VIDEO UPDATE Agentia Nationala de Integritate ii acuza de incompatibilitate pe ministrii Eduard Hellvig, Liviu Pop si Ovidiu Silaghi, si pe secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:00 Actualitate | Politic


Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii acuza de incompatibilitate pe ministrii Eduard Hellvig (Dezvoltare Regionala si Turism), Liviu Pop (Dialog Social) si Ovidiu Silaghi (Transporturi), si pe secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei. In cazul Hellvig, ANI sustine ca acesta a fost simultan ministru si director al unei companii private, dar si ca ar fi primit bani de la o alta firma, desi nu figura ca angajat.In cazul Liviu Pop, ANI il acuza de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce Pop a dat un ordin ca ministru al Educatiei prin care, contrar unor decizii judecatoresti, obliga statul sa retina cotizatia sindicala, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului sau angajator, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant. In cazul Silaghi, ANI acuza o diferenta de aproximativ 45.955 Euro intre veniturile realizate si cele raportate. In cazul lui Dan Mihalache, ANI sustine ca acesta a ocupat simultan postul de secretar general adjunct al guvernului si functia de administrator la o companie privata.

 • UPDATE Premierul Victor Ponta a luat act de anuntul facut de Agentia Nationala de Integritate, privind constatarea incompatibilitatii in cazul a patru demnitari. "Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut", se arata intr-un comunicat al Guvernului. In aceasta situatie, Ponta a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc. Fiind prima zi a campaniei electorale, premierul considera ca astfel de situatii nu trebuie sa fie folosite politic, fiind necesar a fi lamurite rapid.  Ponta a mai precizat ca in cazul in car acuzatiile ANI se vor dovedi intemeiate, cei in cauza nu vor mai face parte din echipa guvernamentala.

UPDATE (ora 14:15): Dan Mihalache: "O sa il dau in judecata pe domnul Horia Georgescu (...) Solicit ca institutia care supervizeaza ANI, respectiv, CNI (...) sa vada ca in aceste cazuri, si ma refer si la colegii mei, s-a comis un abuz politic incalificabil si sa ia masurile de rigoare. Aceste lucruri ma fac sa ma intorc in justitie impotriva acestei institutii. Seful politic al acestei institutii este aceasta jigodie frustrata numita Horia Georgescu".

UPDATE (ora 12:15): Eduard Hellvig, conferinta de presa la sediul PNL: "As fi vrut sa incept campania electorala altfel, sa vorbesc despre proiectele din colegiul in care candidez, despre ce se face la Ministerul Dezvoltarii. Regret enorm ca institutiile statului, care ar trebui sa se ocupe de problematici care sa protejeze cetateanul, se ocupa si se implica activ in campania electorala. Astazi ANI a intrat in campania electorala alaturi de partidele politice. Nu am primit nicio informare oficiala de la ANI. De la 1.01.2005, intre Eduard Hellvig si acea societate nu mai exista niciun contract, e ridicol sa spui ca in perioada in care am fost ministru am administrat si societatea respectiva."UPDATE (ora 11:54): Eduard Hellvig la Antena 3: "O sa merg pana la capat, este o mizerie. Inteleg care este atacul, e de la faptul ca sunt secretar general al PNL si ca am fost alaturi de presedintele Crin Antonescu din 2009. Motivul e sa nu ajungem in 2014, sa nu castigam alegerile din 2012 si sa nu castigam prezidentialele din 2014".

UPDATE (ora 11:32): Liviu Pop la RFI: "E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politica, decizia aparand exact in prima zi de campanie electorala, in conditiile in care eu sunt candidat la Senat in Maramures din partea USL. Astept decizia, in 15 zile, la instanta si instanta o sa decida acest lucru. Mi se pare cat se poate de normal, nu vreau sa comentez decizia ANI, decat o pura coincidenta, ca este in prima zi de campanie electoral."

UPDATE (ora 11:26): Eduard Hellvig sustine o conferinta de presa la ora 12:00, la sediul PNL.

UPDATE (ora 11:19): Ovidiu Silaghi: "Cercetarea ANI a inceput in cazul meu de la o presupusa decizie a mea cu privire la scutirea unei taxe de pod la Cernavoda. S-a demonstrat ca nu eu semnasem acel ordin si probabil s-a incercat sa se gaseasca altceva. Eu am pus la dispozitia ANI documente privind modul cum au circulat toti banii pe care i-am castigat, asa ca nu am nicio vulnerabilitate si intru linistit in campanie." (sursa: Agerpres)

UPDATE (ora 11:10): Dan Mihalache a anuntat ca va actiona in instanta Agentia Nationala de Integritate: "Comunicatul ANI este o mizerie, care arata ca Agentia Nationala de Integritate nu este altceva decat o oficina de propaganda politica si nu o institutie a statului de drept". (sursa: Mediafax)Vezi mai jos acuzatiile detaliate aduse de ANI la adresa celor patru demnitari


Eduard Hellvig
Foto: HotNews.ro
Eduard Hellvig
 

Ce sustine ANI:

 • Eduard Hellvig a avut concomitent patru locuri de munca: ministru al Dezvoltarii, director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., angajat pe functia de cercetator in stiinte politice in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., si a primit si drepturi salariale de la S.C. LIFE LINE ￯ MEDICAL CENTER S.R.L..
 • ANI sustine ca, urmare a ocuparii celor 4 functii, Eduard Hellvig este incompatibil si este decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. Hellvig poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.
Acuzatiile ANI, pe larg:

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre EDUARD RAUL HELLVIG, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, EDUARD RAUL HELLVIG fiind informat, in datele de 11.10.2012 (confirmare de primire 16.10.2012), 15.10.2012 si 22.10.2012, despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza ￯ de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 06.11.2012, EDUARD RAUL HELLVIG a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In urma evaluarilor demarate la data de 10.10.2012, s-au constatat urmatoarele:

EDUARD RAUL HELLVIG s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 07.05.2012 - 31.10.2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de Director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 84), alin.1), lit. c) si art. 86, alin. 1) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Incepand cu data de 07.05.2012, EDUARD RAUL HELLVIG exercita functia de Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

De asemenea, in perioada 01.07.2004 ￯ 31.10.2012, acesta a detinut si functia de Director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L. In punctul de vedere transmis Agentiei Nationale de Integritate, EDUARD RAUL HELLVIG a mentionat ca nu detine functia de director al S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L. si nici nu a exercitat aceasta functie in niciun moment pe parcursul ultimilor ani. Contrar celor afirmate de catre EDUARD RAUL HELLVIG  in punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a comunicat Agentiei faptul ca incetarea efectiva a contractului individual de munca a fost operata la data de 31.10.2012., in urma cu o saptamana.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit dispozitiilor art. 84), alin.1), lit. c) si art. 86, alin. 1) din Legea nr. 161/2003 ￯Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: (￯) functia de (￯) director (￯) la societatile comerciale (￯). Persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate prevazute la art. 84 si 85 din Legea 161/2003 este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege￯.

Din verificarile efectuate a mai rezultat faptul ca, in perioada 20.12.2011 - 14.09.2012, EDUARD RAUL HELLVIG a fost angajat pe functia de cercetator in stiinte politice in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., societate care nu se incadreaza in categoria societatilor care desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare, conform Ordonantei nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, motiv pentru care Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Inspectiei Muncii privind contractul individual de munca incheiat intre EDUARD RAUL HELLVIG si  S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., avand in vedere faptul ca nu au fost respectate prevederile legale in materie.

Au mai razultat, conform extraselor bancare, tranzactii reprezentand incasari drepturi salariale de la S.C. LIFE LINE ￯ MEDICAL CENTER S.R.L. (in perioada august ￯ octombrie 2012), in cuantum de 26.703 Lei, in conditiile in care acesta nu figureaza, ca si angajat al societatii, in baza de date centrala a Inspectiei Muncii, motiv pentru care Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate in perioada august ￯ octombrie 2012, de la angajatorul  S.C. LIFE LINE ￯ MEDICAL CENTER S.R.L.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.


Liviu Pop
Foto: Agerpres
Liviu Pop

Ce sustine ANI:

 • Liviu Pop ar fi savirsit infractiunea de conflict de interese si infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cind, ca ministru al Educatiei, a dat un ordin de ministru care obliga statul sa retina cotizatia sindicala, respectiv, sa o vireze ulterior sindicatelor din invatamant, efectuand acte de administrare in numele acestora, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului sau angajator, respectiv Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant
 • ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice
Acuzatiile ANI, pe larg:

Agentia Nationala  de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare indicii referitoare la posibila savarsire de catre LIVIU MARIAN POP, fost Ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a infractiunii de conflict de interese, precum si a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte prevazute si pedepsite de art. 2531 si  art. 248 din Codul Penal al Romaniei.

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, LIVIU MARIAN POP fiind informat, la data de 08.06.2012, respectiv la 26.06.2012, despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza ￯ de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 02.07.2012, acesta s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare, depunand, ulterior, la data de 10.07.2012, un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In urma evaluarilor demarate la data de 06.06.2012, s-au constatat urmatoarele:

Indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese in materie penala si a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei, de catre LIVIU MARIAN POP, intrucat, in execitarea prerogativelor de Ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a emis, cu nerespectarea hotararilor judecatoresti executorii, Ordinul nr. 4271, care obliga statul sa retina cotizatia sindicala, respectiv, sa o vireze ulterior sindicatelor din invatamant, efectuand acte de administrare in numele acestora, fiind astfel asigurat un folos patrimonial fostului angajator, respectiv Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

La data de 15.05.2012, LIVIU MARIAN POP a fost desemnat in functia de Ministru interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In prezent, LIVIU MARIAN POP detine functia de Ministru delegat pentru Dialog Social in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

In perioada 01.12.2007-17.05.2012, LIVIU MARIAN POP a exercitat functia de Secretar General al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Ulterior numirii in functia de Ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, LIVIU MARIAN POP, fost Secretar General al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a emis Ordinul nr. 4271/29.05.2012 de modificare a Ordinului comun nr. 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din invatamantul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea retinerea cotizatiei sindicale de catre unitatea de invatamant, ordin contestat in instanta de federatiile sindicale din invatamant, inclusiv de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, instantele de judecata pronuntandu-se in sensul mentinerii ordinului comun ca fiind temeinic si legal.

Astfel, LIVIU MARIAN POP, in calitate de Ministru interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, organizatie cu care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani, incalcand astfel dispozitiile in vigoare referitoare la conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, in materia legislatiei penale.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice de catre LIVIU MARIAN POP, fost Ministru interimar in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.


 
Ovidiu Silaghi
Foto: Agerpres
Ovidiu Silaghi
 
Ce sustine ANI:
 • ANI sustine ca exista o diferenta de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro), intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 07.05.2012-15.10.2012 de catre OVIDIU IOAN SILAGHI, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.
 • ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea, potrivit dispozitiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre OVIDIU IOAN SILAGHI, in perioada exercitarii functiei de Ministru al Transporturilor si Infrastructurii
 • ANI a sesizat Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor
Acuzatiile ANI, pe larg:

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro), intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate in perioada 07.05.2012-15.10.2012 de catre OVIDIU IOAN SILAGHI, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, Ovidiu Ioan SILAGHI fiind informat, la data de 30.07.2012 (confirmare de primire din data de 02.08.2012), respectiv in data de 31.10.2012 (informarea fiind ridicata personal de avocatul lui OVIDIU IOAN SILAGHI la data de 02.11.2012), despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza ￯ de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

La datele de 25.09.2012, 02.10.2012, 25.10.2012, 02.11.2012, 05.11.2012, avocatul lui OVIDIU IOAN SILAGHI   s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate pentru a lua la cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare, depunand, totodata, mai multe puncte de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In urma evaluarilor demarate la data de 23.07.2012, s-au constatat urmatoarele:

Existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro), intre modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada 07.05.2012 - 15.10.2012 de catre OVIDIU IOAN SILAGHI, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Incepand cu data de 07.05.2012, OVIDIU IOAN SILAGHI exercita functia de Ministru al Transporturilor si Infrastructurii.

In perioada 07.05.2012 - 15.10.2012, OVIDIU IOAN SILAGHI a realizat, impreuna cu ARIANA SILAGHI, sotia acestuia, venituri salariale in cuantum de 24.872 Lei iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro).

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus:

- sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea, potrivit dispozitiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre OVIDIU IOAN SILAGHI, in perioada exercitarii functiei de Ministru al Transporturilor si Infrastructurii;

- sesizarea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte efectuate de OVIDIU IOAN SILAGHI impreuna cu ARIANA SILAGHI, in temeiul prevederilor Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terrorism.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila.

 

Dan Mihalache, in 2007
Foto: Agerpres
Dan Mihalache
 
Ce sustine ANI:
 • Dan Mihalache a avut simultan functia de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.
 • Dan Mihalache este decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. El poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.


Acuzatiile ANI, pe larg:

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre SORIN-DAN MIHALACHE, Secretar General Adjunct al Guvernului.

 

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, SORIN-DAN MIHALACHE fiind informat la datele de 31.07.2012, 07.09.2012, 17.09.2012, 17.09.2012, 28.09.2012 si 28.09.2012, 23.10.2012, despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza ￯ de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 06.11.2012, SORIN-DAN MIHALACHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

 

In urma evaluarilor demarate la data de 31.07.2012, s-au constatat urmatoarele:

 

SORIN-DAN MIHALACHE s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10.05.2012 ￯ 08.06.2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 84), alin.1), lit. c) si alin. 2), precum si art. 86, alin. 1) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Incepand cu data de 10.05.2012, SORIN-DAN MIHALACHE exercita functia de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat.

In perioada 10.03.2010 - 08.06.2012, SORIN-DAN MIHALACHE a detinut functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L., conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului.

De asemenea, SORIN-DAN MIHALACHE a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L. pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit dispozitiilor 84), alin.1), lit. c) si alin. 2) precum si art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, ￯Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: (￯) functia de (￯) administrator (￯) la societatile comerciale (￯). Functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat si functiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1) lit. b) - i)￯.

Conform prevederilor legale, persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate, respectiv cea de Secretar General Adjunct al Guvernului, asimilata functiei de secretar de stat, este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5986 vizualizari

 • +28 (34 voturi)    
  !!! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:14)

  CMD [utilizator]

  Oare mai conteaza,pentru, "cel mai cinstit guvern"?
  • +13 (27 voturi)    
   Nu conteaza (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:28)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   Pentru ca "cel mai 'cistit' guvern" e atacat de hoardele de ingeri rai condusi de diavolul Basescu.

   De fapt in timpul campaniei electorale numele diavolului va fi inlocui de popi cu numele Basescu.
   Asta ca sa nu faca ei campanie electorala dar sa iasa "cine trebe".
   • +9 (15 voturi)    
    Hahaha! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:58)

    Nationalistul [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Felicitari! Am ras cu lacrimi!
   • +8 (14 voturi)    
    Am schimbat placa, n-ai vazut! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:05)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Confruntarile cu Basescu s-au epuizat electoral si USL a inceput sa scada in sondaje. Trebuia sa facem o schimbare si sa trecem la urmatorul nivel. Extremele societatii, geniile si prostituatii, vor fi noul combustibil electoral.
    • +3 (9 voturi)    
     Cool (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:37)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Mult succes in continuare, ce sa zic? :))
 • +26 (30 voturi)    
  Se rezolva (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:24)

  benicio [utilizator]

  Vine pivnicereasa si il rezolva si pe ANI asta cat de curand. Asa nu se mai poate, tovarasi.
  • +9 (13 voturi)    
   cred ca si eu... (Vineri, 9 noiembrie 2012, 14:00)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   ca trebuie facut ceva cu ani, altfel ramanem fara guvern...
   dar daca se implica mihalache, sigur ani o sa fie ceva de decor..., el e singurul dintre cei 4 care sustine ca ani se ocupa de orice altceva, numai pentru ce a fost creata nu...
   chiar asa, el nu zice nimic daca este sau nu vinovat, vinovata este ani ca-l scotoceste...
 • +16 (20 voturi)    
  USL cel mai tare la orice ! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:33)

  mariusxmarius [utilizator]

  USL cel mai tare la orice !
  • -2 (4 voturi)    
   realitate (Vineri, 9 noiembrie 2012, 22:49)

   ravi [utilizator] i-a raspuns lui mariusxmarius

   Oare ANI nu a auzit de abuzul in serviciu in cazul domnului Georgescu? De ce cei acuzati de ANI iau cunostinta de acuzatii din mass-media in prima zi de campanie electorala?
   Pentru mine campania electorala s-a terminat cand:
   1.PDL-ul care a taiat salariile si pensiile si-au acuzat adversarii politici ca nu au reusit sa creasca dintr-o data salariile si pensiile asa cum le-au taiat ei dintr-o data.
   2. UE a sistat Romaniei accesul la fonduri europene pentru gestionare frauduloasa in anii 2010 si 2011 si PDL-ul care este vinovat pentru aceasta vine si acuza USL-ul pentru ca nu a mai atras fondurile sistate. Noaptea ratiunii.
   3. A.Videanu care a supervizat capusarea si falimentarea Oltchim, a spus ca maniera de privatizare a combinatului Oltchim este o „mostră de incompetenţă“ a Guvernului Ponta. Ha, ha,ha,…….
   “PDL-ul nu este un partid politic, ci un sistem clientelar.” Valeriu Stoica-vicepresedinte PDL.
 • -19 (29 voturi)    
  Constatare (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:39)

  xrogo [utilizator]

  Oare cum se face ca din toate guvernele fara numar zise Boc plus guvernul lui nea Unguent n-a fost nici macar o incompabilitate si uite cate s-au gasit acum,asta nu vi se pare o prea mare coincidenta?
  Daca asa cred cei ce sustin PDL-ul ca acesta va castiga alegerile se inseala.
  • +16 (18 voturi)    
   Daca useleul stie (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:02)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   pe careva, de ce nu sesizeaza?
   Poate nu asa se castiga o campanie electorala (sincer eu nu cred ca PDL mai poate emite pretentii!), dar macar se poate arata ghertoiului roman flamand de pomeni, cinse sunt AIA care promit pomenile.
   Adica niste mincinosi!
   De ce nu i/am minti si pe ghertoi?
   • -10 (18 voturi)    
    Blejnar de exemplu. Sau chiar Georgescu de la ANI. (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:57)

    .... [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    De cand se vorbeste despre incompatibilitatile si averile nejustificate ale acestora si multi altii fara ca ANI sa faca ceva? Motivul? Insusi seful ANI e incompatibil.
    Se pare ca acesta e doar inceputul campaniei murdare a lui Basescu. Banuiesc ca in curand vor apare si celelalte slugi ale lui Basescu din procuratura si serviciile dragi domniei sale. Oricat i-as detesta pe unii ca Hrebenciuc, Zgonea, Corlatean, Rus, Ludovic Orban, Fenechiu si muti altii din actuala guvernare, jegosenia lui Basescu s-ar putea sa ma faca sa votez impotriva celor din tabara domniei sale (adica ARD, PPDD, UDMR). Macar in USL, pe langa jegosii enumerati mai sus, exista si persoane respectabile,
    • +8 (10 voturi)    
     'se pare ca' exista dar lipseste cu desavarsire ! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 14:47)

     mariusxmarius [utilizator] i-a raspuns lui ....

     daca argumentele tale incep cu: 'se pare ca', este clar ca sunt beton !mai lasa tembelizorul se pare ca dauneaza !
     Cine sunt pesoanele respectabile ?
     Cine ar sta cu un isteric si un plagiator micinos la masa ? mai poti fi numit respectabil dupa aia?

     Adica ala copiaza si minte de ingheata apele si tu vrei sa cauti respectabili la masa lui ! esti serios ?
     De abramburica ce sa mai zic ? vezi la 'nature' !
  • +6 (8 voturi)    
   mata auzisi de ala de fu menistru muncii (Vineri, 9 noiembrie 2012, 15:07)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   botis ?
   fu nevoit sa'si dea demisia pentru incopatibilitate.
   numai ca niciunul, din guvernele boc, n'a catindat si nici n'a fost declarat, de la linia de start, cel mai cinstit si competent guvern.

   boc, pusca si cureaua lata, n'a fost laudaros ca plagidotore viktorio pinocchio di catania.
   n'a avut nici nevasta ioropeana, nici socru raspopit.
   n'a avut nasi generali si sefi de partide.

   boc a fost un cosash umil.
   ba, a mai dat si la lopata. la dezapeziri :)
   sa vedem daca plagidottore isi va strica palmele, de copilot la lopata.

   totusi, este el destul de palmagiu.
   • -3 (5 voturi)    
    pe bune? (Vineri, 9 noiembrie 2012, 19:06)

    laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    vezi ca pe botis l-a descoperit presa si nu ani...
    • +1 (1 vot)    
     l'a descoerit (!) (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 8:45)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

     inseamna ca nu era acoperit bine.
     un amator.
     incomparabil cu profesionistii furtului din cel mai cinstit guvern.

     dar, multe din descoperirile presei vin de la oalele neacoperite (!!) bine ale ani sau dna.
     de n'ar fi sursele ...
     se zice ca daca nu s'ar da mita, nici nu s'ar lua.
     sau daca nu s'ar cere nu s'ar da.
     iar, daca se si cere, se si da, inseamna ca sistemul functioneaza...uns ! :))
     surse..
     • +1 (1 vot)    
      hai lasa! (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 22:41)

      laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      inafara lui botis pe cine a mai descoperit ani in guvernele de dupa 2008 si pana in mai 2012? guverne in care au fost preacinstiti blaga, videanu, udrea, igas, mru,vladescu, chia si cepoi care in vremea lui mru era secretar de stat si nu era incompatibil si in guvernul ponta ...pac la gazeta! asta nu e justitie ci e marlanie pe fatza...
 • +25 (27 voturi)    
  Hmmm (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:43)

  robert.b [utilizator]

  Dar de prostie cine si cand il acuza pe ministrelul Pop!? Oficial, ca altfel nu cred sa mai existe picior de neuron sa nu-l stie,,,
 • +14 (18 voturi)    
  he he he!! iarasi v-au prins, derbedei mici! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:48)

  Inna100 [utilizator]

  .. Ma tem ca deja ..coaceti o anihilare a ANI.. Ca tot timpul pune betze in roate celui mai .. "cinstit dintre toate cinstitele guverne"..
 • +7 (9 voturi)    
  Mda (Vineri, 9 noiembrie 2012, 10:51)

  electron [utilizator]

  Poate sa zica ANI ce vrea, nu s-au prins ca nu ii mai baga nimeni in seama. Asa sunt legile la noi. Pot agentiile sa zica ce vor ca nu conteaza
 • +12 (14 voturi)    
  Concluzie (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:02)

  corvus coraX [utilizator]

  Poate ca de-asta l-au bagat pe Arafat la sanatate sa aiba si unul cinstit in guvern
 • +7 (11 voturi)    
  Incredibil... (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:35)

  Gigi Kent [utilizator]

  Ce de incompatibili in guvernul USL si cat de curati erau cei de la PDL (mai multe guverne, 3 ani etc). O sa ajungem sa ii regretam pe cei de la PDL. ANI ar trebui sa declare USL-ul incompatibili in integralitate.
  • -2 (6 voturi)    
   Regreta-i! (Vineri, 9 noiembrie 2012, 13:41)

   F@r [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Tu poti sa-i regreti linistit! Dar nu ma face si pe mine sa-i regret si eu! Mi-a fost de ajuns!
   • 0 (2 voturi)    
    Era... (Vineri, 9 noiembrie 2012, 21:19)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui F@r

    ...atata de ironic comentariu incat nici plusacii nu au inteles sensul comentariului si mi-au dat numai "+". Aceasta institutie care in ultimii ani cand a fost PDL-ul la guvernare a descoperit doar ca e Mircea Diacoun director la teatru si cam atat brusc s-a pus pe munca acum ... jenant.
 • +15 (21 voturi)    
  mitomanul Ponta (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:41)

  omidius [utilizator]

  Ponta in comunicat oficial, postat pe site-ul Guvernului Romaniei (!!!): "Din primele date, am constatat că sesizarile nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut" a precizat premierul Ponta.

  E exact invers! Tocmai incompatibilitati cu postul lor in Guvern a constatat ANI:
  Hellvig: ministru din 7 mai, administrator la firma pana pe 31 octombrie (la 2 saptamani dupa ce ANI i-a trimis scrisoare recomandata despre acest lucru)
  Pop: a dat ordin de ministru. Normal ca in timp ce era ministru :)
  Silaghi: ministru din 7 mai, diferenta intre venit si cheltuieli pentru perioada 7 mai 2012 - 15 oct 2012
  Dan Mihalache: la SGG din 10 mai, administrator pana in iunie (sau august) la firma.

  Cum naiba poti sa spui - pe site-ul Guvernului Romaniei - ca e vorba de fapte din trecut, fara legatura cu activitate guvernamentala?
  • +8 (10 voturi)    
   La mitomanul Ponta (Vineri, 9 noiembrie 2012, 14:13)

   stindard [utilizator] i-a raspuns lui omidius

   a apărut o noutate: a început să mintă şi în scris (asta denotă un pic de panică).Până acum se cam ferea.
   În cepriveşte acuza adusă ANI de toţi aceşti găinari (cu excepţia lui Pop care e şi posibil infractor de drept comun) că ar fi "intrat în campanie electorală" împotriva lor, se vede minciuna de la o poştă: ei sunt cei care au tras de timp, procedural, până în preajma zilei de 9 noiembrie ca să poată acuza ANI de decizii politice (că vezi Doamne au anunţat deciziile la intrarea în Campanie.Păi au fost îndreptaţi de ei către intrarea în Campanie.Încă o dovadă că se simt vinovaţi).Am văzut cu toţii câte citaţii fără răspuns li s-au trimis.
   Ruşine acestor găinari care s-au pretat să mai ciupească ceva bani sau să-şi servească foştii colegi sindicalişti când luau salarii destul de mari ca miniştrii.Ruşine plagiatorului Ponta care i-a tolerat.
 • +14 (18 voturi)    
  clar politic (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:48)

  mircearh [utilizator]

  Ce putea sa zica si Pop, cainele credincios al lui Ponta ?
  Politic , politic !!! Totul e un ataca politic !
 • +10 (14 voturi)    
  liviu pop (Vineri, 9 noiembrie 2012, 11:52)

  Angoasat [utilizator]

  el este cel mai bun exemplu de smecher care razbate si este folosit ca un as in maneca ,,,are talent si este antrenat..o justitie normala i-ar stopa actiunile si l-ar inghesui langa bombonel
 • +11 (15 voturi)    
  ******** (Vineri, 9 noiembrie 2012, 12:20)

  Cataleya [utilizator]

  Atatea dezacorduri si atatea greseli de exprimare n-am mai auzit de mult. In cele cateva minute ale conferintei de presa pe care Helwig tocmai a sustinut-o, acesta si-a dat dovada incompetentei si a diletantismului.!
  Penibil. (si nu mare ferer doar la exprimare)
  • -6 (10 voturi)    
   mare ferer? (Vineri, 9 noiembrie 2012, 13:40)

   F@r [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Asta-i un comentariu penibil, si nu numai in exprimare! Ca de altfel majoritatea comentariilor de pe aici!
   Nu sunt deloc curios sa vad cum te exprimi tu in fata camerelor sau reportofoanelor.

   Voi chiar nu vedeti ca toate aceste "comisii" si "agentii" au inceput sa lucreze de doar cateva luni? Pana acum unde erau? Pe cine pazeau?

   Cei care sunt incompatibili sa fie tratati conform legii! Abuzul in serviciu contra intereselor publice, incompatibilitatea nu au fost inventate doar in luna mai 2012! Astea se petrec de multi, multi ani in Romania!
   • +3 (5 voturi)    
    asa e , ai dreptate (Vineri, 9 noiembrie 2012, 17:48)

    Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui F@r

    intreaba-i pe Robu, Diaconu, Bolcas, etc ...
    ei stiu mai bine de cand functioneaza ANI ...
    si, daca tot nu te lamuresti, intreaba-l pe DIP,
    ca a ramas fara o parte din avere si cu decizie definitiva in urma sesizarii ANI...
  • +3 (5 voturi)    
   Dezacorduri si greseli de exprimare (Vineri, 9 noiembrie 2012, 16:29)

   doinar [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Trebuie sa fim ingaduitori cu bietul om,abia am aflat de la dl Mihalache ca dl Hellwig este mare intelectual,cu masterate sustinute prin Marea Britanie,specialist de mare tinuta in cercetari socio-politice,etc.,o fi uitat,bietul de el,limba romana.......
 • +7 (9 voturi)    
  raspunsul lui ponta... (Vineri, 9 noiembrie 2012, 13:47)

  serbancc [utilizator]

  sa asteptam , sa vedem , sa incercam ... sa-i scotem basma curata . E cineva suficient de prost sa creada ca s a schimbat sau se va schimba ceva in guvernul asta ? R : din pacate , cateva milioane de romani
 • +7 (9 voturi)    
  intrebare (Vineri, 9 noiembrie 2012, 13:58)

  benicio [utilizator]

  Si voi din ce traiti oameni buni, daca firme nu aveti, angajati nu sunteti decat la stat? Din ce traiti bine? Ca doar nu din salarii.
 • +7 (11 voturi)    
  Ponta minte mai mult decat Pinochio (Vineri, 9 noiembrie 2012, 14:26)

  Igriculescu [utilizator]

  Minte - respira - minte -respira
  Cum sa spui ca sint chestiuni din anii trecuti cand datele sint clare, 2012 ??!!
  Simplu, minti - respiri.
 • +9 (11 voturi)    
  mihalache (Vineri, 9 noiembrie 2012, 14:40)

  boierash [utilizator]

  un ministru care vorbeste precum mihalache trebuie remaniat imediat. Tipul are o aroganta si o suficienta demne de o lucrare de doctorat in drept international. Ponta ar putea sa-si spele pacatele, preluand cazul, fara riscul sa mai fie acuzat de plagiat, si sa-l transpuna imediat intr-o teza de doctorat pe care ar castiga bani frumosi prin promovarea de catre ICR, de ex. Mihalache pe la emisiunile tv pe la are merge nu prea explica ce face el pe la guvern. Faptul ca are tot timpul din lume pt plimbari la televiziuni da o indicatie firava ca nu prea are obiect de activitate. Mihalache impreuna cu Ciuvica mi se par doi tipi f asemanatori: sunt in stare sa conteste absolut totul toata ziua fara sa-si inteleaga propriul rost pe lume.
 • +2 (4 voturi)    
  Nu e nevoie de dovezi (Vineri, 9 noiembrie 2012, 17:46)

  Trojan.H [utilizator]

  Uitati-va la fetele lor!
 • 0 (4 voturi)    
  ANI e serioasa ? (Vineri, 9 noiembrie 2012, 19:06)

  nedumeritul [utilizator]

  De obicei cei care sunt cercetati de catre ANI dupa ce obtin functia publica trebuie sa faca niste demersuri pentru a intra in legalitate (sa renunte la anumite functii sau activitati). Daca ANI nu obtine dovezile ca acele demersuri au fost efectuate, se ddeclara incompatibilitatea. chiar daca omul e corect si cinstit......Exista doua posibilitati:
  1. ANI are acele dovezi si se preface ca nu le are.
  2. cine trebuia sa le furnizeze minte ca nu le detine deoarece vrea sa provoace o diversiunesi apoi sa declare ca ANI e neserioasa.
  Daca pentru fiecare caz de mai sus dupa trcerea de faza judecatoreasca cei vinivati nu sunt pedepsiti exemplar fenomenul se va perpetua la nesfarsit,strainii si poporul roman vor asista la tiganeala asta permanent.
 • +1 (1 vot)    
  ANI si ...banii. (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 10:02)

  Divinus [utilizator]

  Am avut rabdarea sa va citesc pe toti si as putea sa concluzionez cateva lucruri:
  1. Multi dintre dvs.folositi un limbaj inadecvat,chiar de maidan si nu e bine,ne rade lumea,pierdeti timpul zbatandu-va in incurcaturi gramaticale si de idei;
  2.ANI asta nu prea stie cu ce se ocupa si, oricum incurca incompatibilitatea cu functiile.Asa,bunaoara,cum sa-l fac vinovat pe unul ca a cheltuit mai mult in trim.II,de vreme ce el a cumparat o casa cu banii luati pe alta cu un an in urma? Nu e bine,sunt multi smenari,cu venituri provenind din economia subterana,dar aia pot fi ministri sau alti demnitari?! Si apoi ANI vine cu mizeriile astea chiar in ziua declansarii campaniei electorale!
  3. Acum s-o spun si p-aia dreapta: asa cum i-am vazut pe acesti 4 demnitari incriminati,ca se zbat,ca se apara,cu ce argumente vin,e mai bine sa fie scosi din Guvern. Aici ne trebuiesc oameni care stiu sa argumenteze,stiu sa se bata,stiu exact Legea si o apara cu sfintenie,care au idei si stiu sa si le sustina.Si,slava Domnului ca sunt destui din astia,chiar daca nu sunt inregimentati politic dar adera la conceptiile politice ale USL.
  Ion DIVINUS ,10.11.2012
 • 0 (0 voturi)    
  Tupeu de candidati (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 12:37)

  govo [utilizator]

  Ma uiati si vazui pi siteul ANI ca toti PNL PDL PSD USL sau ARD aceasi mizerie

  Ghilea Sorin PDL si Kira Beny PDL SaTU MARE primul candidat senat cercetati si de catre A.N.I

  vezi link comunicat A.N.I

  http://www.integritate.eu/UserFiles/File/comunicate/2012-06-15_Comunicat_78Consilieri_ConflictIntereseAd-tiv&Penal&Incompatibilitate.pdf
 • +1 (1 vot)    
  Tupeu pe candidat (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 12:38)

  govo [utilizator]

  MARIAN VALER – presedinte P.S.D Satu Mare, actualmente senator, propozabil candidat colegiu 1 senat Satu Mare.
  A fost administrator la SC SIDIA SA – intrata in faliment in 1998 – finalizat in 2009 – s-a cerut angajarea raspunderii membrilor organelor de conducere – respectiv a numitului Marian Valer – cerere respinsa de instanta la 02.04.2008;
  În 20.09.1999 – il reprezinta pe VANTU SORIN OVIDIU la incheierea actului aditional la contractul si statutul SC LEDA SA, cu sediul in Dorolt, nr.221, jud satu Mare, act prin care SOV devine actionar cu un procent de 50% - firma in insolventa din 2001 Marian Valer a asigurat consultanta juridica si a reprezentat interesele lui VANTU SORIN OVIDIU – prin Gazeta de Nord Vest face presiuni continuee asupra lichidatorului. După ce Vantu Sorin ovidiu, devine acționar la firmă, prin reprezentantul său Marian Valer, aceasta intră în insolvență;
  Asociat si administarator la SC BONDA IMPEX SRL , cu sediul in Cluj, str. Fabricii, nr.4, bl.Y, ap.2002 – firma in lichidare;
  Asociat si administrator la SC NORD VEST PRESS SRL – Satu Mare – firma in lichidare, dosar nr. 3235/83/2009, procedura finalizata la 19.01.2011. In perioada cat a fost asociat, administrator si director executiv, firma a inregistrat datorii la buget de 401.397 lei – reprezentand impozit pe venit din salarii, CAS, CASS, impozit pe venit si TVA – societatea si a incheiat activitatea la finele anului 2003 – edita cotidianul Gazeta de Nord Vest.
  Nord Vest Trust Media SRL – firma care edita Gazeta de Nord Vest si are postul TV Nord Vest TV – intrata in lichidare in 2010, procedura finalizata in 2011 – datorii la buget 1.457.460 lei – neplata impozit pe venit din salarii, CAS, CASS, impozit pe venit si TVA – intra sub incidenta art.6 din legea 241/2005 – infractiunea de stopaj la sursa. Marian Valer a fost director la Gazeta de Nord Vest si la postul TV;
  In perioada 1998-2002 face presiuni asupra conducerii locale a PSD- Ciocan Gheorghe – presdintele P.S.D Satu Mare și G
 • 0 (2 voturi)    
  Tupeu candidatii (Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 12:39)

  govo [utilizator]

  I). Sorin Ghilea presedinte municipal Pdl Satu Mare, propozabil colegiul 2 senat SATU MARE.

  http://www.gazetanord-vest.ro/2010/05/26/consilierul-moralist-afacerist-imobiliar-ilegalist/

  - din declaratia de avere rezulta ca are o casa de 500 metri patrati. oare îi trebuie gps ca sa umble prin casa? are si nevasta unguroaica.
  -In perioada cand facea pe consilierul moralist, distragea imaginea de afacerist imobiliar ilegalist
  Consilierul democrat-liberal Sorin Ghilea a devenit cunoscut sătmărenilor prin felul în care pozează în mare apărător al intereselor sătmărenilor şi al respectării legii în Consiliul Local Satu Mare, inclusiv în problemele de urbanism. Însă când vine vorba de firma Gerodar, la care este asociat, respectarea legii nu mai este atât de importantă. Societatea respectivă a amenajat şapte apartamente în podul imobilului, fără să deţină autorizaţie de construcţie în acest sens. Sperând probabil să se şteargă urma ilegalităţii, apartamentele în cauză au fost vândute firmei Sara Consulting SRL, la care este administrator. Cu complicitatea unor funcţionari de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, a reuşit să-şi întăbuleze apartamentele construite ilegal la mansardă. Ilegalităţile nu ar fi ieşit la iveală dacă un sătmărean nu ar fi încercat să obţină un credit ipotecar pentru a achiziţiona una dintre cele şapte loc
  uinţe. Banca a solicitat Primăriei Satu Mare autorizaţia de construcţie pentru imobilul respectiv, constatând că apartamentele de la mansardă sunt amenajate ilegal. În urma unui control efectuat de Primărie săptămâna trecută, firma Sara Consulting a fost amendată cu suma de 50.000 lei.
  Un PUZ nerespectat din start
  Extindere premeditată, consilierul local Ghilea a plănuit din timp cum să se extindă, construind mai multe apartamente decât îi îngăduia autorizaţia de construcţie. Planul imobilului, executat de firma SC Gissystem SRL, reprezentată de inginerul Robert Ritli Polcz, prevede din start amenajarea a şapte apartamente la mans


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by