Presedintele PSD Victor Ponta a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca presedintele Traian Basescu "nu i-a propus niciodata nimic si, prin urmare, "nu avea ce sa refuze". Totusi, presedintele PSD, intrebat de jurnalisti, a precizat ca pe 6 februarie, la consultarile de la Cotroceni, au fost niste tatonari ironice intre presedintele Traian Basescu si Crin Antonescu si Daniel Constantin pe acest subiect, dar nu a intervenit in discutie.

"Nu stiu cum sa spun intr-un limbaj diplomat, asa ca am sa spun direct: domnul presedinte minte. Nu mi-a propus niciodata nimic. Nu am refuzat niciodata nimic, pentru ca nu aveam cum sa refuz ce nu mi s-a propus. Eu unul nu mai inteleg nimic, domnul Basescu spunea zilele trecute ca stabilise numirea lui Ungureanu inca din decembrie ca prim-ministru si ca nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Astfel de declaratii il pun intr-o lumina proasta pe domnul Ungureanu", a declarat Ponta, la Realitatea TV.

La insistentele jurnalistilor din platou, Ponta a precizat ca a exista un dialog ironic intre Traian Basescu, Crin Antonescu si Daniel Constantin pe aceasta tema, la care insa nu a intervenit. "La consultarile de la Cotroceni, noi cei de la USL am stat foarte putin, cred ca 10 minute a durat discutia.

Decizia privind numirea premierului era deja luata, a existat o discutie si un schimb de replici ironice intre presedinte si Crin Antonescu. Eu nu am intervenit deloc. Singura mea intervenie a fost la final cand am spus: Haideti sa plecam, ca n-are rost. Domnul presedinte ar trebui sa dea stenograma intalnirii, pentru ca niciodata nu mergem la Cotroceni fara a fi neascultati", a explicat Ponta.

Liderul PSD a precizat ca niciodata nu a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu in care acesta sa-i fi propus functia de premier, nici inainte de 6 februarie, nici in ziua consultarilor de la Cotroceni.

Invitat in emisunea "La Taifas cu Ion Cristoiu" de la B1TV,presedintele Traian Basescu a dezvaluit ca i-a oferit functia de prim-ministru liderului PSD Victor Ponta, in cadrul negocierilor din 6 februarie anul acesta. Seful statului a precizat ca liderii PDL au fost pregatiti, intr-un cadru foarte restrans, de propunerea pe care urma sa i-o faca liderului social-democrat.