Europarlamentarul Cristian Preda afirma ca, dupa un foarte bun comisar european din partea Romaniei, Dacian Ciolos, "pe care PSD nu il mai sustine" pentru aceasta functie, "se bat" acum Corina Cretu, Titus Corlatean si Mircea Geoana, transmite Mediafax.

"O buna reprezentare a Romaniei este sa avem un comisar european respectat. Stiti cine se bate pentru functia de comisar european? Se bate "Mihaela, dragostea mea", domnul Geoana, care a visat sa fie secretar general NATO, acum incearca sa fie comisar si, daca nu-i iese, vrea sa fie secretar general ONU. Se mai bate domnul Titus Corlatean, care ca ministru de Externe a vorbit mai mult de politica interna decat de cea externa. Si se mai bate Corina Cretu, e cunoscuta, nu? (...) Am avut un foarte bun comisar, Dacian Ciolos. PSD-ul nu il mai sustine pe Ciolos. (...) Reforma pe care a facut-o Ciolos in domeniul politicii agricole comune e una din marile reforme din plan european", a declarat Cristian Preda, sambata, la Targu Mures.

El a spus ca se "pierde cu firea" cand vede cum astfel de lucruri sunt tratate "cu dispret" si ca "de cand s-a format Guvernul Ponta foarte multi ministri nu se duc la Consiliul European, trimit oameni de rangul II, care nu sunt la nivelul omologilor lor".

Preda a subliniat ca, pentru o buna reprezentare a interesului national, e nevoie ca la Consiliul European sa fie prezenti ministri, iar acestia sa fie oameni competenti, care "nu socheaza interlocutorii, care vad in CV-urile lor acuzatii de coruptie, trimiteri in judecata".

Acesta a aratat ca si in Parlamentul European e nevoie, de asemenea, de oameni care pot sa reprezinte cetatenii, si nu "clanurile de partid".

"Ceea ce se intampla in acest moment cu listele de la PSD si PNL e mai degraba o afacere de clan. Si-au luat bilete de vacanta, la Bruxelles", a adaugat Cristian Preda.