VIDEO Traian Basescu: Raportul MCV este corect, temeinic, bazat pe fapte si actiuni. Este oglinda corecta a actiunii institutiilor statului de la ultimul raport pana astazi. / Dezbaterea - profund deformata si politizata. Fiecare chel si-a pus mainile in cap, fie ca a fost vorba de oameni politici, fie de presa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 3 februarie 2013, 13:00 Actualitate | Politic


 documente
Presedintele Traian Basescu a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca raportul MCV privind Romania este "corect, temeinic, bazat pe fapte si actiuni". Seful statului a aratat ca, in opinia sa, "esenta raportului" este ca " subliniaza progresele institutiilor din justitie, arata ca mai sunt lucruri de facut si este o trecere in revista a tuturor incalcarilor politicului fata de statul de drept". Seful statului a vorbit si despre dezbaterea pe marginea raportului, pe care o considera "deformata" si "profund politizata": "Am observat ca raportul a fost profund politizat. Fiecare chel si-a pus mainile in cap, fie ca a fost vorba de oameni politici, fie de presa. Cine se amageste cu ideea ca propagandistic vom pacali Comisia Europeana sau statele membre este impotriva interesului national. Ce avem de facut e sa luam in consideratie punctele de vedere exprimate si sa actionam pentru eliminarea a ce este negativ, pentru ca ne-am angajat sa indeplinim standardele UE."Declaratiile lui Traian Basescu:

De mult nu am mai facut o conferinta de presa duminica, dar se impunea, reactia nu mai putea fi intarziata. Sigur ca obiectivul este acela de a ma pronunta pe Raportul MCV - si poate n-as fi facut-o daca de la nivel oficial, de la nivel de reprezentare a celor mai importante institutii ale statului roman, reactia ar fi fost corecta.

Din pacate, raportul a fost profund politizat, iar abordarea publica a fost de multe ori nesincera, si aici as vrea sa atrag atentia asupra unui lucru.: romanii au putut fi pacaliti cu televizoarele, dar occidentalii nu se uita la televizoarele noastre decat pentru monitorizare, deci ei se uita la fapte, la actiuni ale Guvernului, ale Parlamentului, ale presedintelui, ale institutiilor statului.

Cine se amageste cu ideea ca propagandistic vom pacali Comisia Europeana sau statele membre este impotriva interesului national.

Astazi exprim pozitia oficiala a Romaniei privind MCV.

Raportul este corect, bazat pe fapte, intamplari si actiuni politice ale romanilor cu functii de responsabilitate in stat.

Este o oglinda corecta a actiunii institutiilor statului de la 5 iulie, data ultimului raport, pana astazi.

Ce avem de facut e sa luam in consideratie punctele de vedere exprimate si sa actionam pentru eliminarea a ce este negativ, pentru ca ne-am angajat sa indeplinim standardele UE.

Am observat ca raportul a fost profund politizat. Fiecare chel si-a pus mainile in cap, fie ca a fost vorba de oameni politici, fie de presa.

Oricat ar incerca cineva sa demonstreze ca acest raport a fost facut pe sub masa, cu influente de la cineva, este o copilarie. Am inteles ca USL-ul are de gand sa declanseze o campanie in PE. Parerea mea e ca multi dintre politicienii care au vorbit nu au citit raportul. Am rugamintea sa citeasca raportul MCV, dar si raportul Comisiei de la Venetia si al OSCE.

Raportul trebuie luat in serios, este temeinic si corect.

Am in fata exemplarul din raport pe care l-am citit. Puteti sa vedeti ca este subliniat fraza cu fraza, l-am citit de mai multe ori.

Raportul are o abordare pozitiva fata de institutiile care fac obiectul verificarii in cadrul MCV. Se constata progrese la CSM, se releva pozitiv activitatea ICCJ. Este evidentiata activitatea ANI, ca fiind pe un trend pozitiv. Se mentin aprecierile pozitive la adresa DNA si cu privire la Parchetul General.

Remarca extrem de importanta legata de aceste institutii pe care o face raportul este ca desi incepand din vara anului trecut statul de drept a fost pus sub semnul intrebarii, aceste institutii si-au continuat activitatea, ba mai mult, si-au imbunatatit-o. Acest lucru arata capacitatea de a isi face treaba in orice conditii politice.

Voi sustine in luna martie fara rezerve intrarea in spatiul Schengen, aceste aprecieri arata capacitatea de a intra in Schengen.

Partea negativa a raportului - este aparent o contradictie sa apreciezi aceste institutii si pe de alta parte sa pui sub semnul intrebarii functionarea statului de drept. Insa realitatile verii anului 2012 nu pot fi evitate.

Mesajul acestui raport este: reveniti-va in abordarea pe care o au oamenii politici. Nu mai suntem in anii 47-48, cand comunistii se instalau la putere incalcand Constitutia. Suntem in anul 2013, se asteapta de la un stat membru al UE si NATO ca politicienii sa fie responsabili.

Ce semnaleaza raportul cu privire la linsajul unor judecatori - am vazut o dezbatere deviata. Raportul nu cere o lege a presei. raportul subliniaza necesitatea mentinerii libertatii presei si in acelasi timp cere instituirea unor solutii de sanctionare pentru cei care sunt in mod nedrept atacati, linsati, discreditati.

Acelasi lucru este valabil pentru negarea, discutarea hotararilor judecatoresti definitive.

S-a indus o dezinformare a opiniei publice si poate chiar a jurnalistilor care nu au citit raportul.

Raportul nu spune "ingraditi presei, puneti botnita presei". Raportul spune ca libertatea presei trebuie insotita de o solutie reparatorie atunci cand se fac excese.

Institutia care reglementeaza audiovizualul ar trebui sa faca niste reguli pentru evitarea linsajelor mediatice.

Nu vreau sa ma bag in acest subiect, doar citesc corect raportul. Spun doar ca au fost oameni care nu meritau sa fie linsati.

Aceste lucruri se aud la Bruxelles, iar institutia care trebuie sa reglementeze aceste lucruri este CNA si desigur justitia.

A fost o celebra OUG 38 care a vizat pregatirea suspendarii presedintelui. A fost declarata neconstitutionala de catre CCR, iar Executivul nici acum nu a anulat-o, desi trebuia anulata in 30 de zile. Cum sa nu semnaleze raportul acest lucru?

Au fost 3 ministri gasiti incompatibili de ANI, dar au fost mentinuti in Guvern. Cum sa nu semnaleze raportul acest lucru, cand Guvernul nu se incadreaza in standardele europene?

Nu veti vedea niciodata Comisia Europeana intreband de ce a fost ales un politician cercetat penal. Dar cand esti numit in Guvern si este pusa la indoiala integritatea exista demisia. Nu intreaba nimeni de ce a fost votat domnul Stan, pentru care se ceruse arestarea. Se respecta suveranitatea poporului de a isi alege reprezentantii. Dar CE vine si intreaba de ce Parlamentul nu a aprobat arestarea domnului Stan? De ce Parlamentul a respins cererile de urmarire penala a ministrilor Borbely si Dobre?

De ce Parlamentul s-a opus hotararii definitive care constata incompatibilitatea domnului Diaconu?

Asta gasim in raport, iar mesajul CE este "nu mai faceti lucrurile astea".

Mai mult decat atat, desi sunteti sub monitorizare, ati trecut prin Parlament doi ministri cu probleme.

Asta arata ca nu indeplinim standardele la nivelul politicienilor la varf.

Raportul considera neserioasa amanarea intrarii in vigoare a Codurilor (din justitie - n.red.)

Romania are un numar de magistrati raportat la populatie care e in media UE. Raportul ne atentioneaza ca procesul de reasezare a procurorilor si a judecatorilor pe langa instante e o solutie de reechilibrare. Trebuie facuta redistribuirea.

Aceasta este esenta raportului pana la urma: subliniaza progresele institutiilor din justitie, arata ca mai sunt lucruri de facut si este o trecere in revista a tuturor incalcarilor politicului fata de statul de drept.

Am observat o noua abordare legata de suspendarea presedintelui: vine unul si spune il suspendam si vine altul aparator si zice: nu il suspendam. Nu fac decat sa se penibilizeze. Presedintele Romaniei este ales pentru 5 ani cu votul a jumatate plus unu din alegatori. Nu se spune nicaieri ca pe parcursul celor 5 ani trebuie sa isi pastreze intentia de vot de 50+1, mai ales in criza. Abordarile sunt ridiole. Ce s-ar intampla daca in Europa ar fi suspendati presedintii in fiecare an? S-ar crea instabilitate profunda.

 • INTREBARI:

Cum comentati includerea presei - o afacere privata - intr-un raport tehnic privind justitia?

La nivelul UE s-a dat o batalie fantastica pentru libertatea presei. Sigur, cand un trust de presa are ca proprietar un potential infractor care utilizeaza mijloacele mass-media pentru a decredibiliza exact pe aceia care urmeaza sa-l judece, CE reactioneaza. Asta e comentariul meu. Vorbesc de un potential infractor, devenind infractor dupa ce constata instanta, dar un potential infractor. Trustul Intact este controlat de un om cu probleme dificile in justitie, asa am impresia dupa felul in care fuge. RTV este controlata de un senator PSD. Acest raport nu spune ca statul foloseste presa. Patronii folosesc aceste televiziuni pentru interesele lor.


Chestionat in legatura cu pastrarea in Guvern a ministrilor cu probleme.

Eu nu sunt comentator sau parerolog. Nu imi dau cu parerea despre declaratiile premierului. Fiecare indeplinim o functie in stat. Membrii Guvernului nu sunt alesi, sunt numiti. Atata timp cat sunt numiti, UE vine si spune: Mai oameni buni, din 22 de milioane de oameni nu aveti unul fara dosar penal sa il puneti ministru? Nu facem decat sa le aratam romanilor ca nu e o problema. UE intreaba: cand aveti ministri suspectati, de ce trebuie sa ramana in Cabinet? Este problema premierului. Daca as fi avut o forma legala sa impiedic numirea as fi facut-o, nu aveam o forma legala. Apelul raportului MCV este catre premier sa gaseasca o solutie.


Legea privind statutul parlamentarului.

Opozitia pierde cam toate oportunitatile de a face opozitie. Luni voi lua o decizie daca promulg aceasta lege sau daca o trimit inapoi. Se face o analiza foarte atenta. Trebnuie vazut daca mecanismul propus de Parlament nu creea confuzii si nu obstructioneaza justitia. Daca voi trimite legea inapoi pentru clarificari am sa o trimit datorita experientei dobandite in lucrul cu UE, nu pentru a sicana pe cineva.


Chestionat pe tema erorii din prima varianta a raportului (3 ministri, CE revenind apoi cu precizarea "2 ministri):

E o eroare materiala, nu cred ca trebuie sa stam pe asta. O eroare materiala se produce si in actele normative din Romania, se da apoi o erata pentru clarificare.


As fi putut evita prin tacere aceasta intrare in coliziune cu cei care au facut cu totul alte aprecieri despre raport. Insa cand au fost momente importante pentru Romania mi-am asumat sa le spun adevarul romanilor.Dezbaterea legata de raport a fost deformata si pur si simplu ne face rau. Dezbaterea politicienilor nostri a fost ca si cand unui urat ii pui oglinda in fata si el crede ca e frumos.

Am avut discutii cu Barroso si Catherine Day pentru gasirea unei solutii de iesire din MCV. S-au intamplat evenimentele din iulie si discutia s-a inchis. Croatia urmeaza sa intre in UE fara mecanism, iar noi, ca stat mai vechi, si pe fondul raportului bun de la inceputul lui 2012, s-a pus problema ridicarii MCV. Dar nu Bruxelles-ul a pus la indoiala statul de drept din Romania in iulie 2012. Abia cand vom convinge Bruxelles-ul ca nu mai exista probleme cu statul de drept vom putea redeschide subiectul.

Raportul are si implicatii in plan economic?

Deocamdata nu, dar avem suspendate fondurile pe transporturi. Nu stiu cat de repede se vor debloca, si datorita a ce scrie in MCV.

Intrebat daca a vorbit cu primul ministru despre raport:

Am avut si ieri o discutie cu premierul si voi avea una si marti, inainte de CSAT. As vrea sa va fie clar un lucru: nu e nimic exceptional in asta. Am vorbit cu el la telefon nu ieri, vineri. Ma scuzati.

Fata de iulie 2012, raportul este un progres. Atunci era un dezastru din punctul de vedere al statului de drept. Sunt elemente care arata progres fata de raportul din iulie 2012.

Ideal ar fi ca breasla jurnalistilor sa aiba propriul sistem de control al calitatii, dar nu va spun eu ce sa faceti.

Din punctul de vedere al institutiilor avem progrese, din punctul de vedere al statului de drept raportul arata ca avem o predispozitie a politicienilor de a iesi din normele europene.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10573 vizualizari

 • -86 (104 voturi)    
  Plin de manie..... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:01)

  cristian_n [utilizator]

  Portocalio-antiromaneasca o sa va zic ca v-am zis ca nu e bine......
  • +70 (82 voturi)    
   mda... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:40)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   altceva in afara de sintagme uslite obosite mai ai ? 100 % nici n-ai urmarit declaratia.
   • -75 (81 voturi)    
    Nici nu.... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:59)

    cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

    Aveam de ce.
    Uita-te la ce ora am postat.
    Si apoi ce a zis zeul tau nepartinic...
    Orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare...
    • +43 (53 voturi)    
     Da, așa este (Duminică, 3 februarie 2013, 14:16)

     dan63 [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

     ai dreptate, dar realitatea ta este alta decât cea reală! A ta este a antenelor!
    • +17 (23 voturi)    
     aaa.. acum ma mai dumiresc (Duminică, 3 februarie 2013, 18:46)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

     deci nu ai citit nimic, insa injuri cu manie..
     Nu ar fi rau sa te devirusezi, ca esti infectat .. si nu neaparat din vina ta
     • -5 (7 voturi)    
      Am .... (Luni, 4 februarie 2013, 7:39)

      cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

      Anticipat nu am injurat.Si am avut dreptate,sic!
      Aveti acelasi CD obosit deja ca si marele vostru carmaci.Daca numar de cate ori rostiti"antene"trece ziua.
      Faptul ca pe zi ce trece sunteti tot mai putini nu va ingrijoreaza????
      • +1 (1 vot)    
       Aaaa.. deci vrei sa ne zici ca esti (Luni, 4 februarie 2013, 12:20)

       Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

       mai.. informat decat presedintele!!
       Prin urmare , pretinzi ca detii adevarul , fara macar sa stii la ce te raportezi. Si ne spui noua astora , pe care ne numesti anti-romani, ca de fapt tu nu delirezi..
       Nu suntem mai putini. Din contra, suntem enorm de multi romani ramasi cu bun simt . Insa este plictisitor sa tot explicam la niste mini creierashe , ca de fapt, atunci cand mama lor i-a nascut erau normali. Si aveau aceiasi perceptie asupra valorilor universale. Pacat ca dau dovada de atata slabiciune, incat sa-si vanda onoarea , si pana la urma propria valoare , pe nimic, sau sa si-o ofere chiar pe gratis, numai sa aiba parte de oceanul de minciuni sfornaitoare ale politicienilor clovni, lacomi, si incompetenti. Ei nu va iubesc pe voi, sa stiti, de aceea nu merita sa va lasati pe mana lor.
       • -1 (1 vot)    
        Mai... (Luni, 4 februarie 2013, 15:40)

        cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

        traiesti EBA????
        Amestecul de definitii insusite de pe "net-android" nu te fac mai inteleapta dar cu siguranta,incoerenta..
        Pun pariu ca unica ta carte este un CD.
        Tratament recomandat pt.inceput...Marin Preda,Dr.Vasile Voiculescu....etc..
        Le gasesti mai greu...dar daca nu clapacesti cu spor ...ai timp sa cauti....
  • -60 (74 voturi)    
   nasol! (Duminică, 3 februarie 2013, 13:42)

   laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   asta vrea iar la garaj...
   • +80 (88 voturi)    
    Adevarul (Duminică, 3 februarie 2013, 13:58)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

    Adevarul tot o sa rasune, chiar daca demiteti presedintele.

    Chiar daca alungati din tara toti romanii, si ramin doar uslamistii, va vom spune adevarul din strainatate, asa cum vi se spune si in prezent.

    Nu puteti opri adevarul, oricit ati mima confuzia si ati intoarce vorbele.
    • -46 (54 voturi)    
     ai ma! (Duminică, 3 februarie 2013, 14:09)

     laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

     da de ce sa plece toti romanii!? doar basistii si bocii si nu din romania ci pana la cluuuuj. e noul caracal al romaniei...
    • -44 (54 voturi)    
     Recunosti, deci, ca de cand... (Duminică, 3 februarie 2013, 15:09)

     finutza [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

     ... a venit Basescu la Cotroceni, s-a divizat tara, a starnit ura printre romani, i-a invrajbit unii contra altora.
     Daca ai alta parere, citeste din nou ce ai scris si ai sa te convingi...
     • +43 (49 voturi)    
      Evident ca asa e (Duminică, 3 februarie 2013, 15:43)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      Pentru ca Antena 3 a starnit aceasta ura, dupa cum vezi un exemplu: "Basism". Lasa ca vedem luni ce pateste domnul Voiculescu ;-)
      • -10 (16 voturi)    
       NU VA PATI NIMIC... (Duminică, 3 februarie 2013, 20:04)

       Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

       ...pentru ca se cunosc de-o viata, au "servit" aceiasi stapan si aceiasi cauza pana'n '89, iar acum "se fac" ca se lupta ca sa aiba plebea la ce se uita ca sa nu-i intrebe ce-au facut cu tara! "Divide et impera!" Cand nu poti sa dai poporului paine ii dai un motiv de ura, ii dai un "Motoc"! "Caderea domnilor, bucuria prostilor!"
       Basisti si uselisti, puneti mana pe pari si declasati razboiul romano-roman! Ca sa se bucure strainii si dusmanii, iar coana Europa sa ne puna mai bine zabala in gura, ademenindu-ne si amenintandu-ne, intr-o mana cu "zaharelul"(Schengen&euro) si in cealalta cu bastonul(MCV)! Sa ne omoram intre noi, ca sa fie Barroso si Van Rompuy multumiti, iar capitalistii Occidentului decadent sa poata pune mana pe ce-a mai ramas din bogatiile Romaniei! Ca doar se stie cum vad ei lucrurile: "Romania este o tara bogata si frumoasa, pacat ca-i locuita!"
       DOMNULE WEBMASTER, VREAU SA VAD DACA AI CURAJUL SA PUBLICI POSTAREA UNUI EURO-SCEPTIC ROMAN!
       • 0 (0 voturi)    
        daca nu Europa atunci ce altceva? (Luni, 4 februarie 2013, 11:14)

        busola [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

        Europa e o barca in furtuna iar Romania este un naufragiat. Daca nu v-as pretui parerea, rose1, sigur nu v-as fi pus aceasta intrebare:

        Credeti ca ne este mai bine in aceasta barca sau inafara ei? (Independenta e o iluzie, sper ca suntem de acord!)

        Mai simplu spus: euroscepticismul dvs. neaga folosul UE, crede ca e o constructie gresita, sau il critica in speranta imbunatatirii dar il vede drept cea mai buna solutie posibila?

        La 'divide et impera' cum se raspunde? Raspunsul meu este: facem pace cu dracul pana trecem podul chiar daca asta inseamna o eternitate.
        • 0 (0 voturi)    
         INDEPENDENTA NU E O ILUZIE (Marţi, 5 februarie 2013, 2:32)

         Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui busola

         Daca conducatorii romanilor din viacurile trecute ar fi considerat ca independenta e o iluzie, astazi pe harta Europei nu ar fi exista nici o Romanie! Sute de mii de romani, poate milioane, au murit pentru aceasta independenta, la care romanii nu au incetat sa viseze, sa spere si sa lupte pentru ea! Regatele si imperiile crestine si pagane cu care soarta ne-a facut vecini, ne-au cotropit, ne-au ocupat, ne-au jefuit, ne-au impartit si ne-au despartit, dar dorinta de independenta nu i-a parasit pe romani si, in cele din urma, intr-un context politic si militar mult mai dificil ca cel de astazi, romanii condusi de liderii lor destoinici si patrioti, in doar 60 de ani (1859-1918), au facut ceea ce dorisera sa faca incepand cu infiintarea cnezatelor si voievodatelor: UNIREA, INDEPENDENTA, ROMANIA MARE!
         Si-acum noi romanii din secolul XXI, jalnici epigoni ai celor care au luptat si murit la Posada, Grivita si Marasesti spunem ca independenta este o iluzie?! Vai de cei invinsi!
         • 0 (0 voturi)    
          despre diferenta intre realitate si iluzie (Marţi, 5 februarie 2013, 9:56)

          busola [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

          Independenta este necesitatea inteleasa.

          1.Mari imperii sau natiuni care au construit comunitati puternice s-au scufundat in autarhie atunci cand au considerat ca pot face fata istoriei singure si nu in cadrul unor uniuni suprastatale. Vorbesc de Egiptul antic, vorbesc de Japonia samurailor. Lipsa jocului schimburilor economice si diplomatice duce la decadere. Deci state oricat de puternice se reunesc in entitati mai mari pentru a-si apara interesele mai bine, altfel ajung la dezastru.
          2. Liderii unor state mai mici, gen Romania, trebuie sa decida relatiii de cooperare, adica de dependenta bilaterala parafate prin acorduri scrise, cu anumite alte state sau uniuni deja formate, conform strategiei nationale de supravietuire pe care si-o concep. Romania este membru NATO si face parte din UE din aceste motive si nu din dragoste sau considerente sprirituale. Accordurile acestea inseamna drepturi, obligatii, in ideea ca cetatenii vor trai mai bine decat in lipsa acestora.
          3. Decebal, Stefan, Mihai, Mircea inainte de a fi razboinici cu fierul in mana, erau diplomati si strategi. Fara aceste acorduri cu parteneri straini de rang inalt nici nu ar fi ajuns pe scaun iar daca nu le-ar fi respectat nu ar fi domnit mai mult de o luna. Aceste intelegeri erau in esenta cu vecinii 'traditionali' iar in final cu una din fortele vremelnic mari in momentul respectiv, romanii, turcii, rusii, uniunile crestine medievale vestice etc. Pentru apararea acestor intelegeri s-au purtat razboaiele, de obicei cu adversari care erau la randul lor uniti in intelegeri suprastatale cu intentii opuse celor din care faceam noi parte.
          4.Mitul 'varstei de aur' are drept manifestare perpetua glorificarea nationalist-irationala a trecutului pentru a intemeia nemultumirea unei persoane asupra unor opozanti din prezent. In aceeasi nota cei de pe vremea Marii Uniri ii considerau epigoni pe adversarii lor politici iar faptul ca Eminescu era genial in literatura nu-l transforma in politician rational.
     • +31 (33 voturi)    
      Finutzule, A3 ti-a papat neuronii (Duminică, 3 februarie 2013, 15:46)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      De aia vezi divizari peste tot. Baga peste proaspat ca are Omega 3 si poate iti revii.
     • +30 (32 voturi)    
      :)))) (Duminică, 3 februarie 2013, 16:11)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      Deci gasesc "trist de amuzant " cum multi postaci si-au insusit argumentul asta cretinoid " basescu invrajbeste si seamana ura ", pentru a-si explica universal orice atac si comentariu cu privire la TB .
      Bai oameni buni, asta este O TAMPENIE scormonita de Trust care sa rezoneze cu cocalarismul sentimental romanesc, amator de emisiuni gen Nora pentru mama.
      Argumentul asta n-are nici o corespondenta legala in Constitutie, de altfel nici in realitate. N-aveau Cacarau , Copy-paste si Felix nici un motiv sa faca referendum asta vara si au venit si ei cu un artificiu penibil ..... dar se pare ca a prins.
      • +14 (16 voturi)    
       Multă lume și-a însușit ideile gata mestecate (Duminică, 3 februarie 2013, 21:56)

       Alex Danila [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

       E foarte adevărat ce spui. Oamenii obișnuiesc să-și însușească multe idei fără să le înțeleagă. Am avut o discuție cu o prietenă care în general nu știe politică, dar în problema „Băsescu” avea 15 argumente (din zona abstractului) despre funcționarea parlamentului și cum din ele reiese că președintele e dictator.

       Mi s-a spus absolut gratuit „băsist” pentru că nu am fost de acord cu suspendarea (nu conta că argumentam corect). Eu nu țin minte să mă fi trezit vreo dată să le spun în față unor persoane „iliesciști”, „pontiști” sau „năstăsiști”.
     • +15 (19 voturi)    
      Ai dreptate!! (Duminică, 3 februarie 2013, 16:56)

      Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      Noi am ajuns la limità.nu va mai putem suporta,tràntorilor si pomanagiilor!!!
      Eu dupa 20 de ani de atata prostie si incultura,mizerie fizica,sociala si morala,am ajuns la limita!Pur si simplu nu-i mai suport de nici un fel pe nici unul,pt ca sunt o masa amorfa,zombificata,grobiana si urat mirositoare,o masa in continua crestere,care se misca apocaliptic calcand cu bocancii de noroi in sufletul si-n viata oamenilor de bine din aceasta tara,o masa amorfa,de fomisti si puturosi,fara urma de umanitate si empatie pt semeni si pt tot ceea ce mai reprezinta bun si frumos aceasta tara greu incercata!Si ce e mai revoltator,ne murdaresc si pàngaresc cu ignoranta ostentata fara rezerve,si ne (re)gasim dupa 20 de ani ,datorita lor,intr-o continua lupta extenuanta cu prostia,ignoranta,grobianismul,tzopàrlania si mitocania ridicate la rang de virtute!
      E timpul sa spunem basta,e timpul sa ne luam viata si tara inapoi,e timpul sa le astupam gura,daca nu cu pumnul cum ar merita,cel putin cu condeiul,cu orgoliul si demnitatea specifica oamenilor eruditi!
      Oricata toleranta am putea cere si avea,dupa 20 de ani,eu spun m-am saturat,nu va mai suport,nu va mai inghit,nu mai vreau sa va vad in societatea asta ciopartita si batjocorita,ce cu greu isi face loc in Europa,pe care incercati sa ne-o modelati dupa "idealurile" voastre meschine si materialiste.
      M-am saturat sa vad cum batjocoriti l romana,cum ridicati capul din tàràna inculturii personale,cum ostentati cele 7 clase neterminate,cum aveti pretentia sa stati in randul oamenilor educati si elevati socio-economic.Ne-am saturat sa votam cu speranta intr-o schimbare,de 20 de ani speram si ne luptam cu aceasta masà inculta,si de 20 de ani nu reusim sa-i batem si elimina,pt ca prostia e molipsitoare printre cei care o posedà cu mandrie,si m-am saturat sa mai astept,oricum timpul meu,al nostru l-ati furat,dar am sa lupt pànà mor sa nu-l furati si pe cel al copilului meu!!Ora basta!!
      Semnez eu,cetatean romàn,demisà si izolatà in propria
      • +13 (13 voturi)    
       Calm (Duminică, 3 februarie 2013, 23:27)

       Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Cocolina

       Calmeaza-te. Trebuie sa supravietuim impreuna.

       Daca ne rasculam toti ca lacustele, pe cine sa pedepsim? Hotii sintem noi. Cei buni sintem tot noi. O justitie independenta ar fi suficienta ca sa facem un salt urias ca tara si popor.
     • +21 (23 voturi)    
      ? (Duminică, 3 februarie 2013, 17:35)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      ai fi vrut sa fie liniste totala ?, sa nu mai stim cine fura ?
     • +12 (14 voturi)    
      Iar ... (Duminică, 3 februarie 2013, 18:33)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      Finutza, iar ascundem adevarrul? Sint mari diferente intre noi. Exista o multime de teme pe care noi "basistii" le-am putut aduce in discutie.

      Cum crezi ca ar fi acceptat societatea romaneasca sa ia in calcul statul de drept, principile, justitia independenta?!

      Iar tu ne propui pacea, pe care politicienii corupti abia o asteapta?! Nu vreau nici o pace Finutza! Vreau sa ne certam, sa strigam unii la altii pina cind capatam cu totii drag de lege, de principii si de constitutie.
     • +13 (15 voturi)    
      a starnit ura printre cei obisnuiti (Duminică, 3 februarie 2013, 19:02)

      Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      sa primeasca gras, fara sa ofere prea mult. Nu a starnit ura celor seriosi , si cu bun simt...A starnit ura hahalerelor care desi au o coala de hartie frumos desenata de nu stiu ce facultate obscura, nu stiu si nu vor sa faca ceva, a starnit ura pensionatilor rotofei din armata care nu au facut nimic in viata lor ... si desigur " cei care urasc profesional, pentru 50 de lei.
      Da, din pacate sunt multi oameni onesti care au suferit din cauza austeritatii.. Insa un comparatie cu grecii, am scapat cu obraz curat.
      Draga finutzo, daca nu ai fi atat de infectata, ai avea un strop de luciditate si ai vedea unde, si spre ce ne indreptam sub carma marilor tai adorati, protejati... sau cum vrei sa le zici.
      Tie iti place sa traiesti intr-o societate condusa de niste indivizi care ,, se prefac ca nu stiu sa citeasca, ca nu inteleg nimic, care spun una si fac alta, care doar de dragul puterii, manipuleaza, ne instiga unii impotriva altora , te obliga pe tine, sau pe mine sa vad adevarul LOR, si nu adevarul asa cum este .... Este moral finutzo sa traiesti intr-o minciuna si o manipulare continua?? . Eventual sa-ti mai cresti si copiii in asemenea atmosfera??
   • +17 (19 voturi)    
    ? (Duminică, 3 februarie 2013, 17:34)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

    nu are voie sa spuna un adevar ?, ca il suspendati iara ?, este o mentalitate de tip comunist si securist, dar voi aveti dreptul sa spuneti toate minciunile la antena 3 ?
    • -13 (15 voturi)    
     haidi pa.... (Duminică, 3 februarie 2013, 19:33)

     laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui cotora

     si cand inchizi usa ia-l si pe basescu cu tine...
  • +43 (49 voturi)    
   USL joaca intr-o piesa de teatru ieftin (Duminică, 3 februarie 2013, 14:22)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   Crin Antonescu si Felix Voiculescu se joaca de-a politistul bun--politistul rau iar "jurnalistii (angajati USL) dezinformeaza urland fals ca cineva doreste "cenzura presei" desi acest lucru nu e in raportul CE.

   Antena 3 foloseste poze din viata privata a unor judecatori, ii umileste si apoi se mira cand sunt intrebati de CNA de ce denigreaza magistrati

   orice om care injura un judecator primeste amenda, Mircea Badea nu pateste nimic pt acelasi lucru
   • -5 (15 voturi)    
    USL joaca in realitate (Duminică, 3 februarie 2013, 16:22)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    care este inca Caragieleasca. Ipocritii refuza realitatea mocirloasa si o prefera pe cea din oglinda: cea rece, cea curata, cea nemirositoare. De ce sunt ipocriti? Pentru ca sunt si ei reali, nu oglinditi, si miros la fel ca cei din USL chiar daca-si dau cu parfum vestic.
    • 0 (0 voturi)    
     Realitatea este... (Luni, 4 februarie 2013, 12:33)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     ...ca 9/10 gandesc precum laurentiu, constantin si ceilalti.

     Asta-i realitatea si alta nu avem.

     Cu mentalitatea noastra, cu 9 oameni din 10 care prefera sa voteze hoti dovediti, cu xenofobi, nationalisti, cu tineri si batrani cu pregatire precara, cu trecut mincinos si viitor incetosat e minune mare ca ne-au primit in UE.

     Sa fiu in locul lor, as face alta organizatie similara UE si pe asta as lasa-o sa moara.

     Nu ne spalam, nu invatam nimic, nu ne trebuie nimic, am devenit antiamericani si antieuropeni si preferam sa fim papagalii lui Voiculescu si al celor ca el.

     Nu-i nimic de facut cu poporul roman.
     • 0 (0 voturi)    
      "si ai celor ca el" (Luni, 4 februarie 2013, 13:04)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      scuze!
  • +6 (8 voturi)    
   tu ai scris la manie.. sau ce vrei sa zici?? (Duminică, 3 februarie 2013, 18:43)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   nu ca nu esti clar.. nici macar coerent
  • +4 (6 voturi)    
   mai treci pe la doctor (Duminică, 3 februarie 2013, 19:54)

   ovigeo [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   sa nu ai surprize pe viitor
  • -2 (6 voturi)    
   Ai (Duminică, 3 februarie 2013, 20:47)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   o MANIE!
   sau o MÂNIE?
   Mai degrabă prima variantă! adică ce zic eu, sigur prima variantă!
 • +46 (56 voturi)    
  ! (Duminică, 3 februarie 2013, 13:02)

  AndreiU. [utilizator]

  Mazetooo!! Hai... castigati banii aia... Zi ceva.. Fii tu primul!
  • -8 (30 voturi)    
   ! (Duminică, 3 februarie 2013, 13:21)

   AndreiU. [utilizator] i-a raspuns lui AndreiU.

   castiga-ti
   • +23 (31 voturi)    
    ! (Duminică, 3 februarie 2013, 13:43)

    AndreiU. [utilizator] i-a raspuns lui AndreiU.

    Mda.. Corect prima varianta! :) Le mai pierd maica.
    • -14 (28 voturi)    
     Si mai erau: (Duminică, 3 februarie 2013, 15:13)

     finutza [utilizator] i-a raspuns lui AndreiU.

     - o virgula lipsa;
     - semne de exclamare dupa fiecare propozitie (toate-s imperative);
     - decide-te, e a doua plural (fara cratima) sau a doua singular (cu cratima)!
     - cam multe erori pentru un singur rand...
  • -26 (38 voturi)    
   Singular versus plural.... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:25)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui AndreiU.

   Ia citeste postacel ce ai debitat.....sigur ai avut succesuri la bac....
   • +39 (43 voturi)    
    ! (Duminică, 3 februarie 2013, 13:52)

    AndreiU. [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

    Postacel e Mazeta, Montesquieu, Colonel, Anti-Basescu...etc...

    Uite-te la numarul lor de postari(orice articol cu/despre/tangent/ etc despre Basescu), si vezi de cate ori apar eu.

    Vizavi de greseala ai dreptate, m-am grabit crezand ca am gresit.

    Legat de bac... Te las pe tine sa fii destept, cu gramatica brici, dar lipsita de substanta.

    Du-te la sediu ca se dau bonuri de mancare..
   • +4 (8 voturi)    
    Oare? (Duminică, 3 februarie 2013, 13:55)

    Vanatoru [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

    Eu cred ca are dreptate...."Zi" "Fii tu"...parca nu se refera la plural, nu ?

    Daca vedeam "Mazetelor castigati" era una, dar cand scrii "Mazeto castigati" parca e gresit...
    • +1 (1 vot)    
     explicatie (Luni, 4 februarie 2013, 10:26)

     ego sum [utilizator] i-a raspuns lui Vanatoru

     Personajul colectiv ... mai multi postaci pe acelasi IP ...
 • -53 (65 voturi)    
  Basescu (Duminică, 3 februarie 2013, 13:20)

  xrogo [utilizator]

  a inceput sa basadeasca,auzi cica el ar fi Seful statului si ce zice el asta e,el e guru,e proorocul,el e dracul si ingerul.
  Pentru el 2 e 3 si cercetat e corupt,el e oficiosul si oficialul.
  • +52 (56 voturi)    
   Asta e stilul clasic USL (Duminică, 3 februarie 2013, 13:48)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Demagogie proasta , evitarea subiectului, atragerea antipatiei asupra unor aspecte marunte gen :
   - anumite cuvinte folosite de TB, ale caror sens este exagerat / denaturat
   - presupusa furie / manie / alte simptome presupuse , clar infirmate de diplomatia cu care isi expune declaratia
   - "marea ilegitimitate " stabilita de un referendum abuziv
   si cate alte derapaje , menite ca impreuna sa impinga discutia in balarii .
  • +46 (50 voturi)    
   Recunoaste (Duminică, 3 februarie 2013, 13:52)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Cine sustine asta? Antena 3?

   Nu e vorba despre Basescu cit de adevar. Cum vi-l spune cineva, cum crapati de oftica.

   Da-o-ncolo de Antena 3. Recunoaste daca ai gresit si mergi mai departe. Nu trebuie sa recunosti in fata noastra, ci in sinea ta.
  • +21 (25 voturi)    
   ponta este (Duminică, 3 februarie 2013, 14:18)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   mitoman sadea, nu-l pot crede nici când îmi spune bună ziua! Băsescu argumenteză pe fapte, ceea ce este cu totul altceva!
 • +46 (56 voturi)    
  o abordare serioasa... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:27)

  viorellucaci [utilizator]

  si responsabila, ca de obicei! Antonescu, chiar si dupa ce si-a pus ochelarii, tot n-a priceput mare lucru, iar d-l Ponta, a priceput "ce-a vrut muschii" lui Voiculescu!!!

  PS. @ andreiU, mazeta lipseste, e la priveghi...cica i-a cam murit nu stiu ce "D-lui profesor" Voiculescu...
  • +19 (21 voturi)    
   bărbăția? (Duminică, 3 februarie 2013, 14:19)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui viorellucaci

   NU?
  • +21 (23 voturi)    
   Ha, ha, ha!!! (Duminică, 3 februarie 2013, 14:58)

   CarmenO [utilizator] i-a raspuns lui viorellucaci

   Exceptionala precizare.

   De aia primul postac nu a fost mazeta.

   :))))
 • +32 (34 voturi)    
  Constatare (Duminică, 3 februarie 2013, 13:40)

  Rollo [utilizator]

  Fiecare partida politica isi are adeptii sai, mai mult sau mai putin dotati, insa toti cu drept de vot si rezistenta egala in fata lipsurilor si a foamei.
  Vom vedea cine a avut dreptate, in curand.
 • -40 (50 voturi)    
  oh dear (Duminică, 3 februarie 2013, 13:41)

  demaGOGU [utilizator]

  omu doreste sa fie suspendat a 3-a oara, altfel nu se explica iesirea!!

  sa fi inteles oare ca Romania profunda e ne-reformabila...
  • +14 (16 voturi)    
   nu fi asa de sigur (Duminică, 3 februarie 2013, 14:14)

   dick_turpin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ca ar fi o miscare proasta.
  • +26 (34 voturi)    
   Da (Duminică, 3 februarie 2013, 14:14)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pariu ca iar nu aveti cvorum?
   Esti masochist, chiar vrei sa iei un al treilea referendum peste ochi? Nu ti-au ajuns doua smetii pana acum?
   Hai ca daca ne rugati va mai dam inca unul!!!
  • +19 (21 voturi)    
   Nu (Duminică, 3 februarie 2013, 14:14)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Nu doreste Basescu suspendarea.

   Dar suspendarea nu depinde de el. Chiar daca ar tacea milc, USL-ul are mult de cistigat dintr-o noua suspendare. Poporul uslamist o asteapta cu infrigurare, iar liderii uslamisti cistiga timp.

   Insa Romania nu are incotro, decit sa se schimbe. Criza nu asteapta nici un popor sa se decida. Criza economica nu-i vreo optiune stilistica, ca sa alegi altceva in locul ei.
  • +16 (28 voturi)    
   Din păcate (Duminică, 3 februarie 2013, 14:22)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Romania profunda e ne-reformabila... e amorfă, imbecilizată, proastă, cu mintea odihnită, fără nerv, un popor vegetal care acceptă DDT-ul antenist, ba chiar îl savurează, niște nord coreeni în gândire, care acceptă la serviciu să fie sclavi, nu să lucreze după reguli clare
   • +1 (5 voturi)    
    Dar problema e (Duminică, 3 februarie 2013, 17:31)

    iamvlad92 [utilizator] i-a raspuns lui dan63

    Dar nu putem pune problema pe umerii conationalilor nostrii care au fost creati sa fie un simplu electorat,care din nefericire pt toata lumea aleg ceea ce le dicteaza alitii.
    Problema e ca romanii sunt tininuti intr-o saracie medie,se confrunta cu multe probleme care stau la baza traiului decent si nu pot decat visa la schimbare care pt cei mai multi dintre noi inseamna un trai mai bun.
    Pana nu vom refuza categoric persoanele care incearca sa gandeasca pt cei care nu au timp sa gandeasa pt ei draga noastra tarisoara va fi condusa de o gasca care isi vor binele si din pacate il vor avea.
   • -1 (1 vot)    
    Materialul din care-i facuta Romania (Luni, 4 februarie 2013, 9:09)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui dan63

    nu-i unul slab, usor de modelat. E un material extrem de puternic si flexibil care te pleszneste peste ochi de nu te vezi daca incerci sa-l rupi.
  • +3 (5 voturi)    
   mai sa fie! asa ti-a zis felix sa ne zici?? (Duminică, 3 februarie 2013, 19:15)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pai daca tot esti pe post de porumbel cu mesajul in cioc, pai atunci, rogu-te frumos, sa-i transmiti lu' shefu, ca nu-i asa de sigur..
  • +3 (5 voturi)    
   GOGULE -MAGOGULE (Duminică, 3 februarie 2013, 19:20)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Nene Gogule,
   Se vede de la o posta ca esti un securist cu vechi state de servicii sau chia vreun activist de partid( cu propaganda??) daca tu crezi ca "Romania profundae ne-reformamabila" . Ce mai cauti pe aici numai Dumnezeu stie si... Vocea Rusei !!
 • +33 (37 voturi)    
  Basescu spune lucrurilor pe nume (Duminică, 3 februarie 2013, 14:05)

  Mayhem [utilizator]

  Cea mai buna alegere a acestui popor de la revolutie incoace a fost alegerea ca presedinte a lui Traian Basescu, fara doar si poate. Este un om ce spune lucrurilor pe nume.

  Indiferent cati uslasi au votat o alianta care e plina de mafioti, faptul ca iti vine Comisia de la Venetia, OSCE-ul si acum Comisia Europeana, si iti spune ca lucrurile nu sunt in regula, ridica semne de intrebare.

  Eu unul as introduce legi mai aspre in ceea ce priveste presa. Trustul Intact a lui Voiculescu nu se mai poate considera un trust de presa, ci unul de denigrare, manipulare si de distrugator de imagine a celor ce nu sunt pe aceeasi tangenta cu turnatorul la secu'. Asa cum OTV-ul a disparut, la fel si Antenele pot sa dispara, ca mare diferenta intre OTV si Antene nu e, nivelul de prostie e acelasi.

  Cat despre parlamentari penali, ministri penali sau incompatibili, ei reprezinta oglinda propriului lor electorat. Cand un electorat alege un om cercetat penal, inseamna ca ei insisi sunt certati cu legea sau pur si simplu nu au nici macar 2 neuroni functionali. Sa nu mai zic, cati neuroni trebuie sa ai ca sa trimiti in parlament oameni ca Becali sau Felix... dar asa e cand lumea gandeste cu posteriorul, creierul fiind doar de decor.
  • -4 (6 voturi)    
   Pai daca stiti lucrul acesta (Duminică, 3 februarie 2013, 17:00)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

   de ce va concentrati politica spre mintea noastra in loc sa va indreptati atentia spre fundul nostru, asa cum face USL?
  • -2 (8 voturi)    
   Basescu (Duminică, 3 februarie 2013, 20:41)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

   a vorbit.Din tot ce-a spus eu am retinut urmatorele:
   -de ce poporul a ales penali,dar nu s-a dat exemplu pe el cu dosarul Flota,casa Mihaileanu,terenuri cu Popoviciu.
   -de ce Voiculescu are trust de presa si scrie impotriva lui Base,a judecatorilor ,procurorilor si altora;-acea justitie laudata de Base de ce nu il baga la puscarie pe Voiculescu daca acesta e vinovat,acei care sunt "laudati"la A3 de ce nu dau trustul in judecata daca sunt nedreptatiti.
   -daca justitia a obtinut atatea succese,de ce nusi poate regla singura problemele,vezi turbulentele din CSM,atatia judecatori fiind impotriva actualei conduceri,conducere agreata de Base si UE.
   Sunt o mica parte din intrebarile fara raspuns sau cu raspunsuri indoielnice ale sefului de stat cum ii place sa se numeasca cel care stie tot,dar sub augusta lui carmuire am ajuns in sitatia de fata.
 • -25 (33 voturi)    
  a vebit base... (Duminică, 3 februarie 2013, 14:12)

  laurentiucat [utilizator]

  asta s-a intors acasa si are chef de joaca. era mai bine
  daca facea ocolul pamantului in doi ani de zile...nu-i ducea nimeni dorul...scuze...decat cativa plecati cu cercu porotcaliu .
 • +27 (33 voturi)    
  Totul pleaca de la educatie-inclusiv justitia (Duminică, 3 februarie 2013, 14:37)

  janeskimmer [utilizator]

  Lista impostori academici cunoscuti la 1 febr. 2013

  Impostori academici = plagiatori, persoane cu CV-uri trucate, persoane care
  nu si-au facut ele articolele sau tezele ci doar au fost puse coautori sau chiar autori unici, persoane care au avansat in alte domenii decat cele pentru care au calificare si la
  alta comisie CNATDCU decat cea corespunzatoare specializarii lor, persoane cu teze de slaba calitate obtinute intr-un timp record.

  Toti indivizii de mai jos au fosti dovediti si "ispravile" lor pot fi vazute la o simpla
  cautare pe Google. In paranteza sunt functiile ocupate acum sau in trecut.

  Cerem:

  1. Eliminarea definitiva din educatie si din cercetare a acestor impostori.
  2. Inapoierea banilor primiti pe nedrept de la stat.
  3. Retragerea dreptului de a conduce si de a valida doctorate si grade academice
  pentru persoanele care au indrumat sau validat doctoratele respective sau avansarile
  bazate pe doctorate plagiate, articole plagiate, articole facute la comanda. Inclusiv a
  membrilor din CNATDCU si Consiliul de Etica care i-au validat sau i-au "albit". Inclusiv eliminarea definitiva din sistem a spagarilor din aceste comisii si a indrumatorilor de doctorate care vand titluri de doctori pe bani.


  1. Victor Ponta (ministru)

  2. Ioan Mang si sotia (ministru)

  3. Corina Dumitrescu (ministru)

  4. Rovana Plumb (ministru)

  5. Ramona Lile, rector Aurel Vlaicu (Arad)

  6. Mircea Beuran (ministru)

  7. Constantin Copotoiu (rector, UMF, Targu Mures)

  8. Klara Branzaniuc (prorector, UMF, Targu Mures)

  9. Ecaterina Andronescu (ministru)

  10. Liviu Andrei (prefect de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu, Arad)

  11. Gheorghe V. Lepadatu (profesor, Dimitrie Cantemir)

  12. Ionel Sinescu (rector, UMF Carol Davila)

  13. Nicolae Jitea (medic, spitalul Coltea, Bucuresti)

  14. Olguta Vasilescu (primar, Craiova)

  15. Sorin Frunzaverde (ministru si mason)

  16. Alin Popoviciu (parlamentar)

  17. Remus Pricopie (ministru)

  18. Dan Sova (ministr
 • +26 (30 voturi)    
  Minte inceata (Duminică, 3 februarie 2013, 14:53)

  Sani [utilizator]

  Gogule draga, pentru tine n-a fost decat un nou meci politic in care l-ai vazut pe Presedinte in ring cu Premier & Co....

  In general pentru USL-amistii de profesie aceasta este imaginea obsedanta de care se leaga.

  Daca totusi mai aveti o farama de logica ar trebui sa-ti pui o serie de intrebari:
  1. De ce Romania scade valoric in ochii partenerilor europeni chiar de cand a venit iubitul tau USL la putere?
  2. De ce guvernul USL nu reuseste sa se impuna mai bine decat guvernul Boc? Este totusi la putere de 9 luni!
  3. Este normal sa ai in guvern oameni urmariti penal? Ne face bine noua, ca natiune?
  4. Nu cumva USL-ul in loc sa anime coeziunea dintre romani, o mineaza? In a cui interes?
  5. Este corect sa cautam intotdeauna argumente pentru parerile noastre, sau ar trebui sa ne schimbam parerile in functie de argumente?

  Ai reusit sa citesti ce am scris? Nu m-ai injurat inca?
  Daca raspunsul este afirmativ la ambele intrebari, inseamna ca ai reusit sa cresti intelectual. Succes in continuare!
  Cele de mai sus sunt valabile si pentru: Mazeta, Evoque, Colonel, Montesquieu, ...
  • +10 (12 voturi)    
   Bani (Duminică, 3 februarie 2013, 16:05)

   max# [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Unii pentru un banut "cinstit" scriu orice....suntem un popor unde onoarea a ajuns de vanzare la preturi mici. De aici pleaca totul.
   • +8 (10 voturi)    
    Educatie (Duminică, 3 februarie 2013, 17:38)

    iamvlad92 [utilizator] i-a raspuns lui max#

    Totul pleaca de la educatie....iar cand pt tineri modelele lor in viata sunt Sile camataru si Andreea Tonciu atunci nu mai putem nici macar spera la mai bine.
  • +7 (9 voturi)    
   Q.E.D. (Duminică, 3 februarie 2013, 18:46)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Dar trebuie sa existe latrai caci si ei este oameni.
 • -21 (31 voturi)    
  Cum sa nu i se para d-lui Basescu... (Duminică, 3 februarie 2013, 15:20)

  finutza [utilizator]

  ... ca "Raportul este corect, temeinic, bazat..." cand este scris dupa dictare? Cineva mai deasupra ameninta ca adevarul va iesi pana la urma la iveala. De-abia astept sa vad cine le-a dat totul in ciorna celor de la UE. Eu cam banuiesc, dar... pot aparea surprize...!
  • +20 (24 voturi)    
   Sigur... (Duminică, 3 februarie 2013, 15:44)

   Mayhem [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   OSCE-ul, Comisia de la Venetia si acum si Comisia Europeana scriu dupa dictare. nu? Ce ar fi sa recunoasteti faptul ca cele 6 luni de guvernare USL au fost dezastruoase din toate punctele de vedere? Datele din domeniul economic nu mint. Cand 1-2 insi zic ca ai problema, poti sa nu iei in seama, dar cand 3 organizatii internationale iti spun ca ai problema, ai face bine sa iti revizuiesti comportamentul, principiile si obiectivele.
   • -6 (10 voturi)    
    Dar cand... (Duminică, 3 februarie 2013, 19:34)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

    ... sapte milioane si jumatate iti zic sa pleci de la Cotroceni?
    • +4 (6 voturi)    
     Dar cand (Luni, 4 februarie 2013, 6:38)

     ticbis [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Restul de 11 milioane iti zic sa ramai la Cotroceni? Ai?
     • -2 (2 voturi)    
      Asta spui tu (Luni, 4 februarie 2013, 9:38)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      Fiindca nevotand, sunt nuli, nu-i ia nimeni in considerare. Aaa, da, ii ia Basescu si sustinatorii lui (am indoilei ca acestia ar fi, cum zici, in numar de 11 milioane).
      • 0 (0 voturi)    
       NU (Marţi, 5 februarie 2013, 15:25)

       ticbis [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       Asta spune aritmetica, nu eu!
       Nevotand, inseamna mai degraba NU decat da!
       Capisci???
       Indoielile tale cu privire la numarul de alegatori de 18 milioane ti le-a spulberat pentru totdeauna Ponta, la alegerile din decembrie cand tatucul tau a pus pe liste nici mai mult nici mai putin decat 18,2 milioane de alegatori!!! Despre asta Antena 3 nu v-a informat???
       Ai inteles?
  • +15 (19 voturi)    
   Tu chiar delirezi (Duminică, 3 februarie 2013, 15:49)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Imediat se face un sfert de veac de la revolutie, timp in care tara s-a inglodat de tot in coruptie.
   Chiar daca le-a dat cineva tot pe ciorna a spus adevarul. Cu cat sunteti platiti mai astia postacii de duzina, semiagramati? Sa va fie rusine.
   • -3 (11 voturi)    
    Daca s-ar face un grafic... (Duminică, 3 februarie 2013, 19:36)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    ... al coruptiei in sfertul asta de veac, ai vedea ca perioada cat a fost PDL la volan ar arata ca Everestul intre dealuri si campii...
    • +7 (9 voturi)    
     Nu ti-e rusine? (Duminică, 3 februarie 2013, 22:14)

     denvarel [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Bancorex, Petrom, Bancoop, Tractorul Brasov, Semanatoarea, IMGB, ARO, FNI, Caritas, Comtim, Electroputere, Campia Turzii, Sidex, Astra Vagoane, Independenta Sibiu, Cisnadia, Azomures, si multe altele, toate sunt in graficele tale pe vremea PDL-ului?
     Nu ti-e rusine sa iei bani ca sa spui minciuni pe forumuri?
     • -3 (7 voturi)    
      Poate ca ai dreptate... (Luni, 4 februarie 2013, 0:03)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

      ... cand pui intrebarea daca toate pot fi puse-n carca PDL-ului, fiindca cei mai multi dintre greii acestui partid (in frunte cu cel mai de seama reprezentant al sau) s-au regasit in multe din guvernarile anterioare sub aripa FDSN, FSN, PD...
  • +19 (21 voturi)    
   Dar sunteti super majoritari... (Duminică, 3 februarie 2013, 16:02)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Nici sa dictati altora ce sa scrie nu sunteti in stare?
   Tampiti care sa spuna ca Basescu conduce Comisia Europeana si le spune ce sa scrie vad ca are USL-ul. Destepti n-are?
   • +2 (6 voturi)    
    are si destepti (Duminică, 3 februarie 2013, 18:33)

    the [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    dar nu se complac in replici de doi bani pe hotnews ... si nu se erijeaza in politologi, ca vecinii de la pirleaz alde finutza , laurentiu, cristian :)

    sper sa se aleaga in fine branza de zer, in stana liberalilor , mizeria din psd ma preocupa mult mai putin :)
   • +4 (6 voturi)    
    Destepti??? (Duminică, 3 februarie 2013, 19:05)

    doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    Are hoti destui si prosti care ii voteaza cati doresti!
   • -4 (12 voturi)    
    Nu mai e mult pana... (Duminică, 3 februarie 2013, 19:39)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    ... cand oficialii UE isi vor da seama ca sunt mintiti la marele greu de Basescu si ai lui. Deja unii au facut-o. Eu sunt rabdatoare...
  • +7 (7 voturi)    
   Grobiana (Duminică, 3 februarie 2013, 16:31)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Mai grobiana, da' cine ia dat traducerea cu 'track changes" lu' Antonescu?
   Eu cred ca este sefu' de le Intact. Tu ce zici?

   Pe de alta parte inteleg ca esti multumita de realizarile guvernului USL (vezi draga ca are 10 luni de cand controleaza mult-iubitul Parlament).

   Deasemenea esti multumita de rigoarea cu care USL-ul isi respecta promisiunile (interne si externe).

   Probabil ca te astepti sa intram in Schengen acusica (asta era un repros pentru guvernul Boc)!

   Cred ca esti multumita de cum a evoluat economia (cresterea economica, somajul, exporturile).

   Ma gandesc insa ca cel mai mult iti place armonia care a crescut intre romani de cand USL-ul a castigat.
   Politicienii nostri, mai ales Antonescu si Ponta duc o politica abila in scopul realizarii unui consens national si a evitarii continuarii politicii de infruntare dusa de "javra ordinara" Basescu si "piticul supus" Boc.
  • +21 (23 voturi)    
   agenturili (Duminică, 3 februarie 2013, 16:36)

   quetzal [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Ai dreptate, tot mapamondul e la ordinele lui basescu si scriu dupa dictare, de la Casa alba la UE. Numai latrina 3 si fidelii ei telespectatori au ramas unicii detinatori a adevarului, in rest planeta intreaga e mintita de macovei &co. Muhahaha, cat de obosit trebuie sa le fie unicul neuron celor care cred asemenea gogomanie:)
   • +6 (8 voturi)    
    excelent spus :AGENTURILI (Duminică, 3 februarie 2013, 20:30)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

    crizut, copyponta,mang,caloriferu,turnatorul de rude,grajdan si tot restul fermei au recunoscut mana lui Base , liderul planetar care dicteaza , impune toate rapoartele analfabetilor UE.As zice ca placa asta e depasita rau , mergeti la ideologi si cereti o alta justificare ca asta cu agenturili e cretina rau.
  • +17 (19 voturi)    
   conspiratia mondiala (Duminică, 3 februarie 2013, 16:40)

   quetzal [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   poate incerco sa ne explici de ce nu "dicteaza" idolii tai Voiculescu & co rapoartele europene? Sau de ce pe ei nu ii asculta nimeni? au incercat si ei sa provoace scandaluri in PE, de ce au fost tratati cu spatele?
   Nu-i asa ca exista o conspiratie mondiala impotriva "celui mai cinstit guvern" si celui mai onest om de afaceri Voiculescu? Cin'sa fie, cin'sa fie? Bubulii? extraterestrii? bildenbergii? :)
  • +11 (13 voturi)    
   e tare Basescu (Duminică, 3 februarie 2013, 17:17)

   greenforest [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   Daca asta crezi tu, ca Basescu are asa de multa influenta incat sa dicteze raportul MCV, ar trebui sa sa ne fie idol. E tare omul asta. :)

   Revenind la subiect

   Raportul reprezinta felul in care ne percepe UE. Perceptia aceasta vine din comportamentul clasei politice.
   Ne place, nu ne place, asa ne vad ei.

   Discutia care urmeza, nu este cat de corect este sau nu acest raport. Ci daca vrem in UE, daca vream sa scapam de aceasta monitorizare, daca vrem sa fim respectati de ei. Ce facem noi (adica politicienii) pentru a imbunatatii aceasta imagine.
   Asta este important.

   Ce zice Sani este de bun simt. Desi si eu nu as mai cauta de ce. Vreau doar sa vad ce fac cei care conduc tara la ora actuala sa schimbe aceast imagine.

   Imi displace felul in care membri USL au cautat tot felul de scuze pentru criticile din raport. Acest lucru nu face decat sa mareasca neincrederea celor din UE.
   Declaratia PM-ului ca ii pare rau ca nu ii mai are in guvern pe fostii ministri cu probleme, sau ca nu renunta la cei care acum au probleme, nu va ramane neauzita. Va avea consecinte. Din pacate consecintele le suportam noi. Din pacate vor vi pe termen lung.

   Numa bine
  • +9 (11 voturi)    
   Mark Gray (Duminică, 3 februarie 2013, 21:53)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   (purtatorul de cuvant al Comisiei Europene): "Am folosit o intreaga serie de surse diferite, suntem multumiti de aceste surse - sunt atat guvernamentale, cat si nonguvernamentale"
   Sursele guvernamentale or fi Ponta si / sau Mona?
   • -4 (8 voturi)    
    Chiar asa naiv poti fi? (Duminică, 3 februarie 2013, 22:24)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Pai ar fi recunoscut ca a transcris o ciorna? Uiti ca si cei de la UE sunt tot politicieni, si prima calitate a unui politician e sa... minta!
    • +7 (7 voturi)    
     Corect (Luni, 4 februarie 2013, 6:49)

     ticbis [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Din punctul asta de vedere Ponta este cel mai mare politician al tuturor timpurilor pe care l-a cunoscut omenirea de 2000 de ani!
    • +3 (3 voturi)    
     Se pare ca esti in tema (Luni, 4 februarie 2013, 9:40)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Esti politician?
 • -8 (10 voturi)    
  Dixit Zeus - Besascu confirma ! (Duminică, 3 februarie 2013, 18:00)

  ro-lari [utilizator]

  Daca ... cei 4 ... sunt 3... adica doi, nu poate fi de clar!, daca mai confirma si papagalul nostru de presedinte!
  Subiect incheiat!

  Treceti la treaba, UE vegheaza!
 • +2 (4 voturi)    
  Trebuie (Duminică, 3 februarie 2013, 18:04)

  SRA [utilizator]

  « Sauver les Roumains, c'est plus que sauver la ROUMANIE, c'est sauver l’ UE !!! »
 • +12 (14 voturi)    
  Bine spus si la obiect. (Duminică, 3 februarie 2013, 18:06)

  flyngangel [utilizator]

  Ma intreb, in urma vizionarii comentarilor, anumitor persoane, cat de naiv sau rau intentionat trebuie sa fi, sa nu apreciezi, atunci cand Presedintele tarii tale, iese in fata natiunii intregi, si spune lucrurilor pe nume??
  Cum poate un popor intreg( cu mici exceptii) sa nu isi dea seama de gravitatea a ceea ce se intampla in fiecare zi, oriunde te uiti, in fiecare zi ? Cum poate sa fie critic cu remarcile sale, care sunt desprinse de fapt din cuprinsul acestui raport , redactat de persoane lipsite de interes, complect inafara sferei de influenta a unui partid sau om politic din Romania? Cum se poate ca un intreg popor, sa nu inteleaga ca daca vrei in ziua de azi sa fie si la tine acasa , ca in Vest, trebuie sa dai dovada de aceeasi seriozitate si determinare ca aceia ? E atat de mare dorinta Romanilor din ziua de azi, sa vada din nou secera si ciocanul fluturand mandru pe palatul Victoria sau la Cotroceni, sau pe Arcul de Triumf ? Imi vine sa ma iau cu mana de par de nervi si de durere, de lipsa romanilor in a lua o atitudine darza, demna, de a exprima dorinta unei intregi natiuni, de mai bine, de a se pune umar la umar in recladirea tarii noastre. Ma intreb chiar nu exista nici o alta alternativa ? Chiar trebuie sa asistam la aceasta situatie infioratoare, in care Europa, incet, dar sigur ne intoarce spatele, si anulam cu mana noastra tot ce sa facut in acesti 23 de ani ? Nu vreau sa fiu catastrofic, si nu tin cu nici un partid, nu ma intereseaza daca Basesu sau Ponta e la putere, nu ma intereseaza ce aliantza e la putere, ma intereseaza respectul fata de institutile statului, ma intereseaza curatarea lor sau daca vreti, depurarea lor de orice persoana incompatibila cu pozitia ocupata, ma intereseaza sa vad restaurarea capacitatii de trai in Romania, si sfrutarea resurselor sale, in folosul tuturor, ma intereseaza asigurarea drepturilor fundamentale asigurate de Constitutia tari, ptr care atatia oameni, si-au dat viata! cine e de acord cu mine ?
 • -7 (11 voturi)    
  Eu nu sunt "parerolog" (Duminică, 3 februarie 2013, 20:02)

  evoque [utilizator]

  dar imi dau cu parerea despre mcv.
  Presedintele continua sa inventeze noi cuvinte si ne tine o noua lectie de "parerelogie".
  In rest nimic, absolut nimic, aceleasi mesaje transmise de guru catre sectantii sai pentru a fi folosite in propaganda sectei basiste.Statul de drept, interesul national, politica usl anti-ue, bla bla bla.
  Mai face presedintele niste referiri geniale:
  "Cine se amageste cu ideea ca propagandistic vom pacali Comisia Europeana sau statele membre este impotriva interesului national." La cine faceti referire? La Macovei?
  "Astazi exprim pozitia oficiala a Romaniei privind MCV." In ce calitate? de presedinte ramas la masa verde?
  "Raportul este corect, bazat pe fapte, intamplari si actiuni politice ale romanilor cu functii de responsabilitate in stat." Care sunt acele persoane? Nu au fost nominate nicaieri, deci cat de corect mai este raportul?
  Ce poti sa spui, sunt presedinte deci trebuie sa ma bag in seama.
  • +6 (6 voturi)    
   Sa te lamuresc (Luni, 4 februarie 2013, 7:02)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   1. Face referire la Pivniceru, dar iti trebuie ceva inteligenta sa intelegi;
   2. Calitatea este de presedinte in functie, ca dovada ca ai posibilitatea sa-i comentezi afirmatiile; daca ar fi vorbit Antonescu, nu interesa pe nimeni, nici macar pe tine;
   3. Persoanele sunt cele nominalizate in rapoartele Comisiei de la Venetia si cele ale OSCE la care acest MCV face referire; pune mana si citeste-le;
   4. Corect, presedintele trebuie "sa se bage in seama", este o indatorire constitutionala obligatorie;

   Altceva mai ai?
   • -5 (5 voturi)    
    iar (Luni, 4 februarie 2013, 10:27)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

    ai pus botul,ha, ha, ha, baiete o sa ai probleme cu miocardul daca ma mai urmaresti mult.
    Amice eu stiu "glumele" presedintelui scolit la piata chiliei si la scoala de cadre, mai greu este pentru voi, dar aveti timp sa va specializati dupa ce isi termina presedintele mandatul, atunci o sa organizeze multe editii ale scolilor de vara, de toamna, de iarna, pana cand va ridicati nivelul "umoristic", acum este putin mai greu ca va zgarie motanul si este greu de suportat psihic gandul ca opozitia trebuie facuta nu mimata ( aviz si din partea presedintelui).
    • +4 (4 voturi)    
     Din pacate, (Luni, 4 februarie 2013, 11:09)

     ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Ai pus botul la greu!
     N-ai inteles nimic, dar nu ma mira!
     Pentru ca tot n-am nimic mai bun de facut, ma distrez si eu cum pot, adica cu tine!
     Hai sa vedem pe cine il tine mai mult miocardul!
     Deci te voi urmari non-stop pe HN. Numai ca trebuie sa ai in vedere ca doar ne distram, sa nu cumva sa te superi, ca taiem nasul!

     PS. Ai scris mult si prost, n-ai fost in stare sa-mi raspunzi nimic la comentariul meu.
     Totusi, ceva inteligent emanat din putul gandirii proprii nu ai? Daca nu, macar uite-te diseara la A3, poate iti dau Gadea si Badea niste idei mai de doamne ajuta'!!!

     Ce-mi place mie asta!!!
     • 0 (2 voturi)    
      esti ofticat? (Luni, 4 februarie 2013, 11:31)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      nu are rost, este doar o gluma nu stiu de ce recurgi la amenintari.Chiar ce te doare asa de tare? Faptul ca nu am opinii sectoide ( ca sa inventez si eu termeni noi, precum sefu' de trib cu parerologu) sau si aici o sa ma tot tachinezi cu antenele. Si daca nu urmaresc antenele, nu te gandesti ca am o prezenta destul de consistenta pe hotnews pentru a mai avea timp si de antene?!!
      Domnilor de la hotnews eu nu pot fi platit pentru entertainment?! asta pana nu imi taie nasul fiorosul ticbis.
      • +2 (2 voturi)    
       Bai ce m-am speriat (Luni, 4 februarie 2013, 13:37)

       ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

       Dupa cateva ore de pauza crezusem ca-ai clacat. Ma gandeam ca a plesnit vreo vena in tine, ca ti-a crapat pipota sau ca ti-a cedat pitpalacul, doamne fereste!
       Ma speriasem ca ai renuntat si ca mi-ai luat jucaria, una dintre distractiile mele preferate! Acum m-am mai linistit!

       Eu intre timp mi-am facut o ceafa de porc la gratar, cu garnitura mixta de cartofi prajiti si ciuperci sote si cu o salata babana de ardei copti. La inceput am bagat si un whisky mic cu doua cuburi de gheata. Acum tocmai mi-am terminat dusul si sunt la o bere rece. Dupa asta imi fac siesta vreo doua ore. Asa ca te mai caut eu mai pe dupa-amiaza!

       PS: Daca-ai stii cat de putin fioros sunt eu!!! Pai bine bre, nu erai matale ala care se lauda pe-aici ca ma faci, ca ma dregi, ca ma termini? Te-am pus eu? Ai ajuns acum sa te plangi pe HN? Pai cum iti justifici banii???
       • -1 (1 vot)    
        Plictisitor, (Luni, 4 februarie 2013, 14:03)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

        ai grija cu colesterolul!
        "Pai bine bre, nu erai matale ala care se lauda pe-aici ca ma faci, ca ma dregi, ca ma termini?"
        Unde am scris eu asa ceva????? Sau o fi tot vina pixelului sau a berii?! :)
        • +1 (1 vot)    
         Stai linistit (Luni, 4 februarie 2013, 14:27)

         ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

         Sunt sanatos tun! Oricum maine am in program o supa si o salata bulgareasca! O sa-ti spun cum a fost!
         Am sa-ti caut dupa-amiaza postarile in care "te dai mare"! Le-am salvat pe toate!

         Tot ceea ce te rog este sa nu cumva sa renunti. Nu atat pentru mine, dar in fiecare seara s-a obisnuit si copilul meu de 14 ani sa-mi spuna: "tati, hai sa ne mai radem un pic de evoque!" Si nu prea as vrea sa-i stric placerea! Chiar se supara daca postez raspunsurile in lipsa lui!
         E adevarat, nu prea e placut sa ajungi subiect de distractie pentru copii, dar doar logica si adevarurile comentariilor tale au facut posibil acest lucru!
         No offence!!!
         • -1 (1 vot)    
          bravos (Luni, 4 februarie 2013, 14:48)

          evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

          este bine ca ai o ocupatie, ma bucur ca esti sanatos, partidul pune baza pe tine.
          • -1 (1 vot)    
           ha-ha-ha (Luni, 4 februarie 2013, 15:20)

           ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

           Multumesc!

           Pentru astazi doar atat? Asa de putin?
           Slabut, sper ca nu te-ai desumflat asa de repede!
           Niciun comentariu legat de prestatia lui Ponta "in genunchi" in fata lui Barroso, de liberalii care dau o lege pentru sterilizarea femeilor rrome, nimic despre scrisoarea adresata UE pentru aderarea la Schengen semnata de catre Basescu, Ponta, Antonescu (asta parca nu-l recunostea ca si presedinte, deci semnatura lui ii da legitimitate presedintelui), nimic despre demisiile din PNL...

           Hai, mai vioi, ca sa putem sa ne mai radem un pic! Macar dreptul asta il mai avem, nu?

           Ma dezamagesti!
 • -10 (16 voturi)    
  kgb vs Romania (Duminică, 3 februarie 2013, 20:21)

  Montesquieu [utilizator]

  ce nu pricepe turma de adulatori basisti e ca toata campania de minciuni diseminate la nivel european de basescu insusi secondat de vreo 2-3 pierduti in stele gen macovei si funeriu, afecteaza Romania ca intreg

  atunci cand repeti la nesfarsit o imbecilitate gen "lovitura de stat" evident ca toata lumea va ciuli urechile. dar cand suspendarea presedintelui e clar prevazuta in constitutie, nu mai poate fi vorba de nimic ilegal.
  si-atunci raspandacii portocalii au inventat termenul de "lovitura de stat constitutionala" ceaa ce e un nonsens juridic care contrazice orice fel de doctrina, cutuma sau logica.

  ODATA CE E IN CONSTITUTIE, E LEGAL!!!

  basescu a fost suspendat legal si a fost trimis acasa la fel de legal de romani.
  el a fost mentinut in functie de indivizi din grupul lui de interese amplasati strategic in pozitii cheie la curtea constitutionala, csm, iccj, dna

  astia-s ultimii securisti ai Romaniei, o gashca de die-hard trecuti prin scoala kgb-ista
  • +9 (11 voturi)    
   Mai citeste odata constitutia (Duminică, 3 februarie 2013, 22:51)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ARTICOLUL 95
   (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de...
   Care fapte? Nu mai spun ca unele din motivele suspendarii sunt acum aplicate chiar de Ponta in programul de guvernare.
   Parlamentul nu e tribunal deci nu are abilitatea de a constata "săvârşirea unor fapte grave". Votul dat atunci este un abuz de putere. Parlamentul reprezinta puterea legiutoare nu judecatoreasca. Daca exista o decizie judecatoreasca care afirma ca presedintele a facut nu stiu ce fapte, parlamentul putea sa-l suspende dar nu poate parlamentul hotara existenta unor fapte. Indiferent cat de majoritar este.
   ARTICOLUL 115
   (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului...
   Ori asta a facut Ponta pentru a scapa de filtrul Curtii Constitutionale. Le-a transformat prin OUG avizul obligatoriu intr-unul consultativ. A incalcat flagrant litera si spiritul constitutiei!
   Cu alte cuvinte ce s-a intamplat in vara nu a fost constitutional. Asa cum e ea mai imperfecta, Constitutia Romaniei este totusi o constitutie democrata care a fost un incalcata de cei aflati la putere, lucru semnalizat de UE.
   Clar?
  • +6 (8 voturi)    
   Vezi ca, (Luni, 4 februarie 2013, 7:15)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Probabil din greseala, ai citit constitutia din Congo in loc de cea a Romaniei.
   Dupa ce o vei citi cu atentie, vei descoperi singur ca NIMIC din ceea ce este prevazut in constitutie privind suspendarea presedintelui n-a fost indeplinit.
   Deci, conform definitiilor universal valabile, a fost vorba de o lovitura de stat parlamentara cu scopul inlaturarii neconstitutionale a uneia dintre cele mai importante institutii ale unui stat de drept, presedintia Romaniei.

   Daca vei intampina dificultati in a intelege articolele respective din constitutie, sunt dispus sa-ti ofer gratuit asistenta necesara pentru lamuriri si explicatii suplimentare!
 • 0 (2 voturi)    
  Ce simplu e (Marţi, 5 februarie 2013, 13:51)

  iamvlad92 [utilizator]

  Am observat cum in ultimele zile la televiziuni raportul MCV a fost facut hartie igienica de unii jurnalisti,dar din pacate si de unii alesi.
  Deoarece m-am saturat sa ascult punctul de vedere a unora si sa am o parere proprie dupa ce am ascultat parerile altora am decis sa imi fac o parere dupa raportul original.Astfel cu o conexiune la internet am citit raportul si a fost foarte simplu sa fac o retrospectiva faptelor,actiunilor prezentate acolo si sa constat ca sunt reale si adevarate.
  Sfatul meu e sa aveti prima data o parere proprie si sa constatati daca ce va e prezentat la antene are asemanari cu parerea voastra,sa nu va mai lasati manipulati.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by