Fostul ministru al Internelor Vasile Blaga a fost audiat, miercuri, de procurorii DIICOT in dosarul in care un fost jandarm este cercetat pentru ca a spart mail-urile mai multor demnitari, intre care si cel al lui Blaga, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca Blaga a fost audiat in calitate de parte vatamata in dosarul deschis pe numele fostului jandarm.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a depus si o plangere legata de acelasi caz, au mai spus sursele citate, fara a preciza care sunt solicitarile fostului ministru de Interne.

Florin Nicolae, fost jandarm la Constanta, este cercetat pentru pentru accesarea fara drept a unui sistem informatic, dupa ce ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care si cele ale fostilor ministri de Interne Traian Igas si Vasile Blaga.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au cerut, in 4 aprilie, arestarea preventiva a lui Florin Nicolae, insa instanta a dispus ca acesta sa fie cercetat in libertate, stabilind in cazul barbatului interdictia de a parasi tara.

Potrivit unor surse judiciare, barbatul folosea numele "Virgil" cand accesa sistemele informatice.