Subiectul referendumului din 2012 este un subiect tabu pentru presedintele Traian Basescu, care se agata de un mandat pe care l-a pierdu deja, considera presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

"Ce faci cu presedintele ales 9 luni'? Ii dai un cerc cu care sa dea rotocoale in jurul Cotroceniului?", a intrebat ieri domnul Basescu, panicat ca mandatul i s-ar putea reduce cu cateva luni. Iata o alta intrebare: 'Dar ce faci cu presedintele demis inca 20 de luni? Il lasi in continuare sa se ascunda in curtea Cotroceniului?' Probabil ca Traian Basescu nu va raspunde acestei intrebari. Subiectul referendumului la care a fost demis de 7, milioane de romani este tabu pentru domnia sa. Memoria de scurta durata ii joaca feste. Isi aminteste de referendumul din 2009, dar de cel din 2012 a uitat cu desavarsire", sustine Dan Voiculescu joi, intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit acestuia, dincolo de problemele "de memorie" ale sefului statului, intrebarea care se pune este "de ce se agata acest domn de un mandat pe care, de fapt, l-a pierdut deja?": "Ce il sperie atat de tare incat accepta rusinea statutului de , ? Oricum ai numara, din iunie pana in decembrie nu sunt mai mult de 7 luni. Domnului Basescu i-au iesit 9. Cat de mare e frica la Cotroceni?", incheie liderul PC.