Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca liderul PSD, Victor Ponta, conduce un partid, ''care lucreaza impreuna cu interlopii'', acesta fiind unul dintre motivele pentru care acesta nu a votat Legea camatariei.

''Am spus acum cateva luni, cand s-a votat Legea camatariei, ca nu este o intamplare ca Victor Ponta nu a votat acea lege. Am spus acest lucru pentru ca stim cu totii ca Victor Ponta conduce un partid care lucreaza impreuna cu interlopii. Noi, din Prahova, stim lucrul asta foarte clar si foarte bine. Ne apropiem de campania electorala si toate cosmarurile pe care le-am trait acum patru ani de zile revin'', a spus Anastase duminica, intr-o conferinta de presa, citata de Agerpres.

Afirmatia Robertei Anastase, care este si presedinte al PDL Prahova, a fost facuta in contextul unor incidente care au avut loc, vineri, in localitatea prahoveana Puchenii Mari, mai multe persoane fiind depistate in timp ce distribuiau fluturasi denigratori la adresa primarului democrat-liberal Constantin Negoi.

''E adevarat ca socant pentru noi toti este ca revin atat de devreme. De obicei, incepeau sa functioneze in preajma datei inceperii campaniei electorale. Suntem cu o luna si jumatate inaintea inceperii campaniei electorale si dumnealor deja isi fac simtita prezenta pe teren cu o ferocitate extraordinara, cu o violenta extraordinara. (...) Asa fac aceste personaje care, intre timp, inteleg in ierarhia PSD-ului ca au crescut. De aici si revolta unei parti din PSD si unui numar important de primari ai PSD-ului. Faptul ca acesti oameni deja decid, ca au responsabilitati, ca vorbesc de zone, sunt responsabili de zone, indica faptul ca acest partid a devenit un partid de interlopi in ansamblul lor'', a mai declarat Anastase.

La randul sau, deputatul PDL George Ionescu a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Roberta Anastase, ca mai multe persoane au impartit, vineri, flyere denigratoare la adresa primarului din localitatea Puchenii Mari, doua dintre acestea fiind angajate ale Directiei de Paza din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Prahova.

Potrivit deputatului democrat-liberal, seful acestei directii, Emil Draganescu, si un alt angajat, Gheorghe Florea, au folosit, in timpul programului de lucru, masinile CJ Prahova pentru a distribui la Puchenii Mari aceste flyere.

Conform Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, politistii care, in urma unei sesizari, s-au deplasat la fata locului au identificat doua dintre autoturismele semnalate si patru persoane, iar o patrula de jandarmi aflata in zona a depistat o alta masina, cei doi ocupanti ai acesteia fiind sanctionati contraventional intrucat au refuzat sa ofere date pentru stabilirea identitatii lor.

Primarul de la Puchenii Mari a depus plangere impotriva persoanelor depistate, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-au desfasurat evenimentele si luarii masurilor legale.

Afisele denigratoare - in care primarul Constantin Negoi este numit ''ciocoi hot'' si este acuzat ca si-a improprietarit socrul cu 3 ha de teren de la CFR sau ca a luat mita 50.000 de euro pentru asfaltarea unui drum comunal - au sigla PP-DD si poza lui Dan Diaconescu.

Presedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, a afirmat ca l-a contactat pe liderul PP-DD Prahova, Radu Socoleanu, el afirmand ca partidul nu are nicio legatura cu aceasta actiune.

Intrebat daca acuzatiile care i se aduc prin intermediul acelor flyere au vreo legatura cu realitatea, primarul Constantin Negoi a negat.

''Nu are nici cea mai mica legatura (n.r. cu realitatea)'', a spus acesta.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, care este si lider al organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma, a declarat, pentru AGERPRES, ca cei doi angajati ai Directiei de Paza vor intra in Comisia de Disciplina, care va analiza aceasta situatie.

''Intr-o campanie, mergi pe principalul adversar, adica USL. Astfel de atacuri sunt normale. Am spus deja ca nu voi participa la asemenea tipuri de campanie pe galagie, ci pe proiecte'', a spus Cosma.