Conducerea PNL Sfantu Gheorghe acuza PSD Covasna ca a incheiat un pact de coabitare cu UDMR, intrucat nu se pronunta in privinta cererii liberalilor de schimbare a lui Kerestely Irma din functia de inspector sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), transmite Mediafax.

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, sustine, intr-un comunicat transmis marti, ca liberalii au avut "o nefericita proba de ipocrizie" din partea PSD, care nu au scos nicio vorba despre subiectul delicat al mentinerii doamnei Keresztely Irma, consilier judetean al UDMR, in fruntea Inspectoratului Scolar Judetean".

"Despre asta vorbim noi, liberalii, cand acuzam aparitia unui pact de coabitare PSD-UDMR", adauga liderul PNL Sfantu Gheorghe.

Acesta sustine ca liberalii nu au nimic impotriva colaborarilor pe proiecte de dezvoltare in beneficiul oamenilor.

"Dar, de data aceasta vorbim despre altceva, domnule Horia Grama (presedintele PSD Covasna - n.r.). Intelegem ca ati vrut sa ocoliti subiectul, dar au trecut deja cateva luni de cand solicitam public schimbarea doamnei Kerestely Irma din functia de inspector sef al ISJ Covasna. Probabil ca pentru domnul ministru Pricopie de la PSD judetul Covasna este prea putin important, dar pentru dumneavoastra ar trebui sa fie o prioritate, nu? (...) Cum sa nu credem ca astfel, dumneavoastra, cei de la PSD, aprobati tacit tot acest curs al evenimentelor, in care doamna Kerestely Irma va continua nestingherita sa conduca si dupa 17 ani educatia din Covasna?", adauga presedintele PNL Sfantu Gheorghe.

In opinia lui Guruianu, "tacerea PSD" arata ca exista un pact de coabitare PSD-UDMR, prin care presedintele PSD Covasna sustine oamenii Uniunii in posturi, indiferent de parerea liberalilor.

Presedintele PSD Covasna nu a putut fi contactat pana acum.