Crin Antonescu: Demersul UNPR cu privire la taxarea averilor mari este unul populist/ Mariana Campeanu: Vom analiza posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate
"Despre taxarea averilor mari ne-am pronuntat prin vot in parlament. Cunoasteti pozitia Patidului National Liberal, dat fiind regimul de evaluare al averilor in Romania, noi credem ca aceasta lege e doar o forma fara acoperire care nu ar avea nici caracterul etic. Stiti ca exista mari averi in Romania nedeclarate si nici nu ar aduce un venit considerabil la bugetul de stat, in consecinta un ajutor pentru cei nevoiasi. Asa incat, cred ca inainte de o asemenea lege ar trebui facute alte lucruri care intr-adevar sa fiscalizeze real, sa scoata la lumina, tot ce inseamna avere de orice fel dobandita in Romania. Si, din punctul nostru de vedere, un asemenea demers asa cum a fost initiat de UNPR ramane unul de natura populista iar noi niciodata nu ne-am raliat la asemenea demersuri", a declarat Crin Antonescu, miercuri, la Ramnicu Valcea, unde a luat parte la un miting electoral de sustinere a candidatului USL, senatorul liberal Emilian Francu.
Pe de alta parte, ministrul Muncii, Mariana Campeanu (PNL), a declarat, joi, la Calarasi, ca este normal ca oamenii cu venituri foarte mari sa contribuie la iesirea tarii din recensiune astfel incat, pe viitor, se va analiza posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate.
"Vom analiza posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate pentru persoanele cu castiguri foarte mari. Nu vorbim aici de persoanele care castiga 2.000, 3.000, 5.000 de lei ca nu sunt acestea castiguri mari, ci vorbim de persoane care castiga sute de milioane de lei si eu cred ca trebuie ca in societatea noastra sa existe si aceasta solidaritate care exista in majoritatea tarilor", a spus Mariana Campeanu, intr-o conferinta de presa.
"Daca in Turcia au venit toti intreprinzatorii si si-au adus toti banii de prin alte banci in tara ca sa fie investiti acolo, daca in America oamenii bogati s-au oferit singuri sa se introduca o astfel de taxa de solidaritate sa contribuie la iesirea Americii din recesiune, eu cred ca e normal ca si noi sa contribuim la acest lucru", a adaugat ministrul.
Impozitarea marilor averi, respinsa la Camera Deputatilor - for decizional
Proiectul de lege initiat de UNPR referitor la instituirea unei taxe de solidaritate din impozitarea averilor mari a fost respins, marti, de Camera Deputatilor deoarece nu a intrunit numarul necesar de voturi, 106 de deputati votand "pentru", 101 "impotriva", iar 20 s-au abtinut, relateaza Mediafax.
Liderul deputatilor UNPR, Eugen Nicolicea, i-a criticat pe parlamentarii fostei coalitii de guvernare pentru ca nu si-au respectat promisiunea fata de UNPR de a vota acest proiect de lege si le-a multumit reprezentantilor PSD pentru ca au votat proiectul si au respectat astfel protocolul incheiat intre PSD si UNPR.
"Nu aveam nicio pretentie fata de PNL, care a spus intotdeauna ca nu va vota aceasta lege. [...] Astazi s-a separat stanga de dreapta, se vede cine tine cu populatia defavorizata, cine tine cu bogatii. A fost in balanta astazi soarta celor saraci fata de averea sefilor unor partide de dreapta", a apreciat Nicolicea.
El a mai spus ca UNPR "nu renunta la batalie", aratand ca proiectul ar putea fi adoptat dupa alegerile parlamentare, "cand, poate, cei bogati vor apela din nou la voturile saracilor pentru a-i aduce la putere".

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Merge si la scuipat seminte pe jos?! :o)
# # # #
PS: Mai are o problema:
Daca l-ar numi impozit, ar batre-o la palma cu bastonu' Bratianu si apoi i-ar da sa conspecteze din manualul de liberalism capitolul "Liberalismul nu accepta tratarea diferentiata a cetatenilor. Egalitatea de tratament este alternativa la egalitatea de sanse a socialistilor".
Daca ii zice taxa, trebuie sa le explice respectivilor care este CONTRAPRESTATIA DIRECTA (aceasta facand diferenta dintre impozit si taxa) din partea Statului.
Oricum o da, tot cu restanta la toamana se alege .... Vorba aia: Goddamned woman!
Eu stiu ce spui, dar doamna e cel putin prin porumb. Intai zice de mii de lei, dupa care baga sute de milioane in aceeasi fraza. Varza in minte.
Si-apoi, de ce ar trebui jupuiti aia care castiga "sute de milioane"? Asta e gandire de liberal? Daca are mai mult, hai sa-i bagam mana in buzunar pan' la cot? Daca n-are deloc, hai sa-i dam din ce-am furat de la bogat? Eu stiam ca liberalism nu inseamna sa egalizezi averile, pe principiul ca fiecare tre' sa traiasca, chiar si lenesul.
Bux tax cut for the rich a intrat in efect in 2001. de atunci se tot prelungeste. SUA au iesit din recesiune in trim 3, 2009. Acum se discuta sa se prelungeasca din nou:
"The U.S. economy will probably tip back into recession next year if Congress doesn’t address an impending “fiscal cliff,” the Congressional Budget Office said.
The nonpartisan agency said in a report today that the economy would contract at an annual rate of 1.3 percent in the first half of 2013 if lawmakers allow the George W. Bush-era tax cuts to expire as scheduled and don’t head off $1.2 trillion in government spending cuts set to begin taking effect in January." (sursa Bloomberg, 22 mai 2012).
Aaaa, ca si-a exprimat Buffet o opinie cu privire la subiect, asta nu inseamna ca o sa fie luat in seama de politicieni. Buffet trebuia sa fie viteaz acu 30-40 de ani cand isi construia averea nu acum cand oricum vrea sa o doneze, sau cand taxa pe mostenire ajunge oricum la 55%.
http://www.cdep.ro/proiecte/2010/600/80/8/pvg688.pdf
Ma intreb oare de ce Tismaneanu si ceilalti oameni de dreapta nu au spus nimic de mizeria asta...ca doar ei sunt obiectivi, nu?