Europarlamentarul George Becali, candidat din partea PNL pentru un mandat de senator in Sectorul 6 din Capitala, a declarat, miercuri, ca se va implica in campania electorala pentru a-i sprijini pe colegi doar la "ordinul" presedintelui PNL, Crin Antonescu, transmite Mediafax.

Becali a fost intrebat unde are de gand sa se implice in campania pentru parlamentare la nivelul tarii, in afara colegiului in care va candida din Sectorul 6.

"Am fost rugat de domnul Sapunaru sa merg in Vrancea, acolo unde am facut acele donatii, acele binefaceri, ca sa fac campanie pentru toti candidatii USL. Am spus: «Stai sa intreb presedintele de la PNL». «Pai dom'le, te rugam noi, colegii». «Pai ma rugati voi, colegii, dar sa vad daca am ordin de la presedinte, daca nu am ordin de la presedinte, eu nu...»", le-a spus Becali jurnalistilor.

Becali, la Parlament: Acum am venit sa vizitez putin, sa vad viitorul meu loc de munca

Miercuri, eurodeputatul George Becali a fost prezent si in Parlament, la sedinta consacrata vizitei presedintelui PE, el precizand ca a venit "sa viziteze putin" viitorul sau loc de munca, relateaza Mediafax.

"Acum am venit asa sa vizitez putin, ca sa vad viitorul meu loc. E mult mai placut aici decat acolo (la Parlamentul European n.r.). In primul rand e in tara mea, in al doilea rand numai un stalp din asta costa cat un etaj din ala", le-a spus ziaristilor George Becali.

George Becali a fost intrebat daca nu e prea multa marmura in cladirea Parlamentului Romaniei.

"Nu e foarte multa. Mie imi place foarte mult, mie imi place luxul. Acolo scaunele sunt de plastic de 10 euro, mesele de plastic de 3 euro, nu-mi place", a precizat George Becali.

El a explicat si faptul ca in Parlamentul European era mai mult absent si a promis ca nu o sa chiuleasca daca va fi ales deputat in Parlamentul Romaniei.

"Si atunci mult mai util sunt aici pentru ca am sa vin, acolo mai mult eram absent. Si chiar o sa vin, chiar n-o sa chiulesc", a explicat George Becali.

El a mai spus ca la intalnirea de dinainte de sedinta Parlamentului Romaniei, pentru discursul lui Martin Schulz, s-a discutat despre institutiile europene si despre colaborarea dintre parlamente.

"Da, e o tema de incredere in Uniunea Europeana, in institutiile europene, in Parlamentul European si de colaborare intre parlamentele nationale si Parlamentul Europei", a mai spus Becali.

El s-a aratat optimist atat in privinta Uniunii Europene, cat si in privinta aderarii la Schengen.

Intrebat cand crede ca va intra Romania in spatiul Schegen, el a raspuns ca "probabil in 2013 sigur".

Inainte de a face aceste precizari, George Becali i-a invitat pe ziaristi sa nu se grabeasca, aratand ca va fi timp "de acum incolo, peste doua luni", de discutii.

"O sa avem timp de acum incolo, peste doua luni o sa avem timp, patru ani, nu?", a spus George Becali ziaristilor care se grabeau sa-l intrebe de ce a venit in Parlamentul Romaniei si ce crede el despre viitorul Europei.

George Becali candideaza din partea USL la alegerile parlamentare, intr-un colegiu din Sectorul 6, pentru Camera Deputatilor.