La finalul celor trei zile de intalniri politice la malul marii, discursul lui Crin Antonescu a fost cel mai asteptat moment insa, mesajul acestuia a fost unul generalizat fara a atinge principalele teme ale unui candidat la presedinti: economie, justitie, externe. Antonescu si-a centrat mesajul pe tineri evitand sa pronute numele Traian Basescu. In schimb, acesta a atacat presa acuzand-o ca foloseste ghicitori si astrologi care prezic ca nu va fi presedintele Romaniei. Antonescu a concluzionat printr-o formulare cel putin ciudata: "Nu am venit sa imi depun candidatura la Presedintie. Eu, pur si simplu, nu vreau sa fiu candidat, vreau sa fiu presedintele Romaniei"

Crin Antonescu la ConstantaFoto: Hotnews

Organizatiile de tineret ale PNL si PSD au organizat la Sala Sporturilor din Constanta sub siglal "Romania pentru toti" un eveniment a carui figura centrala a fost Crin Antonescu in calitate de candidat la presedintia Romaniei. La eveniment au participat 2500 de tineri uselsti imbracati in alb si cu tricolorul pe piept, adusi cu autocarele din toata tara.

Intampinat pe acordurile ACDC, cu melodia Thunerstruck-deja cunoscuta de la evenimentele PNL, Crin Antonescu a intrat in sala insotit de Victor Ponta si ministrii. Liderul tinerilor liberli Florin Alexe si fost presedinte al social democratiilor, Nicolae Banicoiu au fost amfitrionii evenimentului care au incercat sa-i anime pe uselsitii cam linistitu din cauza caldurii din sala.

Din cauza caldurii, discursul lui Crin Antonescu nu a starnit interesul tinerilor uselisti, acestia fiind preocupati mai mult de primarul Constantei Radu Mazare care facea poze langa scena cu tinerele care il escortau.

Principalele declaratii ale lui Crin Antonescu:

  • Subiectul nu sunt eu, subiectul nu este nici Presedintia Romnaniei, subiectul sunteti voi, subiectul esti tu, cel de aici, cei care ne asculta acum, generatia voastra.
  • Dincolo de faptul ca sunteti membri ai unui partid politic sau al altuia, sunteti oameni dintr-o generatie pentru care stiu ce a putut pregati Romania.
  • Lipsesc foarte multe lucruri astazi in Romania si pentru tineri, sunt foarte multe lucrurile pe care nu le-am facut, nu le-au facut cei dinaintea noastra sau chiar ne dovedim a nu fi in stare sa le facem.
  • Motivele voastre de optimism nu stau in ceea ce fac altii pentru voi, ci in ceea ce voi aveti sansa sa faceti.
  • Sunteti prima generatie nascuta in libertate.
  • Bocitoarele acestei tari se aseaza la mesele la care ghicesc viitorul, astrologi, probabil in curand si vrajitoare vor fi invitate sa ne spuna cum si mai ales cine va fi viitorul presedinte al tarii.
  • Cand Romania va avea cu adevarat o natiune de cetateni, si asta se va intampla cand voi veti fi in deplinatatea puterii voastre publice, atunci Romania va avea o clasa politica mai buna. Cred in asta, asa cum cred in voi
    Noi care astazi facem politica avand toata responsabilitatea proiectelor, a actiunilor, si noi muncim pentru viitor.
  • Adevarul este ca numai voi puteti sti cu adevarat cum arata viitorul Romaniei, pentru ca numai voi il puteti construi dupa chipul si asemanarea voastra.
  • Avem nevoie de planuri pe termen lung in domeniul economic pentru voi, pentru generatia voastra, pentru omul tanar care are nevoie de loc de munca, pentru omul tanar care inoveaza, pentru antreprenorul tanar. Nu va mai exista crestere economica fara inovatie.
  • Avem nevoie de o clasa politica mai buna; da, asa sa ne ajute Dumnezeu.
  • Unii spun ca am venit aici sa imi confirm candidatura pentru presedinte.
  • Nu e adevarat, nu vreau sa confirm nimic pentru ca nu a infirmat-o nimeni.
  • Altii cred ca am venit sa imi depun candidatura si programul, nu e adevarat.
  • Am venit sa vorbesc despre viitor si despre batalia pentru presedintia Romaniei care nu inseamna totul, dar inseamna un pas.
  • Nu am venit sa imi depun candidatura la Presedintie. Eu, pur si simplu, nu vreau sa fiu candidat, vreau sa fiu presedintele Romaniei si voi fi.
  • Ma pregatesc pentru asta, dar nu electoral, nu acum.
  • Batalia pentru presedintia Romaniei nu incepe cu si nu se termina cu un candidat, Crin Antonescu.
  • Candidatii sunt multi, presedintele va fi unul. Candidatii trebuie, fireste, sa vorbeasca frumos, presedintele va trebui sa spuna adevarul.
  • Candidatii vor culege rezultatul eforturilor lor dupa alegeri, presedintele va trebui sa culeaga rezultatul eforturilor sale la multi ani dupa incheierea mandatului sau pentru ca noi nu intelegem presedintele ca pe un distribuitor de putere, posturi sau bani, nu il intelegem ca pe un ipocrit care are, in realitate, mai multa putere decat se vede. Intelegem presedintele Romaniei ca pe un lider de constiinta nationala. Atat. E de ajuns.
  • Presedintele Romaniei nu conspira, va trebui sa inspire.
  • Daca vom castiga aceasta batalie, mai departe suntem castigatori oricum.
  • Peste cinci ani, cand se va incheia mandatul acesta de presedinte, cine l-o lua, Romania mare, statul roman intreg va implini 100 de ani. Vad in voi pe oamenii care, atunci cand Romania va implini 100 de ani, vor putea spune, fara teama de viitor, fara false complexe, 'da, eu cred in Romania, Romania este tara mea'. Lasati lucrurile care tin de mizeria fiecarei zile la locul lor. Ridicati capul, priviti inainte, credeti in voi si in tara voastra. Multumesc. Victorie!

Intrebat de presa, dupa sustinerea discursului, daca interventia sa a fost un discurs de campanie, Antonescu a precizat ca se va putea vorbi despre un astfel de discurs doar dupa lansarea campaniei electorale pentru prezidentiale, probabil in toamna lui 2014. Liderul PNL a amintit ca el a fost desemnat candidat al USL de catre cele 3 partide din uniune.

"Aceasta candidatura se activeaza oficial cand incepe campania electorala, adica probabil in toamna anului urmator", a afirmat Antonescu.