Mihai Razvan Ungureanu se declara liberal pentru a induce lumea in eroare cu noua constructie politica pe care o pregateste impreuna cu Traian Basescu, a declarat la Discutia de Luni noul presedinte al PNL Bucuresti, deputatul Eugen Nicolaescu. Acesta mai spune ca MRU este autosuspendat din PNL si ca isi pierde calitatea de liberal numai daca se inscrie in alt partid. Nicolaescu sustine ca nu-l considera liberal, ca PNL nu-l va da afara din partid la fel ca pe Teodor Melescanu numit de Traian Basescu seful SIE si ca situatiile celor doi sunt total diferite.

Eugen NicolaescuFoto: Hotnews
  • Nicolaescu: Cu Traian Basescu si o parte din servicii probabil ca o sa reuseasca sa faca un partidulet. In aceasta situatie parerea mea despre intelectualul MRU se va zdruncina puternic.

Descarca fisierul audio in format MP3

Cele mai importante declaratii facute de Eugen Nicolaescu la Discutia de Luni:

  • As fi vrut sa ma adresez cu mai putina agresivitate fata de Mihai Razvan Ungureanu. In primul rand, mi-a fost coleg. Am stat cu el la aceeasi masa a Guvernului aproape doi ani de zile. Am participat cu el la sedinte de birou politic la PNL si as fi vrut sa fiu un pic mai detasat in a comenta ca el se considera liberal.
  • El spune ca e suspendat din PNL. Statutul prevede o asemenea posibilitate. Dar eu nu pot sa cred ca cineva care se considera liberal poate sa stea la masa cu PDL si Traian Basescu. Eu nu cred ca acela mai este liberal. Eu cred ca este o ipocrizie daca asta spune Mihai Razvan Ungureanu. 
  • O face din ipocrizie, incearca probabil sa induca lumea in eroare cu constructia politica pe care si-a propus-o impreuna cu Traian Basescu. Sunt convins ca Traian Basescu, care este presedintele PDL, il are acum in masinaria jocului si pe Mihai Razvan Ungureanu. Probabil din acest context politic vin si declaratiile lui Mihai Razvan Ungureanu referitoare la apartenenta lui liberala, pentru a crea o confuzie, pentru a incerca sa-i atraga pe unii care sunt mai putin pregatiti doctrinar, mai putini atenti la viata politica, la ce se intampla in tara. 
  • De ce nu-l dati afara din PNL la fel cum ati procedat cu Teodor Melescanu? E o mare diferenta. MRU este autosuspendat din PNL si ca atare ii lasi calitatea de autosuspendat cat o dori el. Pe cand Teodor Melescanu intai a fost numit, a negociat cu Traian Basescu si apoi s-a autosuspendat. Situatiile sunt complet diferite. 
  • Deci nu intentionati sa-l dati afara din PNL? Eu, cel putin, nu cred astazi ca ar fi folositor cuiva si ar avea vreun semnal de natura politica. Nu are nici o importanta. Mihai Razvan Ungureanu, suspendat din PNL, nu e liberal. Noi asta intelegem, da? Ca atunci cand nu mai esti intr-un partid politic, cand te-ai autosuspendat, nu mai ai acea calitate. Deci, esti liber sa faci ce te taie capul. 
  • Conform legii, el isi pierde calitatea de liberal numai daca se inscrie in alt partid, ca asa scrie in legea partidelor politice. Pana atunci, el aceasta calitate si-a suspendat-o. O tine acasa in dulap, in frigider, o tine in discursuri, e problema lui, nu e problema mea. Sigur, e si o dovada de necinste si de ipocrizie sa spui acest lucru dar sa stii ca esti autosuspendat. Dar il judeca lumea, nu trebuie sa-l judec eu. 
  • Intr-o organizatie politica cum este un partid pot fi si nemultumiti, mai putini sau mai multi. Important este daca acesti nemultumiti sunt o minoritate sau o majoritate. Deocamdata, majoritatea din PNL accepta si urmeaza politica actuala a PNL. Daca sunt cativa nemultumiti, mie imi pare rau, dar asta arata ca PNL este un partid viu, este un partid in care fiecare se poate exprima, in care e loc pentru toate persoanele cu toate opiniile pe care acestia le au.
  • Ca nu doresc sa-si faca publice in cadrul partidului anumite nemultumiri, asta e problema lor, nu mai e problema noastra. Sigur ca as fi bucuros daca acei oameni care le spun ziaristilor uneori intr-un cadru ocult le-ar spune intr-un cadru organizat pentru ca atunci am sti cati sunt, am sti cum sa le explicam. Eu cred in continuare in dialog si in forta dialogului, cat timp se face pe la coltul usii nu sunt interesat de acest dialog.
  • Credeti ca premierul MRU are capacitatea de a coagula in jurul sau o noua miscare politica? Daca acest lucru o sa-l faca cu Traian Basescu si o parte din servicii probabil ca o sa reuseasca sa faca un partidulet. Probabil, nu stiu mai mult. Dar in situatia asta parerea mea despre intelectualul MRU se va zdruncina puternic. Pentru ca eu am impresia ca el este un intelectual care a citit mult, care a vazut multe, care stie sa interpreteze nu numai cartile ci si viata, faptele, realitatile, si atunci ar trebui sa fie si prudent si atent si mai ales sa se uite bine la cei cu care se pune alaturi.