Presedintele PC Daniel Constantin a declarat, miercuri, ca tensiunile din USL sunt regretabile, urmare a unor lucruri acumulate in timp, ca intotdeauna PC a tinut rolul de echilibru in Uniune si nu stie daca mai poate sa faca acest lucru avand in vedere "faza la care s-a ajuns in acest moment", informeaza Mediafax. Liderul PNL Crin Antonescu si presedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu s-au intalnit miercuri la sediul USL in contextul tensiunilor recente din Uniunea Social-Liberala.

"Tensiunile din USL sunt regretabile vazute din ochii cetatenilor, pentru ca cetatenii voiau altceva, mai ales acum, pe sfarsit de an, cand toti ne gandim la sarbatori linistite, la familie, la unitate. Sigur ca noi, PC intotdeauna a incercat sa tina rolul de echilibru. Nu stiu daca mai putem sa tinem echilibru in faza in care s-a ajuns in momentul acesta", a afirmat Daniel Constantin.

El a spus ca nu poate sa se pronunte in legatura cu o iminenta ruptura a USL, deoarece el va milita pentru unitatea uniunii, pentru a nu dezamagi cetatenii care au vazut in USL forta capabila sa lupte cu "regimul Basescu".

"In situatia aceasta nu s-a ajuns de ieri, de la votul care a fost in plen sau de la alte lucruri intamplate in ultimele zile. Practic, sunt lucruri care s-au acumulat in timp, tensiuni care s-a acumulat in timp, care probabil ca nu au fost spuse sau gesturi care s-au facut si care, adunate, au creat aceasta tensiune care a explodat iata, ieri, la votul cu privire la conducerea televiziunii", a explicat liderul PC.

El a mai aratat ca este important ca Guvernul trebuie sa functioneze.

Intrebat daca guvernul ar functiona fara PNL, Constantin a spus: "E greu de spus, important este sa functioneze, cu PNL, fara PC, fara PSD, este important sa functioneze si oamenii sa beneficieze de programul de guvernare".