Senatorul PDL Radu Berceanu cere convocarea unui Congres extraordinar pentru schimbarea conducerii partidului. Berceanu afirma, la RFI, ca sefii PDL trebuie sa isi depuna mandatul dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura in Parlament, vineri dupa-amiaza. Presedintele PDL Emil Boc a afirmat insa, sambata, in conferinta de presa in care si-a anuntat candidatura la Primaria Clujului, ca "nu avem in plan niciun consiliu extraordinar: "congresele se fac dupa statut la timpul si momentul in care se incheie ciclul electoral".

"Eu cred ca intreaga conducere ar trebui sa declare un congres extraordinar. Exista doua variante: ori un congres extraordinar foarte rapid, in doua saptamani, ceea ce chiar si rapid ar incurca putin lucrurile pentru alegerile locale sau sa stabileasca de pe acum ca pe data de 18 iunie, pe data de 28 iunie, nu stiu, o data la o saptamana, doua, trei, dupa alegerile locale, va avea loc un congres de alegeri si ca intreaga echipa si-a depus mandatul, dar ca congresul va avea loc atunci, avand in vedere ca acum sunt alegerile locale", sustine Radu Berceanu.

El a adaugat ca "PDL-ul a trecut in Opozitie, nu e vorba de vreo alegere aici. Nu cred ca exista alternative. La ora actuala, PDL-ul este in Opozitie. Problema e daca echipa noastra de conducere va reusi sa faca macar in Opozitie o performanta mai buna, ca la guvernare am cam vazut ca nu prea s-au descurcat in ultimii un an si jumatate-doi".