Istoricul Dinu Giurescu a declarat pentru Hotnews.ro ca a fost ofertat de PC pentru a candida in colegiul 18 din sectorul 4 pentru un mandat de deputat. "Am acceptat sa candidez, nu vreau sa dau mai multe explicatii, stiti eu am temele mele la emisiunile de la Antena 3. Voi spune mai multe in campanie", a declarat Giurescu. Potrivit surselor Hotnews.ro, Giurescu ar fi fost abordat direct de catre Dan Voiculescu. Totodata, presedintele fondator al PC l-ar fi ofertat si pe Augustin Buzura pentru a intra in competita electorala, tot in sectorul 4, insa acesta a refuzat.

Dinu GiurescuFoto: Agerpres

Dinu C. Giurescu este membru al Academiei Romane din 2002 si membru al Consiliului Stiintific al Institutului Revolutiei Romane. Totodata, Giurescu a fost in ultima perioada invitat al emisiunilor postului Antena 3, unde promoveaza mesaje anti-occidentale si anti-europene de tipul "Romania este colonia occidentului".

Sursele citate sustin ca scriitorul Augustin Buzura ar fi fost ofertat pentru a candida tot pentru un post de deputat dar in colegiul 19. De altfel, in sectorul 4, presedintele fondator Dan Voiculescu candideaza pentru un nou mandat de senator.

USL a propus o serie de oameni legati direct sau indirect de mass media printre acestia numarandu-se analistii Daniel Barbu si Vlad Nistor, Sorin Rosca Stanescu candidati PNL), Sebastian Ghita si Gabriela Firea (candidati PSD). PNL a anuntat o derogare pentru candidatura jurnalistului Rares Bogdan de la Realitatea TV, insa acesta a anuntat ca o declina, declarand insa ca s-ar fi simtit onorat sa reprezinte acest partid.