Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta USL, ca niciunul dintre partidele Uniunii nu si-a "asumat" sa propuna tema suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, ca urmare a iesirii publice legate de Conventia PDL, motiv pentru care "subiectul nu exista", potrivit Mediafax.

"Niciunul din partidele componente ale USL nu a introdus, nu a propus, nu a cerut introducerea pe agenda de azi a USL a temei unei eventuale declansari a procedurii de suspendare a presedintelui. Declaratiile care s-au facut in acest sens sunt declaratii politice ale unor colegi de-ai nostri, niciun partid nu si-a asumat o astfel de propunere si, ca atare, subiectul pentru noi nu exista", a afirmat Antonescu, adaugand ca declaratiile care au aparut in presa cu privire la aceasta tema sunt pareri proprii ale unor politicieni.

De asemenea, liderul PNL a catalogat iesirea publica a presedintelui Traian Basescu, legata de Conventia PDL, drept una "si comica si tragica" si a precizat ca nu poate fi declansat un demers foarte serios cum este cel al suspendarii din functie a sefului statului "in raport cu o situatie foarte ridicola".

"Suspendarea este un lucru grav. Suspendarea nu este un obicei care se celebreaza in fiecare an sau din sase in sase luni, nu e o traditie populara. Suspendarea este un fapt exceptional, nu e vreo lovitura de stat - cum au aberat si cum mai abereaza unii - caci este prevazuta in Constitutie, dar este un fapt exceptional si un fapt grav. Nu poti sa faci un demers foarte serios in raport cu o situatie ridicola", a afirmat liderul PNL.

"Cel putin in spirit, presedintele incalca de 9 ani Constitutia", insa "modul in care a facut-o, momentul in care facut-o sunt de domeniul comicului". Antonescu a adaugat ca presedintele "s-a amestecat si a condus un partid".

"Sunt de domeniul ilaritatii, sigur ca de fapt e trist, dar un demers grav, un demers exceptional nu se poate lega de un episod ingrozitor de comic (...) si trist, si comic. Deci e trist sa ai un presedinte in posturi comice", a mai declarat liderul PNL.