Primarul Timisoarei, presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, crede ca inregistrarile publicate in presa ale dialogului dintre fostii ministri al Internelor si cel al Administratiei Ioan Rus, respectiv Victor Paul Dobre, pe marginea modificarii listelor electorale, ar duce la concluzia ca Ioan Rus parea ca vorbeste ca si cand "se stia inregistrat" sau chiar auto-inregistrat, potrivit Agerpres.

Robu a precizat, de asemenea, ca guvernul le-a cerut primarilor sa realizeze un demers "perfect legal si de bun simt" in legatura cu actualizarea listelor electorale prin eliminarea persoanelor decedate, a celor care si-au pierdut dreptul de vot sau care au acte de identitate expirate.

"In dialogul Rus-Dobre, redat de presa, fie el autentic sau nu, personajul Rus vorbeste evidamente ca unul care se stie inregistrat - posibil chiar care inregistra el insusi -, preocupat sa creeze, pe de-o parte, o imagine cat mai proasta USL, pe de alta parte, o imagine cat mai buna pentru el insusi. Oricum, ca primar, pot spune ca nu exista nicio legatura intre ce spuneau cei doi si ce ni se cere noua, primarilor, sa facem. Nimeni nu ne-a cerut noua sa modificam fie si o litera in listele electorale dupa care s-a desfasurat referendumul, daramite sa omitem pe cineva din acele liste.

Tot ce ni s-a cerut este de bun simt si perfect legal si anume, sa spunem daca pe liste exista persoane decedate, persoane care si-au pierdut dreptul de vot, persoane cu acte de identitate expirate etc., iar daca da, cati din fiecare categorie", precizeaza Nicolae Robu in declaratia sa de presa.