Presedintele suspendat Traian Basescu a lansat vineri un apel catre USL, cerandu-le reprezentantilor Uniunii sa inteleaga ca atacurile la adresa Curtii Constitutionale sunt "inutile" si menite sa "subrezeasca" institutia.

"Am vazut atacurile de ieri ale lui Victor Ponta, care trimitea Parchetul la CCR, atacul de astazi al lui Radu Stroe la adresa CCR, atacul doamnei Norica Nicolai la adresa CCR si cred ca in momentul de fata USL nu mai are limite. Fac un apel la ei sa inteleaga ca atacurile la CCR sunt inutile si subrezesc institutia. Daca judecatorii au niste probleme, eu am convingerea ca si le rezolva intre ei. Amestecul politicului in interiorul, in problemele CCR reprezinta un grav act de subrezire a institutiei. CCR nu trebuie adusa in disputa politica", a declarat Basescu, la plecarea de la sediul sau de campanie, potrivit Agerpres.

Intrebat de jurnalisti daca a vazut stenogramele din dosarul listelor electorale folosite la referendum, Traian Basescu a raspuns: "Foarte sincer, nu. Am avut alta treaba".

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a afirmat vineri ca erata CCR reprezinta "un fals". El a spus ca nu ia in considerare erata CCR de luni, ci decizia plenului Curtii de pe 3 august.

"Plenul CCR a luat o decizie. Nu poti lua in consideratiune un punct de vedere, o fraza, o adaugire, o erata discutata de cel mult, nu stiu, sase persoane din cadrul Curtii, nu de toti noua. (...) O decizie a CCR se ia numai in plenul sau, asa cum s-a si intamplat cu hotararea din 3 august. Ceea ce s-a intamplat cu hotararea din 6 (august - n.r.) sigur ca nu e problema mea sa fac ancheta, e problema altor organisme, dar eu stiu sa discern intre un fapt pe care nu-l iau in consideratiune, chiar daca e publicat in Monitorul Oficial, si celalalt document care este perfect legal si constitutional", a declarat Stroe.