PDL-ul nu devine mai credibil prin simpla schimbare a Guvernului, a afirmat la RFI fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu. El declara ca premierul demisionar Emil Boc "ar trebui sa ramana o valoare pentru PDL si ar trebui pastrat chiar in fruntea partidului". Lazaroiu mai afirma ca "nu ar fi motive ca Elena Udrea sa nu se afle in noul Cabinet", ce va fi format de premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu. Pe de alta parte, Lazaroiu crede ca desemnarea lui Ungureanu ca premier este "o alegere buna".

Sebastian LazaroiuFoto: HotNews.ro

Iata cateva dintre cele mai importante declaratii facute de Sebastian Lazaroiu:

* "PDL-ul nu devine mai credibil prin simpla schimbare a Guvernului. PDL-ul devine credibil in conditiile in care sustine actualul Cabinet in continuarea reformelor. Daca PDL-ul sau lideri ai PDL se gandesc sa inghete anul acesta reformele, pentru ca e an electoral, nu-i ajuta cu nimic schimbarea Cabinetului. Cu absolut nimic".

* "Emil Boc ramane dincolo de orice un politician de exceptie in Romania".

* Premierul desemnat va fi consacrat dupa, chiar si demisia asta arata ca el nu a fost un politician ca toti ceilalti, a fost un om de stat, pentru ca n-ar fi facut oricine gestul pe care l-a facut Emil Boc".

* "Boc ar trebui sa ramana o valoare pentru PDL si ar trebui pastrat chiar in fruntea partidului".

"Ar trebui sa se faca abstractie de faptul ca Ungureanu a fost seful SIE, pentru ca nici George Bush senior n-a venit de la manastire cand a fost ales presedinte, tot din zona serviciilor a venit".

* "Eu cred ca e o alegere buna (n.red. desemnarea lui Ungureanu). As face abstractie pentru moment de faptul ca e fostul sef al unui serviciu secret. Totusi, as accentua mai mult experienta pe care o are in relatiile externe si in diplomatie, e foarte important pentru Romania in contextul actual. Romania nu poate fi scoasa din contextul international. Tot ce ni se intampla rau din cauza crizei economice ni se intampla pentru ca traim intr-o lume globalizata. Razvan Ungureanu cred ca e unul dintre cei care cunosc foarte bine aceste conditionari externe. Avem de-a face cu un cunoscator al unui context foarte complicat.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.