Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca afirmatiile Elenei Udrea privind o intelegere a lui cu USL reprezinta "un mod de abordare incorect", aratand ca el a fost doar in PD, in schimb Udrea "stie cam ce e prin USL", deoarece a fost si la PSD si la PNL, transmite Mediafax.

"Vreau sa raspund elegant, cu tot respectul, e un mod de abordare al domniei sale incorect. Domnul Basescu a fost atacat la Conventia din 31 mai 2001 ca vinde partidul PSD, de catre Petre Roman. Acum, eu am fost doar in PD sub diferitele lui forme: FSN care s-a rupt, atunci cand multi nu aveau curaj, de Iliescu si ai lui, am ramas in PD care a dat PDL", a spus Blaga intrebat despre acuzatiile Elenei Udrea la adresa sa.

Blaga a adaugat ca Elena Udrea stie cam ce este prin USL, deoarece a fost si in PSD si in PNL.

"Domnia sa (Elena Udrea - n.r.) stie cam ce este prin USL, pentru ca a fost si la PSD si la PNL. Asigur ca, asa cum nu am vandut partidul niciodata, si in anii electorali s-a vazut, asa voi proceda in continuare fara nicio problema", a spus Blaga.

Vasile Blaga a facut aceste declaratii inaintea sedintei BPN al PDL.

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la sefia PDL, sustine, pe Facebook, ca 22 de milioane de romani stiu ca USL, Antena 3 si Dan Voiculescu il vor pe Vasile Blaga presedinte al PDL, ea adaugand: "Intrebarea este: de ce?".

"Vad ca Dan Voiculescu a dat drumul, in cunoscutul sau stil, unei noi campanii de presa impotriva mea dupa ce mi-am anuntat candidatura la sefia PDL. Materiale precum cel referitor la primarii sunati pentru a fi mituiti in scopul sustinerii mele la Conventia Nationala reprezinta magarii de presa specifice trustului lui Voiculescu, fiind lucruri cu care ma confrunt la modul cel mai concret de vreo 8 ani de zile. Ca sa-l parafrazez pe seful partidului, Felix, Antena3 si USL sa nu se mai oboseasca - stiu 22 de milioane de romani ca il vor pe Vasile Blaga presedinte al PDL. Intrebarea este: de ce?", scrie Udrea pe Facebook.

De asemenea, Blaga a mai declarat ca nu a primit nicio invitatie din partea presedintelui Traian Basescu pentru o intalnire, dar, daca va exista o astfel de solicitare din partea sefului statului, el va participa, insa impreuna cu membrii Biroului Permanent National al partidului.

Intrebat daca se va intalni luni cu presedintele Traian Basescu, Vasile Blaga a raspuns: "Nu stiu, nu am primit nicio astfel de invitatie, nu am fost sunat de domnul presedinte, dar, daca va solicita o astfel de discutie, o voi avea, da impreuna cu Biroul Permanent National al partidului".

El a mai spus ca ultima discutie cu Traian Basescu a avut-o inainte de Craciun, cand a vrut sa discute despre partid.

"Ultima discutie cu Traian Basescu am avut-o inainte de Craciun. E adevarat, nu mai este niciun secret, am vrut sa discut despre partid si a spus ca nu-l mai intereseaza partidul. Si atunci nu l-am mai sunat niciodata", a precizat Vasile Blaga.

Intrebat in legatura cu faptul ca Traian Basescu a comentat declaratiile lui Vasile Blaga ca 22 de milioane de romani stiu ca o sprijina pe Elena Udrea, spunand: "O, saracul!", Blaga a raspuns ca respecta sentimentele presedintelui.

"Eu respect sentimentele domnului presedinte, ii spun in acelasi timp ca e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti, iar dansul stie asta foarte bine", a spus Vasile Blaga.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica, despre faptul ca Vasile Blaga a spus ca romanii stiu ca seful statului o sustine pe Elena Udrea, de aici si criticile la adresa conducerii PDL, el raspunzand: "O, saracul!".

Presedintele a mers, duminica seara, la un hipermarket din Capitala, unde a facut cumparaturi.

Intrebat, la plecare, despre faptul ca i-a raspuns Elenei Udrea la telefon cand aceasta l-a anuntat despre candidatura la sefia PDL, iar lui Vasile Blaga nu i-a raspuns, Basescu a replicat: "Una era in decembrie, alta e acum. Si am raspuns la foarte multi".

Intrebat despre faptul ca este acuzat ca face campanie pentru Elena Udrea, Basescu a raspuns, razand: "Cand o fi spus si trasnaia asta?".

Un reporter a relatat ca Vasile Blaga a spus ca este evident, si ca toti romanii stiu ca presedintele o sustine pe Elena Udrea, de aici si declaratiile critice.

"La adresa cui?", a intrebat presedintele, iar reporterul a raspuns: "La adresa domnului Blaga", la care seful statului a replicat, razand: "O, saracul!".