Organizatia de Bucuresti nu mai functioneaza ca altadata, iar aceste lucruri trebuie spuse public, fara teama, a declarat luni presedintele executiv al organizatiei, Marian Vanghelie, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, fiecare presedinte al PSD "i-a dat o anumita interpretare" organizatiei de Bucuresti, capitala fiind un oras atipic, cu sectoare care sunt diferite intre ele.

Vanghelie considera ca trebuie sa existe o viziune atunci cand se fac liste si spune ca nu este om care sa nu greseasca, dar important este ca aceste greseli sa fie recunoscute. "Am gresit. (...) Nu trebuie dat nimeni afara, orice om are valoarea lui", a spus Vanghelie, la Conferinta Organizatiei PSD sector 2.

El a mentionat ca aceasta este penultima conferinta a organizatiei PSD Bucuresti, "dupa un intreg procedeu parcurs in ceea ce priveste alegerile din filiale", dar si "dupa cateva sincope pe care le-a avut Organizatia de Bucuresti".

Marian Vanghelie a enumerat situatiile in care le-a spus mai multor lideri de partid ceea ce nu i-a convenit de-a lungul timpului, inclusiv presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe care il respecta, subliniind ca, 'la momente ale partidului', decizia PSD Bucuresti a fost de a-l sustine pe acesta.

Vanghelie i-a consacrat apoi un spatiu mai larg in discursul sau fostului premier Adrian Nastase, despre care spune ca il asteapta sa revina in Organizatia PSD Bucuresti dupa ce va fi eliberat.

"Poate i-am spus si lui Adrian Nastase in anumite momente ceea ce nu e in regula, dar astazi consider ca ceea ce se intampla nu e in regula. (...) Locul lui Adrian Nastase trebuie pastrat in partid si locul lui Adrian Nastase este in partid, tinand cont de tot ceea i s-a intamplat lui Adrian Nastase. A fost premierul cu guvernul cel mai performant si sa nu ne fie frica sa spunem ca a fost o decizie politica condamnarea lui Adrian Nastase. Cand s-a pronuntat sentinta, am spus atunci la televizor ca disputele din interiorul partidului trebuie sa fie in interior, pentru reconstructia si reorganizarea partidului, pentru reconstructia reala a PSD, dar trebuie sa vedem exact cand se fac niste nedreptati sau se intampla niste extreme. Il asteptam sa redevina membru al Organizatiei de Bucuresti. Adrian Nastase nu are nevoie de o functie in mod deosebit, Adrian Nastase este o institutie prin ce a creat. Am fost acum doua saptamani la dansul in vizita si mi-a dat si ultima carte si m-am uitat putin pe ea. Si este o institutie Adrian Nastase, pur si simplu", a afirmat presedintele executiv al PSD Bucuresti.

Cu toate acestea, Vanghelie considera ca si Adrian Nastase a gresit, pentru ca altfel 'PSD era un altfel de partid', iar presedintele Romaniei nu era Traian Basescu.

El a reamintit ca i-a transmis ce nu ii convine si fostului presedinte al formatiunii Mircea Geoana, mai ales ca nu a fost de acord ca acesta sa il dea afara din partid pe Ion Iliescu.

"I-am spus si lui Victor Ponta si am sa ii spun in continuare, si asta nu trebuie sa insemne dispute, ci lucruri pozitive, ca fiecare dintre noi sa spuna, acolo unde ne intalnim, intr-un cadru democratic, lucrurile pe care consideram ca nu sunt in regula", a adaugat primarul sectorului 5.

Vanghelie a mai spus ca, in trecut, nu a fost prieten cu Eugen Bejinariu, nici cu primarul sectorului 3, Robert Negoita - prezent la conferinta sectorului 2, dar a adaugat ca in prezent face o echipa buna cu cei doi, mai ales dupa ce Negoita a castigat intr-un mod decisiv alegerile locale in sectorul pe care il conduce.