Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata seara, la Realitatea TV, ca nu Traian Basescu s-a despartit de Partidul Democrat Liberal prin anuntul facut pe Facebook, ci PDL, cu cateva ore mai devreme, prin votul la Conventia Nationala Extraordinara, s-a despartit de Traian Basescu.

"Marele perdant, asa cum practic o recunoaste prin aceasta iesire halucinanta, este Traian Basescu. Este nu prima infrangere, ci ultima. (...) Azi este invins in propriul sau partid si cred ca iesirea absolut greu de comentat o spune mai bine decat oricine. Despre acest congres (al PDL - n.r.) eu nu stiu ce va face domnul Vasile Blaga, dar cert este ca votul unei majoritati din PDL a fost al despartirii de Traian Basescu. Nu Traian Basescu s-a despartit, pe seara, de PDL, ci PDL, cu cateva ore mai devreme, s-a despartit de Traian Basescu", a afirmat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Liderul liberalilor l-a felicitat pe Vasile Blaga si pe acei delegati ai PDL "care au avut curajul sa voteze altfel decat a vrut sa le impuna Traian Basescu".

Potrivit lui Antonescu, Basescu a recunoscut "cat se poate de oficial" ca a fost implicat si a condus PDL in timp ce era presedinte. "I-a alcatuit guvernele, i-a decis politicile guvernamentale, ca sa nu mai vorbim despre aceasta ultima iesire in care se recunoaste drept actor in sanul unui partid, ba chiar ne spune ca o sa faca alt partid in vreme ce este presedinte si in vreme ce Constitutia ii interzice explicit acest lucru. Mi se pare ca este poate un motiv de meditatie pentru cei care ne-au criticat atat de sever pe cei care in doua randuri l-am suspendat si in atatea randuri am vorbit despre faptul ca este prin acest tip de atitudine incompatibil cu calitatea de presedinte", a explicat presedintele PNL.

Intrebat daca se poate vorbi despre o scindare in PDL, Antonescu a spus ca, in opinia sa, acest lucru a fost anuntat de Traian Basescu. "Nu uitati si alte detalii - dl Traian Basescu a denuntat pur si simplu infractiuni, a vorbit de oameni care au fugit cu urna, a vorbit in mod absolut caraghios despre FSN. Ce sa vezi, dupa atatia si atatia ani, dl Basescu ajunge la vorbele mele despre FSN-ismul PD. Frumos. Mie tabloul trist pentru PD in aceasta seara imi evoca PNTCD", a completat presedintele PNL.

Valeriu Zgonea: Conventia PDL demonstreaza o data in plus ca vremea lui Traian Basescu a trecut demult

La randul sau, vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea i-a urat succes presedintelui reales al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, sustinand ca "marele perdant" al Conventiei PDL desfasurate sambata nu sunt Elena Udrea sau Monica Macovei, ci presedintele Traian Basescu.

"Conventia PDL demonstreaza o data in plus ca vremea lui Traian Basescu a trecut demult. Azi nu a pierdut Elena Udrea. Nici Monica Macovei. Marele perdant de azi e de fapt Basescu. Pentru ca nici macar cei din PDL nu-l mai asculta. E clar ca traieste intr-o lume a lui, departe de realitatile din Romania si de ce vor romanii. Despre Blaga? Ii urez succes!", a scris presedintele Camerei Deputatilor pe un site de socializare, citat de Agerpres.