Experienta ultimilor 25 de ani a aratat ca romanii nu prea au talent privind aliantele, a declarat, sambata, la Iasi, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, care a afirmat ca, daca se doreste unificarea dreptei, atunci ea trebuie realizata in jurul PNL, transmite Agerpres.

"E greu sa spun romanilor ce urmeaza. PSD cu PDL s-au aliat, PDL cu PNL s-au aliat, PNL cu PSD s-au aliat. Asadar, nu mai exista nicio varianta pe care sa o propunem pentru alianta. Eu am condus un partid de dreapta. In 1998 visam la unificarea dreptei din Romania. Mi-am dat seama insa imediat ca este un mesaj prea puternic si o responsabilitate poate prea mare pentru noi asa ca am decis sa fuzionam cu PNL. Experienta acestor 25 de ani a aratat ca noi, romanii, nu prea avem talent privind aliantele. Nu vreau sa spun cine este de vina. Vreau sa spun ca PNL a evitat conflictele, dar a spune ca noi suntem buni si toti ceilalti sunt rai nu ne ajuta sa ajungem la un rezultat. E limpede, nu avem talent la aliante", a spus Vosganian, la Conferinta de alegeri a organizatiei judetene a PNL Iasi.

El a subliniat ca o dreapta puternica trebuie sa fie realizata in jurul unui singur partid.

"Noi am mai incercat odata sa luptam impotriva PSD, cu Conventia Democrata. Amintiti-va ce a iesit din asta. Acesta este mesajul pe care il dau acum in numele meu, fara a ma consulta cu alti colegi - daca vrem sa facem o dreapta puternica, ea trebuie realizata inauntrul PNL", a punctat Vosganian.

Sambata, peste 700 de delegati ai PNL din Iasi vor vota viitoarea structura a conducerii organizatiei judetene, la functia de presedinte candidand presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, si fostul vicepresedinte al CJ Victor Chirila. De asemenea, vor fi alesi membrii Biroului Permanent Judetean al partidului.