​Democrat liberalii se intalnesc joi in sedinta Colegiului Director pentru a analiza rezultatele alegerilor si a stabili strategia pentru alegerile parlamentare. Cu 24 de ore inaintea sedintei Colegiului Director, tensiunea este maxima in interiorul PDL o serie de lideri democrat liberali cerand demisia intregii conduceri a PDL si declansarea unei Conventii extraordinare. HotNews.ro va va tine la curent pe parcursul intregii zile cu declaratiile si deciziile democrat liberalilor.

Radu Berceanu, Cristian Poteras, Cezar Preda si liderii de organizatii de la Constanta si Bihor cer demisia lui Emil Boc si Conventie extraordinara.

De partea cealalta Adriean Videanu, Vasile Blaga, George Scripcaru, Gheorghe Flutur sustin ca nu este necesara organizarea unui congres extraordinar al PDL si ca in momentul de fata este important ca partidul "sa se consolideze si sa intre in logica de campanie pentru alegerile parlamentare".

Surse din interiorul PDL au declarat pentru HotNews.ro ca, in ciuda tensiunilor interne, la Colegiul Director de joi se va incerca evitarea unei demisii a conducerii PDL pentru a nu arunca partidul in lupta pentru functii si demobilizare totala.

Dupa demisia Elenei Udrea, o parte din democrat liberali pledeaza pentru strangerea randurilor si considera ca alegerile interne in momentul de fata ar arunca PDL in haos. "Se impune o reconstructie cu oamenii care au castigat alegerile in teritoriu, lideri ca George Scripcaru, Mircea Hava, Gheorghe Falca, iar Roberta Anastase, Ioan Oltean, Florin Popescu trebuie sa faca un pas in spate", au explicat sursele citate.

Potrivit surselor citate o varianta luata in calcul este propunerea unei conduceri interimare care sa se ocupe de organizarea alegerilor parlamentare. "Trebuie o analiza drastica a fiecarei organizatii in parte. Liderii de filiale care sunt si in conducerea centrala si care au pierdut alegerile si au obtinut procente sub scorul national al partidului vor trebui sa faca un pas in spate", au explicat sursele democrat liberale.

Nemultumirile democrat-liberalilor ii vizeaza si pe liderii de la Prahova si Bistrita - Roberta Anastase si respectiv Ioan Oltean - care au pierdut pe toata linia alegerile locale, atat primariile resedintelor de judet cat si presedintiile consiliilor judetene.

Sursele citate sustin ca democrat liberalii ar putea lua in discutie proiectul lui Mihai Razvan Ungureanu. Daca inaintea alegerilor locale pedelistii renuntasera la proiectul Ungureanu si coagularea dreptei pe scena politica, in urma rezultatelor din alegeri din ce in ce mai multe voci pledeaza pentru apropierea de fostul premier.

"Trebuie sa analizam si sa regandim pozita fata de Ungureanu. Coagularea unei drepte puternice in Romania este sansa PDL de relansare politica si trebuie discutata si analizata serios in forurile partidului", au explicat sursele HotNews.ro.

Citeste si: