Fostul premier liberal a afirmat luni ca actualul proiect de buget nu inspira "optimism" si ca si-ar dori masuri masuri "curajoase" de reforma, in conditiile in care varianta actuala contine "rezerve mari de cheltuieli", infirmand insa o "disputa" in cadrul conducerii PNL.

"Nu a fost o disputa" ci o "discutie colegiala", "normala", a spus Tariceanu, adaugand: "Am spus ca este un buget care nu inspira optimism si ca mi-as dori mai mult pentru PNL, pentru USL, pentru guvern".

"Am subliniat faptul ca poate suntem intr-un moment politic unic, nu stiu daca in urmatorii 15 - 20 de ani Romania se va gasi in situatia de a avea o majoritate atat de puternica care sa poata adopta masuri de reforma, sa nu zicem abrupte, dar care sa aduca efecte pozitive in perioada imediat urmatoare", a explicat fostul prim ministru.

Tariceanu a precizat ca 2014 va fi un an cu doua runde de alegeri, ceea ce-l face "putin propice pentru masuri de reforma puternice".

In opinia sa, in actualul guvern exista "exista rezerve mari de tot" de reducere a cheltuielilor, prin care se pot "degaja sumele necesare pentru a relansa economica". El a subliniat insa ca nu se refera la nicio reducere salariala.

O atentie trebuie acordata si faptul ca exista "cel putin 4-5 milioane de persoane care lucreaza dar nu platesc niciun fel de taxe si impozite".