Un numar de 18.248.414 alegatori sunt asteptati duminica la urne pentru a-si alege reprezentantii in Parlament, potrivit Biroului Electoral Central (BEC), citat de Agerpres. Acest numar este cu 44.100 mai mic decat numarul alegatorilor inscrisi pe liste la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din vara acestui an.

Diferenta de 44.100 de alegatori este apropiata de numarul de 34.654 persoane, trimis de guvern in 20 august, care ar fi trebuit radiate din listele electorale, ceea ce confirma validitatea datelor de la referendum.

BEC a publicat joi pe site situatia sectiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, pe circumscriptii electorale si localitati, cu numarul alegatorilor arondati fiecarei sectii de votare.

Potrivit calendarului electoral, cu 3 zile inainte de data alegerilor, adica 6 decembrie, vor fi puse la dispozitia primarilor, in trei exemplare, copii de pe listele electorale permanente de catre structurile teritoriale ale Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Acestea vor fi trimise de primari, in doua exemplare, si catre birourile electorale ale sectiilor de votare.

Cel mai tarziu in data de 7 decembrie va avea loc distribuirea buletinelor de vot, respectiv a materialelor necesare birourilor electorale ale sectiilor de votare catre presedintii birourilor electorale.