Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor s-a adresat DIICOT dupa ce i-a fost sparta adresa de e-mail si au fost trimise mai multe mesaje cu continut xenofob unor institutii si persoane, relateaza Agerpres.

Parlamentarul a explicat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost informat de mai multe persoane ca au primit mesaje cu continut xenofob si de discriminare etnica, figurand ca fiind transmise de pe adresa sa personala, astfel sa a sesizat DIICOT-ul si Parchetul.

"Au fost trimise institutiilor, persoanelor publice si catre mass media mailuri cu continut xenofob si de discriminare etnica. Am facut sesizari la Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare si la DIICOT, pentru ca acest autor necunoscut a savarsit infractiunile de fals informatic si fals privind identitatea, fapte reglementate de noul cod penal", a declarat Kereskenyi.

Conform primelor cercetari, mesajele au fost trimise de pe un site din Cehia, continut acestora ajungand la mai multe institutii precum Centrul Cutlural G.M. Zamfirescu, Aeroportul Satu Mare, Institutia Prefectului, Biblioteca Judeteana, dar si la o parte a presei.