Liberalul Calin Popescu-Tariceanu solicita, printr-un comunicat transmis joi presei, "retinere" in vehicularea numelui sau, in contextul discutiilor despre formarea noului Guvern si a precizat ca in acest moment nu exista conditiile pentru a putea lua in calcul intrarea sa in viitorul Cabinet, informeaza Agerpres.

"In ultimele zile au existat dezbateri publice cu privire la formarea viitorului cabinet USL, iar numele meu a fost vehiculat de unele suporturi media. Dupa cum se stie, la unele din aceste dezbateri a participat in mod direct si presedintele PNL. Fata de toate acestea doresc sa precizez ca in acest moment nu exista conditiile pentru ca eu sa pot lua in calcul intrarea mea in viitorul Cabinet. Dupa cum se stie, am acumulat de-a lungul timpului o experienta insemnata iar actiunile mele politice au urmarit intotdeauna consolidarea democratiei romanesti si a unei guvernari parlamentare dupa model european. De aceea, regret foarte mult faptul ca in timpul campaniei electorale, dar chiar si dupa 9 decembrie au existat diferite speculatii, zvonuri si chiar barfe cu privire la intentiile mele politice", a declrat Calin popescu Tariceanu in comunicatul de presa.

Liberalul aminteste ca inca inainte de alegeri a declarat "fara echivoc" ca nu ia in calcul posibilitatea de a deveni prim ministru, chiar daca ar exista o astfel de oferta.

"De asemenea, am aratat in repetate randuri ca il sustin pe domnul Victor Ponta pentru a ocupa functia de prim ministru al Romaniei si am participat la evenimente ale campaniei electorale, in masura in care am fost solicitat. Consider ca orice actiune din partea mea in afara liniei politice stabilite de PNL ar fi dezonoranta in raport cu activitatea mea politica de pana acum din cadrul partidului si cu actiunile politice pe care le-am desfasurat ca prim ministru in perioada 2004-2008. Sper ca aceste acuze si zvonuri nu provin din anturajul actualei conduceri a PNL care ar incerca astfel sa dea o justificare deciziei anuntate in mod repetat de a nu ma nominaliza pentru nici o functie din viitorul Cabinet USL", se mai arata in comunicatul de presa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu are in vedere propunerea fostului premier Calin Popescu Tariceanu pentru vreo functie ministeriala, adaugand ca nu exclude ca o astfel de propunere sa apara in discutiile din interiorul PNL pe subiectul desemnarii viitorilor ministri, informeaza Mediafax.