Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca l-a rugat pe Crin Antonescu sa mearga in locul sau la Zagreb nu pentru ca se duce la vreo nunta, ci pentru ca vrea sa pregateasca bine evenimentul de lansare a raportului privind Strategia pentru agricultura, care are loc luni, scrie Agerpres.

Intrebat cum a reusit sa-l convinga pe Crin Antonescu sa mearga in locul lui la Zagreb, Basescu a spus ca l-a rugat pe presedintele Senatului sa-l inlocuiasca.

"L-am rugat (n.r.- pe Crin Antonescu). L-am rugat sa ma inlocuiasca nu pentru ca ma duc la vreo nunta, dar pentru ca am treaba. Luni vom lansa raportul Comisiei prezidentiale cu Strategia pentru agricultura pana in anul 2030. Si e o munca de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicati agriculturii si vreau sa pregatesc bine acest moment, pentru ca vom lasa in dezbatere publica timp de 30 de zile, dupa care va deveni definitiva", a spus Basescu la Vila Lac 1, dupa intalnirea cu liderii Fundatiei "Miscarea Populara".

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta Romania la ceremonia organizata duminica seara, la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, incepand cu 1 iulie.

"La ceremonia care va marca, in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderarii, sunt invitati sa participe sefi de stat si de guvern din cele 27 de tari membre ale UE si din Balcani", se arata intr-un comunicat al Senatului difuzat vineri.

In aprilie 2013, presedintele Basescu a reactivat Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, scrie Mediafax.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activitatii Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania. Comisia urmeaza sa finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii pana la data de 30 iunie 2013, cand, potrivit, deciziei, isi va inceta activitatea", se arata intr-un comunicat din aprilie al Administratiei prezidentiale.

Comisia a fost infiintata de catre Traian Basescu in iulie 2009, fiind condusa atunci de catre Dacian Ciolos, in prezent comisar european pentru Agricultura.

Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care faceau parte cadre didactice, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din domeniu, ai statiilor si institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii in agricultura, similara celor elaborate de comisiile de la Cotroceni in domeniile educatie sau sanatate.

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Roberta Anastase s-a casatorit, vineri, la Ploiesti, cu omul de afaceri Victor Farca, iar cununia religioasa a celor doi va avea loc duminica la biserica de pe domeniul Stirbey. Intrebat, sambata, dupa intalnirea cu reprezentantii Miscarii Populare, daca merge duminica la nunta Robertei Anastase, presedintele Basescu nu a dorit sa raspunda.