Premierul Victor Ponta a anuntat, joi dimineata, ca sedinta saptamanala de Guvern (programata initial pentru ora 11:00) se amana pana cand "se indeplinesc toate procedurile" la CSM. El a explicat ca nu poate parasi sedinta CSM, deoarece nu ar mai exista cvorum. Primul ministru participa la sedinta de joi dimineata a Consiliului Superior al Magistraturii in calitate de ministru interimar al Justitiei.

UPDATE ora 12:35: Sedinta de Guvern a inceput.

Victor Ponta a mai spus ca "S-a luat act de demisia doamnei Pivniceru si se desfasoara procedurile pentru a avea ministru al Justitiei. Din punctul meu de vedere si peste o ora sau doua (va fi numita ministru al Justitiei - n.red.), depinde cum pleaca hartia de aici catre Presedintie. Eu cred ca pana la pranz (va fi numita ministru al Justitiei - n.red.)", potrivit Agerpres.

CSM a luat joi act de cererile de demisie ale Monei Pivniceru atat din magistratura cat si din cea de membru al Consiliului urmand ca dupa redactarea hotararilor acestea sa fie inaintate presedintelui Romaniei care semneaza decretul de eliberare, a anuntat presedintele CSM Alina Ghica.

Mona Pivniceru are astfel unda verde pentru a fi numita la conducerea Ministerului Justitiei.