Reactii la cald Blaga (PDL): Singurul vinovat pentru raportul MCV este regimul Ponta-Antonescu/ Chiuariu (PNL): Barroso, un politruc/ Alina Gorghiu (PNL): Sa nu facem din raport ceea ce nu este: o cronica a relatiei USL - Basescu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 18 iulie 2012, 17:28 Actualitate | Politic


Comisia Europeana a facut public, miercuri, raportul MCV in care evalueaza progresele Romaniei in ultimii 5 ani in domeniul Justitiei. Reactiile politicienilor romani nu au intarziat. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca singurul responsabil pentru tonul "extrem de critic" al raportului MCV este regimul Ponta-Antonescu. Contactata de HotNews.ro, deputatul PNL Alina Gorghiu, presedintele Comisiei de Justitie a liberalilor, a precizat ca "raportul acesta nu este despre guvernul Ponta si despre ultimele saptamani ale justitiei romanesti.Tudor Chiuariu, deputat al Partidului National Liberal si fost ministru al Justitiei, a declarat larandul sau ca Jose Manuel Barroso si Traian Basescu sunt niste politruci.
 • Vasile Blaga: Singurul vinovat pentru raportul MCV este regimul Ponta-Antonescu
Presedintele PDL, Vasile Blaga, afirma ca singurul responsabil pentru tonul "extrem de critic" al raportului MCV este regimul Ponta-Antonescu, "care in doar doua luni a calcat statul in picioare".

"Trebuia sa fie o zi fericita - cand Mecanismul de Cooperare si Verificare lua sfarsit pentru Romania. Din pacate, raportul Comisiei Europene stabileste fara dubiu ca Guvernul condus de Victor Ponta a atacat si a slabit institutiile democratice, independenta justitiei

Potrivit raportului CE, justitia a facut progrese insemnate si si-a consolidat independenta insa numai pana la instalarea Guvernului Ponta.Dupa instalarea guvernului Ponta raportul constata presiuni impotriva justitiei si cere guvernului Ponta sa ia masuri imediate pentru indepartarea abuzurilor", a spus liderul PDL, care a sustinut ca "Romania nu are nevoie de un guvern care califica drept propaganda fascista ingrijorarile comunitatii internationale".

El a acuzat faptul ca, in aceeasi zi in care Comisia Europeana a publicat acest raport "extrem de critic si a cerut anularea deciziilor ilegale care au pus in pericol statul de drept, majoritatea guvernamentala a comis noi abuzuri", modificand "ilegal si in timpul jocului" programul de vot la referendum si fara a reda complet atributiile Curtii Constitutionale.

Singurul responsabil pentru situatia in care a fost adusa Romania este Guvernul Ponta, care in doar doua luni de guvernare a calcat statul de drept in picioare. Guvernul Ponta si USL trebuie sa isi asume raspunderea pentru atacul la democratie, care, asa cum arata presedintele Barosso, a zdruncinat increderea Uniunii Europene.

Majoritatea USL a folosit aceasta sesiune extrao. rdinara pentru a modifica din nou ilegal si in timpul jocului regulile. Hotararea de astazi a Parlamentului luata cu votul majoritatii USL prevede prelungirea cu patru ore a programului de votare. Hotararea Parlamentului incalca flagrant Legea referendumului care dadea dreptul la modificari doar pana acum doua zile

Azi, Romania a primit un vot de blam din partea UE din cauza regimului Ponta-Antonescu. Actiunile anti-democratice ale USL reprezinta o lovitura directa data nivelului de trai al fiecarui roman" prin devalorizarea monedei nationale si descurajarea investitorilor straini.

"Ingrijorarea UE poate duce la restrangerea liberei circulatii si a locurilor de munca", a avertizat acesta.

 • Titus Corlatean, ministrul Justitiei: Raportul CE este obiectiv, reflecta parcursul Justitiei in cei cinci ani de la aderare

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat ca raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare este unul obiectiv si care reflecta parcursul Justitiei in cei cinci ani de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

''Reflecta pasii concreti intreprinsi in aceasta perioada, progresele inregistrate, dar si disfunctionalitatile, erorile, lucrurile care trebuie sa fie indreptate in perioada urmatoare'', a spus Corlatean, citat de Agerpres.

El a anuntat ca va convoca un grup de lucru in cadrul Ministerului Justitiei care va face o evaluare aprofundata a raportului si, in baza unei cooperari interinstitutionale, va elabora un plan de masuri concrete pentru a pune in aplicare recomandarile Comisiei Europene.

'Raportul MCV se refera la cei cinci ani de la data aderarii, pasii concreti intreprinsi in aceasta perioada, progresele concrete, dar si disfunctionalitatile, erorile, lucrurile care trebuie sa fie indreptate in perioada urmatoare. Raportul CE ridica o serie de aspecte critice foarte serioase si preocupante privind functionare Justitiei in toti acesti ani sub Traian Basescu. Vorbim de un esec al lui Traian Basescu si a guvernelor sale in garantarea bunei functionari a Justitiei in diferite domenii', a precizat Titus Corlatean.


 • Monica Macovei: Comisia Europeana ne-a transmis ca nu are incredere in actualul guvern, in Victor Ponta, in USL si in presedintele interimar Antonescu
Europarlamnetarul PDL, Monica Macovei considera ca raportul arata increderea in DNA, ANI si judecatorii care au condamnat politicieni si care trebuie protejati in timp ce raportul negativ pe partea politica reprezinta ''bile negre'' pentru politicienii USL, se arata intr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro.

"Comisia Europeana ne-a transmis ca nu are incredere in actualul guvern, in Victor Ponta, in USL si in presedintele interimar Antonescu. (...) In cinci ani de zile, de cand am intrat in UE, Romania nu a mai avut un raport pe justitie si anti-coruptie atat de prost, iar riscul este ca acesta sa alimenteze opiniile celor care cred ca nu ar fi trebuit sa intram in Uniunea Europeana in 2007. (...) In ochii europenilor, democratia si statul de drept au fost suspendate in Romania

''Exista riscul sa pierdem banii europeni, riscul ca deprecierea leului sa se accelereze si riscul limitarii circulatiei fortei de munca, ceea ce va afecta populatia din mediul rural'', adauga Macovei.

 • Catalin Predoiu: Din pacate, masurile neconstitutionale din ultima perioada au condus la un raport negativ

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu a declarat pentru agentia Mediafax ca "raportul ar fi trebuit sa fie o incununare a evolutiilor din ultimii cinci ani, eventual sa restranga MCV la doua obiective si sa-i fixeze un termen de aplicare. Din pacate, masurile neconstitutionale din ultima perioada au condus la un raport negativ"

"Este important ca raportul sa fie receptat cu calm si luciditate si sa fie antamate discutii politice la varf, intre partide, pentru adoptarea unui Pact Politic National pentru Reforma Justitiei si apararea Independentei acesteia".


Senatorul PSD, Dan Sova a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca raportul CE contine si remarcile pozitive cu privire la actiunea Guvernului, a ministrului Justitiei, Titus Corlatean

Raportul CE contine si remarcile pozitive cu privire la actiunea Guvernului, a ministrului Justitiei, Titus Corlatean si va citez 'asumarea Strategiei nationale anticoruptie de catre noul Guvern si inceperea implementarii sale, adoptarea de catre Parlament a unei declaratii politice de sustinere a Strategiei nationale anticoruptie, ce sugereaza o sustinere politica larga, referiri la intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila, votat de Parlament sub nou Guvern, referiri pozitive la actiunea MAI

Raportul CE mentioneaza ca Romania este pe primul loc in Europa la coruptie si pe ultimul in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene. Asta se datoreaza faptului ca in ultimii cinci ani, ca sa-l parafrazez pe presedintele suspendat Basescu, justitia s-a aflat sub un control de mana forte al presedintelui suspendat

Vedem acuzatiile care planeaza asupra fostului sef al ANAF-ului si aici mi-as permite sa va spun un lucru foarte grav - daca aceste acuzatii vor fi confirmate printr-o trimitere in judecata a lui Blejnar, Romania va avea o problema foarte mare, pentru ca taxa pe valoare adaugata si accizele fac parte din principalele surse de alimentare a bugetului comunitatilor europene, ceea ce inseamna ca Romania ar putea fi acuzata de infractiuni asupra resurselor financiare ale comunitatilor europene, ceea ce este foarte grav, avand in vedere calitatea de colector al acestor resurse pe care a avut o domnul Blejnar.

 • Tudor Chiuariu: Noile generatii de magistrati romani, atasati valorilor si instrumentelor europene, au devenit batjocura unor politruci ca Barroso si Basescu

Tudor Chiuariu, deputat al Partidului National Liberal si fost ministru al Justitiei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa organizate miercuri la sediul USL, ca Jose Manuel Barroso si Traian Basescu sunt niste politruci. Liberalul a descris raportul MCV drept o jignire pentru magistratii si politistii romani.

Declaratiile lui Tudor Chiuariu
:
 • Justitia e un ideal nobil, e frumos cand dl Barroso sare in apararea ei, e european.
 • Oare ar risca insa dl Barroso sa fie judecat si sa caute justitia intre privirile incetosate ale unor oameni care isi schimba deciziile dupa cum bate vatul politic si pe umarul carora plange astazi.
 • Domnul Barroso uita ca nu are a se amesteca onor. Curtea Constitutionala in treburile interne ale Parlamentului, asa cum nici Parlamentul nu se amesteca in regulile de functionare interne ale Curtii. E tot parte a principiului separatiei puterilor pe care Comisia il invoca, dar nu intelege cum sa-l aplice.
 • Documentul Comisiei vorbeste, printre altele, de problema practicii neunitare. dl Barroso uita insa ca am ajuns intr-o situatie complicata in privinta organizarii referendumului tocmai fiindca onor. Curtea Constitutionala a decis ca intr-un fel trebuie tinut referendumul in 2007 si altfel in 2012.
 • Mai sunt cateva aspecte care ma intristeaza din punctul de vedere al unui fost ministru al Justitiei, aspecte nedrepte ale acestei parti politice a raportului CE.
 • E trist, e regretabil ca munca a mii de oameni care lucreaza in sistemul judiciar e practic anulata, e pusa intre paranteze, de interesele politice ale domnului Basescu si ale acolitilor lui interni si externi. E trist ca noile generatii de magistrati romani, atasati valorilor si instrumentelor europene, au devenit batjocura unor politruci ca Barroso si Basescu.
 • Acest raport politic e o jignire pentru magistratii romani care pun in aplicare in fiecare zi mandate europene de arestare emise de colegii lor din statele membre UE. Acest raport e o jignire pentru politistii romani care isi risca viata luptand cu crima organizata pe tot cuprinsul UE impreuna cu colegii lor europeni in echipele comune de investigatii.
 • Prin acest raport politic, Mecanismul de Cooperare si Verificare a devenit o arma impotriva poporului roman. Nu-i vedem beneficiul, din moment ce nu exista niciun indicator care sa ne spuna ca Justitia nu ar fi functionat la fel in absenta lui, dar este evident in acelasi timp ca este folosit in cele mai obscure, josnice moduri, ca manifest electoral, cand e nevoie ca aceia care ne-au adus saracie si coruptie sa isi pastreze functiile.

 • Alina Gorghiu: Sa nu facem din raport ceea ce nu este: o cronica a relatiei USL - Traian Basescu"Vreau sa atrag atentia asupra unui lucru extrem de important, care se vrea ignorat: raportul acesta (raportul Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare - n.r.) nu este despre guvernul Ponta si despre ultimele saptamani ale justitiei romanesti.

Este raportul justitiei din ultimii ani, al evolutiilor in domeniu sub guvernele PDL, conduse exclusiv de Traian Basescu, azi suspendat in baza legilor valabile in Romania si votate in plenurile celor doua Camere, cu respectarea principiilor de drept europene. Sa nu uitam acest lucru si sa nu facem din raport ceea ce nu este: o cronica a relatiei USL - Traian Basescu", a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu, presedintele Comisiei de Justitie a liberalilor, pentru HotNews.ro.

 In cadrul raportului Comisia arata ca "pentru a restabili climatul de incredere, toate nivelurile politice din Romania vor trebui sa demonstreze, in lunile urmatoare, prin actiunile lor, angajamentul fata de aceste principii. Comisia va monitoriza indeaproape evolutiile in acest domeniu."

Intrebata cu privire la precizarea Comisiei Europene, deputatul Alina Gorghiu a tinut sa aminteasca faptul ca USL are drept obiectiv sprijinirea si consolidarea unui sistem judiciar si administrativ independent si eficient. Ea a aratat ca raportul intentioneaza sa releve progresele Romaniei in ultimii 5 ani si nu se vrea a fi o evaluarea a guvernului Ponta si a ultimelor saptamani ale justitiei romanesti.

"Sub guvernarul girat de Traian Basescu, in ciuda eforturilor anumitor institutii, in raport se subliniaza ca evolutia justitiei a fost inconsecventa. As adauga ca a fost Franta, uneori, prin imixtiunea politicului in activitatea magistratilor si crearea unei pozitii de forta, dominante in raport cu acestia.Combaterea coruptiei si promovarea integritatii raman teme predilecte si in acest raport, Comisia emitand faptul ca marea majoritate a romanilor a vazut coruptia ca pe o problema majora, (in februarie 2012, 67% din romani considerau ca fenomenul coruptiei a crescut in ultimii 3 ani) inclusiv la nivel parlamentar si a reamintit faptul ca Parlamentul a protejat anumiti parlamentari prin refuzarea inceperii urmarii penale, exemplu fiind cazul Ridzi.

Apreciaza insa activitatea ANI, o evolutie pozitiva in ultimii ani. Mentionez ca USL a avut merite importante in aceasta privinta, pentru ca nu o singura data am cerut public acordarea unui buget proportional cu responsabilitatile Agentiei si am si votat pentru stabilitatea legislatiei.In fine, am mai retinut din raport ca se solicita ca pe viitor sa se reglementeze procesul de numire a Procurorului General si a sefului DNA astfel incat sa fie un proces transparent, bazat pe criterii de competenta, integritate, dar nu pot sa nu subliniez faptul ca legea este aceeasi de ani de zile si ca acestia, actualii sefi ai structurilor, au fost numiti in baza aceleiasi legi. Ma surprinde faptul ca abia acum Comisia doreste modificarea procedurii", a declarat deputatul liberal.

CE a criticat autoritatile romane punand sub discutie angajamentul Guvernului de a respecta statul de drept si independenta controlului jurisdictional, ca urmare a contestarii la nivel politic a unor decizii judiciare, a subminarii Curtii Constitutionale si a eliminarii unor mecanisme-cheie prin care puterile in stat exercita controlul asupra activitatii celorlalte puteri. Referindu-se la criticile CE, Alina Gorghiu a precizat ca organismele europene cer ca independenta justitiei sa fie respectata de toti actorii politici printr-un angajament de sanctionare a oricarui politician, fie el membru al guvernului sau al vreunui partid, care submineaza credibilitatea judecatorilor prin criticarea hotararilor instantelor sau prin incercarea de a pune presiune pe sistemul judiciar.

"Sunt curioasa cum vede Comisia Europeana faptul ca presedintele suspendat si-a ales justitia drept tema de campanie electorala si cat de lipsiti de presiune ii vede pe magistratii romani in aceste zile.Comisia este preocupata de presiunea exercitata de Guvern cu privire la Curtea Constitutionala a Romaniei. Banuiesc ca se refera la ideea reluarii ilegale a votului in cazul desemnarii domnului Valer Dorneanu ca judecator la Curtea Constitutionala, atunci cand PDL a supus la vot in mod repetat aceasta nominalizare pana cand a iesit cine trebuia.

Sau poate la situatia in care domnul presedinte Augustin Zegrean s-a antepropuntat, inainte ca plenul Curtii sa judece sesizarea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, spunand ca nu exista incalcari ale Constitutiei de catre acesta. De asemenea, se solicita incetarea criticilor la adresa hotararilor judecatoresti inaintate de instante in ultimii ani si cred ca stiu la ce se refera: la decizia unilaterala a presedintelui astazi suspendat de a nu plati drepturile salariale castigate in instanta, exemplu pe care nu vreau sa-l uitam.

Atunci cand le-a cerut magistratilor sa indice "sursa de finantare" inainte sa dea hotarari impotriva legilor adoptate de guvernul PDL, avertizand: Poate maine, poimaine veti stabili prin hotarari judecatoresti cine este presedintele Romaniei￯", a precizat presedintele Comisiei de Justitie a liberalilor.

In ceea ce priveste ingrijoarea Comisiei Europene fata de controversele actuale, Alina Gorghiu a aratat ca premierul Victor Ponta a raspuns deja problemelor ridicate de Comisiei si ca actualele dispute din tara reprezinta un motiv de ingrijorare pentru toata lumea, fiind "legitim ca la nivelul Comisiei sa existe intrebari serioase."

Potrivit deputatului liberal, "exista argumente certe care dovedesc faptul ca Guvernul USL e determinat sa continue reformele in Justitie. In doar doua luni de zile, Ministerul de Justitie si Guvernul au reusit sa bugeteze punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila. Tot in ultimele doua luni, guvernul a deblocat si bugetat posturi de magistrati. Si tot acum s-a votat in Parlament Strategia Nationala Anti-Coruptie si s-a adoptat legislatia de solutionare alternativa a conflictelor care va duce la degrevarea instantelor de judecata."

Referindu-se la criticile CE cu privire la limitare a competentelor CCR, Alina Gorghiu a atras atentia ca Parlamentul discuta miercuri aceasta problema si ca "am pus in acord ordonanta cu prevederile deciziei CC si ne-am conformat solicitarilor CE".


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2898 vizualizari

 • +8 (10 voturi)    
  Diaspora va raspunde, ca de fiecare data (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:33)

  mman [anonim]

  "Ingrijorarea UE poate duce la restrangerea liberei circulatii si a locurilor de munca",
  Printre altele si mai ales din acest motiv sunt convins ca diaspora va raspunde (in masura in care nu vor fi impiedicati si mai mult sa o faca) cu raspunsul din totdeauna: IMPOTRIVA SUSPENDARI. SI PRO EU!
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 19 iulie 2012, 15:21)

   Mowgli [anonim] i-a raspuns lui mman

 • -9 (13 voturi)    
  BLAGA (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:49)

  MIHAI V [anonim]

  Nu ,, restrangerea liberei circulatii si a locurilor de munca" te ingrijoreaza ci faptul ca se apropie timpul cand vei raspunde pentru furtisagurile care le-ai facut pana acum. Dintr-un amarat de bugetar ai ajuns un mare mahar. Esti disperat, dar minciunile pe care le debitezi nu te mai ajuta la nimic.Te temi de justitie ca dracul de tamaie, dar clipa adevarului este aproape.Nu mai aveti minciuni sa prostiti poporul.
  • +8 (10 voturi)    
   clipa adevarului (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:30)

   schumi [utilizator] i-a raspuns lui MIHAI V

   In comunicat se spune negru pe alb....ALTUL AR FI FOST RAPORTUL DACA NU FACEAU MASCARADA ASTA CEI DE LA USL. Prin urmare tu poti sa tragi ce concluzii vrei...mie mi-a crescut rata cu 1 mil pebtru ca distrusii astia nu au putut sa faca timp de juma de an toate schimbarile....comunisti nenorociti. Iliescu a distrul leul de 2 ori....era timpul sa mai fie distrus iar....ministrul de finanate declara ca e bine ca se devalorizeaza leul pentru ca intra bani la buget...cat de tampit poti sa spui asta cand orice afacere in RO se face cu imprumut in euro din banca...cand tu cumperi materialele cu imprumuturi la care paltesti dobanda si esti platit dupa punere in functiune....ASTA E ...votati basescu
 • -10 (14 voturi)    
  de citit. (Miercuri, 18 iulie 2012, 18:02)

  vasile [anonim]

  Susanne Kastner, parlamentar german: Legea în România nu este încălcată
  Susanne Kastner, preşedinte al grupului parlamentar de prietenie Germania-România şi al Forumului Germano-Român, consideră că iniţiativa guvernului român nu încalcă legea şi cere un comportament corect faţă de România, conform unui comunicat postat pe site-ul său
  • +8 (8 voturi)    
   Susanne Kastner zice si asta (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:06)

   releu [utilizator] i-a raspuns lui vasile

   ‘discuţiile despre o lovitură de stat sunt evident exagerate. este bineînţeles discutabil dacă ordonanţele de urgenţă sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din românia. cu toate acestea, paşii întreprinşi de guvernul român au fost constituţionali, ceea ce a fost confirmat de curtea constituţională’, a afirmat kastner.


   drept pt care ponta s-a apucat sa in drepte oug, care incalcau ccr...
   eu zic ca mai intai kastner sa il convinga pe schulz si pe swoboda, si guv. francez, si pe merkel
  • +5 (5 voturi)    
   sSi tot Susanne zice (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:10)

   releu [utilizator] i-a raspuns lui vasile

   Acasa Ştiri Externe Parlamentarul german Susanne Kastner: Nu e înțelept ca USL să limiteze drepturile CC înainte de alegeri
   Externe
   Un articol de: B1.ro | 04 Iul 2012, 22:25
   Parlamentarul german Susanne Kastner: Nu e înțelept ca USL să limiteze drepturile CC înainte de alegeri
   Foto: flickr.com
   Președinta Comisiei de Apărare a Bundestag-ului și președinta Grupului parlamentar de prietenie Germania-România, socialista Susanne Kastner, a acordat un interviu cotidianului german Deutsche Welle despre schimbările politice din România. Ea s-a arătat îngrijorată față de modificările făcute la Curtea Constituțională și Avocatul Poporului.

   „Mai multe griji îmi fac referitor la Curtea Constituțională și la Avocatul Poporului. Mă gândesc că nu este foarte înțelept ca USL să limiteze cu atât de puțin timp înaintea alegerilor drepturile Curții Constituționale,” consideră ea.
  • +8 (8 voturi)    
   traducerea de la Antena 3 e un cam greșită... (Miercuri, 18 iulie 2012, 19:15)

   meioza [utilizator] i-a raspuns lui vasile

   Dar ca afacere: cît mai e prețul la postări de genul ăsta?
 • +9 (9 voturi)    
  a ajuns (Miercuri, 18 iulie 2012, 23:12)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  penalul quariu, un cocalar agramat absolvent de privata sa spuna despre barosso ca e politruc.
  • +9 (9 voturi)    
   Chiuariu e un corupt si un escroc (Joi, 19 iulie 2012, 0:32)

   mvr [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

   mda... uite cine s-a gasit sa vorbeasca:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Chiuariu#As_Justice_Minister

   Ce realizari a avut derbedeul de chiuariu ca ministru ??? In CV nu are decat scandaluri si incercari de musamalizare a cazurilor de coruptie. A fost probabil unul dintre cei mai corupti ministrii din istoria guvernelor Romaniei. Un cancer !
 • +9 (9 voturi)    
  chiuariu -liberal -intra in galeria GRAJDANILOR (Joi, 19 iulie 2012, 2:28)

  fosta zoezoe [utilizator]

  pentru usl valorile democratice asociate dreptei sunt gargara de partid .
  • +4 (4 voturi)    
   sfertodoctii is putere (Joi, 19 iulie 2012, 14:05)

   pichu [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

   De obicei se foloseste termenul de ,, semidoct'' dar pentru Chiuariu si SFERTODOCT e prea mult spus.Acest zero barat tine cu tot dinadinsul sa ne compromita ca natiune. Probabil ca multi se intreaba ce dracu cauta asta in Parlamentul Romaniei? dar ce sa-i faci daca e de-al lui Fenechiu si are limba aspra de-i duce la orgasm pe Antonescu si Fenechiu( cred ca nu mai folosesc hartie igienica).Oare o fi stiind ce inseamna politruc?Eu ma indoiesc!
 • -5 (5 voturi)    
  blaga a zis (Joi, 19 iulie 2012, 11:19)

  ioana2000 [utilizator]

  ardelenii in general sunt apreciati ca oameni gospodari , meditativi si scumpi la vorba

  in traducere fura ca toti , gandesc ca boii si nu au ce spune pt ca nu gandesc


  deci blaga zice ..vezi mai sus ; eu zic : asta ne crede tampiti pana acu doua luni cine invirtea baroasele?
 • +3 (3 voturi)    
  R. Anastase vs. N. Nicolai- ipocrizia liberalilor (Joi, 19 iulie 2012, 14:32)

  rebecai [utilizator]

  Acesti liberali vocali / galagiosi demonstreaza ca sunt de acord cu impostura, cu hotia si cu alte apucaturi de tip infractional, al unor PSD-isti de marca. De ce nu s-au revoltat fata de gestul colegei de partid (PNL), D-na Norica Nicolai, a carei nepoata a votat fara rusine, in locul dansei, in Parlamentul Romaniei??? De ce e mai putin grav acest aspect, decat gafa comisa de Roberta Anastase? In ce calitate isi permit acesti Tudor Chiuraiu si Alina Gorghiu sa lanseze atacuri, unor lideri marcanti europeni? Atacurile lor condamna poporul roman la marginalizare, in Europa, in timp ce ei urmaresc puterea, gloria personala si avantajele materiale. USL-ul nu a putut sa convinga institutiile europene ca BASESCU este marele rau al ROMANIEI. Dimpotriva! Au reusit performanata de a-i convinge ca USL-ul este marea PROBLEMA a Romaniei. De aceea, acesti USL-isti sunt dispusi sa ne calce impicioare, sa ne reduca la tacere, punandu-ne pumnul in gura, asa incat sa facem ce vor ei. Fortandu-ne sa le respectam PLANUL infect, vor cauta sa le inchida gura occidentalilor, cu ideea ca ei pun in aplicare vointa poporului. Pentru USL-isti, DEMOCRATIA se reduce la manipularea electoratului si aducerea lui in acord cu puterea.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by