Fostul ministru de Interne Radu Stroe a declarat, marti, ca in biroul premierului Victor Ponta de la Palatul Victoria este "pelerinaj", insa nu a purtat cu acesta discutii pe "tema Duicu" in momentul in care era membru al Guvernului, transmite Mediafax.

"Nu am purtat cu primul ministru o discutie pe tema Duicu sau a altcuiva (...) Eu in biroul premierului nici nu-mi amintesc sa fi fost si cu domnul prim-ministru si cu domnul Toba si cu respectivul domn, nu o exclud, pentru ca daca imi spunea de Oprisan, pe el il cunosteam, dar pe Duicu nu-l cunosc", a precizat Stroe, raspunzand unei intrebari.

El a tinut sa sublinieze ca in biroului premierului intra multi oameni.

"In biroul premierului e pelerinaj, ce Dumnezeu!", a completat fostul ministru de Interne.

Stroe, al carui nume este vehiculat in dosarul Mehedinti, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca nu cunoaste ca premierul Victor Ponta sa fi facut vreun trafic de influenta in acest caz, mentionand ca nu isi aminteste de vreo intalnire in cabinetul premierului. "Eu personal nu-l cunosc pe domnul Duicu, nu cred ca l-am vazut in viata mea vreodata sau daca a fost, nu am stiut ca e el, daca era Oprisan stiam, ca il cunosc. Nu-mi amintesc de o asemenea intalnire in cabinet la premier, dar prin cabinetul premierului se perinda multa lume, iar ministrii chiar trebuie sa fie pe acolo. Nu cunosc o asemenea discutie, n-am auzit ca premierul sa se ocupe de asa ceva, eu nu am auzit, adica sa faca traficul ala de influenta de care se vorbeste", a afirmat Stroe.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, marti, daca a existat o intalnire, respectiv o discutie intre fostul ministru de Interne Radu Stroe si seful IGPR, Petre Toba, in biroul sau de la Palatul Victoria, el raspunzand: "Nu, nu a avut". "Pana la 7,4 milioane nu reusesc pana in noiembrie sa ne ia pe toti", a raspuns Ponta, initial, la aceasta intrebare.

Intrebat despre faptul ca procurorii sustin ca in biroul sau se facea trafic de influenta de catre presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, Ponta a negat. "Ce trafic de influenta? Despre mine? Am citit, nu scrie asa ceva acolo, va rog sa nu denaturati, va multumesc", a raspuns Ponta.

Intrebat din nou daca a avut loc o intalnire intre Stroe si Toba in biroul sau, Ponta a raspuns: "Nu, nu a avut".

Marti dimineata, premierul a declarat, intrebat despre informatii potrivit carora ar fi discutat cu Petre Toba despre nominalizarea sefului IPJ Mehedinti, ca nu stie de "asa ceva" si ca presa va primi si alte stenograme din biroul sau, iar premierii, seful SRI si cel al CIA, cu care a discutat, vor fi incantati.

"Sunt absolut convins ca veti primi de la procurori inregistrarile de la mine din birou. Au fost foarte multi prim-ministri, au fost sefi de Servicii de informatii, au fost conducatori de institutii. Veti primi, si la "Gandul", si la "B1" si la unde mai trebuie si atunci puteti sa ma intrebati ceva concret. Pana atunci... Eu stiu ca Duicu avea o relatie foarte buna cu doi dintre colegii dumneavoastra de la B1, dar asta nu inseamna ca facea trafic de influenta, stiu doar ca era foarte bun prieten", a raspuns Ponta intrebat de informatiile aparute in "Gandul" de catre un reporter al postului B1 TV.

Intrebat in continuare de presa daca a avut o discutie cu seful Politiei Romane despre nominalizarea sefului IPJ Mehedinti, Ponta a raspuns : "Nu, nu cred".

Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-ar fi traficat influenta in cabinetul lui Victor Ponta, presedintele CJ Mehedinti transmitandu-i sefului IPJ Stefan Ponea ca la Guvern se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, si ca premierul l-a chemat pe seful IGPR, Petre Toba. Asadar, din referatul publicat de Gandul, nu rezulta ca ar fi fost facute inregistrari in biroul lui Ponta, ci doar faptul ca Duicu era cel monitorizat.

In dosarul de coruptie, in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Politiei Judetene, Stefan Ponea, au fost arestati preventiv, apare si numele premierului Victor Ponta, scrie Gandul.

Potrivit Gandul, procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-a traficat influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca seful IPJ Mehedinti. Stefan Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb Ponea i-ar fi promis presedintelui CJ ca il scapa de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii sustin ca premierul l-ar fi convocat la Guvern pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Luni, Ponta a declarat ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti si alti sefi de consilii judetene, aflati in atentia DNA, spunand ca acestia au probleme "doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine" si aratand ca primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, nu mai are nicio problema cu justitia dupa ce a trecut la Partidul Miscarea Populara sustinut de presedintele Traian Basescu.