Premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost asteptat, sambata, la Iasi, de un grup de protestatari care i s-au plans de coruptia din justitie, iar unuia dintre ei, care l-a indemnat sa aiba incredere in societatea civila, premierul i-a raspuns: "Ei sunt singurii care ma sprijina", relateaza Mediafax.

Premierul Mihai Ravan Ungureanu a participat, sambata, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Nationale de Istorie, care s-a desfasurat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

La iesirea din sediul Universitatii, premierul a fost asteptat de patru persoane care l-au intrebat ce se intampla cu Legea raspunderii materiale a magistratilor si daca stie despre faptele de coruptie ale primarului Iasiului, Gheoghe Nichita (PSD), premierul le-a raspuns ca aceste probleme nu trebuie discutate in strada.

El le-a cerut celor patru, care aveau pancarte cu mesaje impotriva lui Nichita, sa depuna memorii la Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor.

"Depuneti acestre memorii si va promit ca voi fi atent la amandoua. Faceti un memoriu in scris la Bucuresti", a spus premierul.

El a fost apoi intrebat de unul dintre protestatari cine lupta impotriva coruptiei, raspunzand: "Daca imi dati o mana de ajutor, fiti convins ca reusim. Mana asta de ajutor trebuie sa fie intotdeauna si o sa vedeti ca se poate cu un pic de rabdare si cu foarte multa munca".

Un alt protestatar i-a spus premierului sa aiba incredere in societatea civila pentru ca reprezentantii acesteia spun adevarul, Ungureanu raspunzand: "Ei sunt singuruii care ma sprijina".

Ungureanu se afla la Iasi, orasul sau natal, pentru a doua oara de cand a devenit premier, prima sa vizita in teritoriu fiind, de altfel, in acest oras, unde in 3 martie a avut loc sedinta Guvernelor roman si moldovean.