Deputatul PSD Sebastian Ghita, cunoscut ca un apropiat al premierului Victor Ponta, afirma ca independenta energetica a Romaniei nu face "casa buna cu interesele Gazprom" si lasa sa se inteleaga, intr-un interviu acordat site-ului ziare.com, ca Rusia ar putea sa nu fie straina de protestele organizate impotriva gazelor de sist in tara noastra.

Intrebat in acest interviu ce crede despre varianta implicarii Rusiei in protestele impotriva gazelor de sist, Sebastian Ghita a raspuns: "Sunt exemple clare de actiuni destabilizatoare rusesti in Bulgaria. Credeti ca le e jena sa ocoleasca Romania?".

Acesta noteaza ca "Bulgaria, Ucraina, Moldova, Serbia, Ungaria au avut in ultimii 10 ani relatii mult mai ample cu Rusia", spre deosebire de Romania care "s-a angajat ferm pe drumul parteneriatului strategic cu SUA, de aici si zecile de investitii americane in fabrici noi, tehnologii ultramoderne in domeniul explorarii si extractiei de gaze".

Ghita, care controleaza televiziunea Romania TV, avertizeaza ca "mass-media nu are voie sa fie iresponsabila (...) sa instige oamenii impotriva legilor unei tari", iar motivele care genereaza o astfel de situatie sunt "bani pentru publicitate de la Chevron sau RMGC, sustinerea taberei politice antiguvernamentale, interese private sau statale ca Romania sa fie instabila politic si sa para neguvernabila".

"Stam pe un munte de aur. Avem cea mai mare mina de aur din Europa si stam pe o mare de gaz, iar noi suntem saracii Europei", concluzioneaza acesta.