liderul UNPR -n.r.), care este intr-o alianta cu noi in momentul de fata si nu mai este niciun semn de intrebare", a declarat vicepremierul Daniel Constantin, pentru HotNews.ro.