Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, le-a spus luni studentilor ca, tocmai pentru ca a fost "tocilara facultatii", ii indeamna sa se si distreze, deoarece dupa ce vor absolvi ii asteapta "o jungla", transmite Mediafax.

La ceremonia deschiderii anului universitar de la Universitatea din Craiova au participat, pe langa rectorul Dan Claudiu Danisor si cadrele didactice, mai multi parlamentari, inclusiv presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, si senatorul Mircea Geoana, primarul municipiului, Olguta Vasilescu, precum si directorii celor mai bune licee din Craiova.

Valeriu Zgonea i-a sfatuit pe studenti sa invete bine, iar daca pleaca din tara la studii sa revina pentru ca Romania are nevoie de ei.

"Vreau sa aveti convingerea ca pregatirea solida pe care o veti avea in aceasta universitate este pasaportul dumneavoastra pentru viitor, pentru ceea ce va doriti sa realizati in viata. Stiu ca pregatirea de la Universitatea din Craiova va da oportunitatea de a alege sa faceti un master in afara tarii, studii doctorale sau sa studiati cu bursa datorita efortului depus de colectivul profesoral. Si veti pleca si am observat ca multi pleaca acum spre Asia, sunt universitati de top si acolo, sau in America sau Europa. Veti invata acolo, dar am o rugaminte la toti cei care sunteti tineri si studenti. Veniti acasa! Poate sunt vorbe mari, dar Romania are nevoie de voi, de absolventi de universitate bine pregatiti. Sansa noastra de a construi o Romanie europeana scade cu fiecare student care alege sa-si traiasca viata in afara Romaniei", le-a spus Valeriu Zgonea studentilor.

Mircea Geoana a tinut sa le spuna studentilor ca a trecut vremea in care o diploma iti garanta un loc de munca. In plus, Geoana a spus ca este nevoie de bani pentru a exista performanta in Universitati.

"Am fost printre cei care am semnat in anul 2008 Pactul national pentru educatie prin care ne-am asumat ca vom da 6% din PIB pentru educatie si, an dupa an, ne batem joc de un angajament pe care l-am asumat cu totii. Si trebuie sa spunem clar ca fara bani educatie nu se poate face. Avem astazi sub 4% din PIB. Aceasta universitatea are acoperit astazi, din bugetul pe care ar trebui sa il primeasca de la stat, pentru ca este universitate de stat, mai putin de un sfert din banii de salarii", a declarat Mircea Geoana.

Olguta Vasilescu i-a indemnat pe studenti sa invete, dar sa se si distreze in timpul facultatii.

"Tocmai pentru ca am fost tocilara facultatii, am sa va indemn, dragi studenti, sa nu uitati sa va mai si distrati. Sunt cei mai frumosi ani din viata. E bine sa profitati de ei, pentru ca, atunci cand veti absolvi, afara va va astepta o jungla. O jungla aproape de netrecut, o jungla a cautarii unui loc de munca", a declarat Lia Olguta Vasilescu.