Presedintele PNL, Crin Antonescu, mentioneaza, intr-un comunicat transmis luni, ca dezavueaza "campania publica de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi", aratand totodata ca justitia "trebuie sa isi faca datoria si sa faca lumina" in privinta acuzatiilor aduse vicepresedintelui PNL.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Partidul National Liberal constata cu ingrijorare ca solicitarea DNA catre Parchetul General privind inceperea urmaririi penale impotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepresedinte al partidului, a venit cu doar cateva zile inainte de termenul limita la care presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem aceasta coincidenta ca fiind cel putin suspecta, cu atat mai mult cu cat presedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului sa fie asigurat timp 45 zile, perioada maxima admisa de lege", se arata in comunicatul de presa al presedintelui PNL, potrivit Mediafax.

Antonescu adauga faptul ca in declaratia de presa transmisa de Ovidiu Silaghi cu privire la Referatul Directiei Nationale Anticoruptie, acesta "a precizat in mod clar ca nu a influentat si nici nu a intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele lui Nelu Iordache" si, de asemenea, "a afirmat ca nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite in niciun scop si nici nu a intervenit in executarea platilor din contractul mentionat sau din oricare altul".

"Cu toate acestea, pentru a nu prelungi situatia de interimat de la Ministerul Transporturilor si pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului National Liberal si Guvernului Romaniei, Ovidiu Silaghi a facut un gest de onoare si a decis sa-si retraga candidatura la portofoliul amintit", continua sursa citata.

Presedintele PNL spune ca dezavueaza "campania publica de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi" si mentioneaza ca justitia trebuie sa isi faca datoria si sa faca lumina in privinta acuzatiilor aduse vicepresedintelui PNL.

"Dezavuez campania publica de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi si constat cu mahnire ca aceasta este o continuare a numeroaselor incercari de discreditare a liderilor PNL", sustine Antonescu.

"In acelasi timp, adept al respectarii regulilor democratice si al separarii puterilor in stat, consider ca justitia, ca institutie independenta intr-un stat de drept, trebuie sa isi faca datoria si sa faca lumina in privinta acuzatiilor aduse vicepresedintelui PNL, Ovidiu Silaghi", continua el.

Crin Antonescu precizeaza in comunicat ca in aceste zile va avea consultari cu liderii PNL pe acest subiect, urmand ca, "in cel mai scurt timp posibil", sa se decida in forul statutar nominalizarea pe care PNL o va transmite primului ministru Victor Ponta, pentru portofoliul Ministerului Transporturilor.

*****

Seful DNA a cerut luni procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Ulterior, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, potrivit unui comunicat de luni.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi declara ca este nevinovat deoarece nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache si nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in privinta executarii sau ne-executarii platilor din contractul Arad-Nadlac.

"Nu am influentat si nu am intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut si nu am primit niciodata foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpusii sai, in niciun scop, si nu am intervenit in executarea sau ne-executarea platilor din acest contract sau oricare altul", afirma Silaghi.

El precizeaza ca si-a retras candidatura pentru functia de ministru si va cere PNL sa faca o noua nominalizare pentru a nu prelungi situatia de interimat de la minister si pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului si Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca, pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.