Klaus Iohannis a fost propus ministru de catre PNL in ideea ca PSD va refuza numirea acestuia, iar ulterior liberalii au formulat alte conditii doar pentru ca liderul PNL, Crin Antonescu, sa nu fie un candidat la Presedintie din partea puterii, afirma liderul PSD, premierul Victor Ponta. Liderul PSD mai spune ca in cazul formarii unui nou guvern, fara PNL, se va baza in Parlament, la acordarea votului de investitura, pe sprijinul tuturor parlamentarilor care fac parte in prezent din USL, argumentand ca viitorul Cabinet va pastra programul USL votat in 2012.

Victor Ponta la Romania TVFoto: Captura RomaniaTV

"Deja sunt doua saptamani de cand ma tot rog de Iohannis sa ocupe postul de ministru la Interne", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Mediafax.

"Eu sunt convins ca matematica parlamentara va dovedi ca Guvernul, pastrand programul USL, va primi majoritatea voturilor parlamentarilor USL. Eu ma bazez pe voturile tuturor parlamentarilor USL. Poate nu o sa iau votul lui Antonescu, dar, cu exceptia domniei sale, ma bazeze pe voturile tuturor pentru ca asa am fost votati si asa am fost alesi de catre oameni", a spus Ponta la Romania TV.

El a aratat ca se bazeaza "pe ceea ce au votat oamenii", care este mai important decat ce este votat in cadrul partidelor.

Victor Ponta a mai spus ca PSD ramane deschis si marti la orice varianta care poate salva USL.

Duminica seara, Ponta a anuntat ca, in cazul ruperii USL, va prezenta in Parlament un program de guvernare care va prelua cu exactitate programul USL.