Politicianul Mircea Diaconu a primit o palma din partea justitiei, dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind decizia Senatului de a nu pune in executarea hotararea judecatoreasca prin care Diaconu este declarat incompatibil, a declarat miercuri vicepresedintele PDL Raluca Turcan. Intr-un comunicat transmis presei, deputatul PDL a mai aratat ca premierul Victor Ponta ar trebui sa isi inainteze demisia pe motiv ca el este cel care "a girat politic aceasta situatie".

"Politicianul Mircea Diaconu a primit astazi o palma din partea justitiei, dupa ce CCR a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea in executare de catre Senat a hotararii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea politicianului. Actorul Mircea Diaconu ramane si el cu o pata, dupa ce a intrat in jocul politicianist propus de USL. Ar fi trebuit sa stie ca intr-un stat de drept trebuie sa existe respect pentru lege, iar principiul separarii puterilor in stat trebuie sa ramana intact", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit deputatului democrat-liberal, "Victor Ponta, premierul Romaniei, co presedintele USL, persoana care a girat politic aceasta situatie, ar trebui sa isi inainteze demisia. Ar fi gestul care ar mai spala din onoarea tarii, murdarita de parlamentarii USL care au refuzat punerea in executare a unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Stim inca ca nu o va face, pentru ca deja ne-am dat seama ca valorile lui nu sunt nicidecum justitia, respectul pentru institutiile statului."

Precizam ca CCR, cu unanimitate de voturi, "a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca reprezentata de ICCJ si autoritatea legiuitoare - Senat, declansat prin refuzul Camerei Superioare a Parlamentului de a lua act de incetarea de drept a calitatii de senator a lui Mircea Diaconu prin ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care se constata starea de incompatibilitate a acestuia". Drept consecinta, Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator.