Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca se astepta ca Traian Igas sa demisioneze din functia de ministru al Internelor, transmite Mediafax. Potrivit liderului social-democrat, aflat la Strasbourg, provocarile violente de la proteste ar putea veni din zona puterii, din partea "oamenilor regimului Basescu". Duminica, mii de persoane au manifestat in 41 de orase din tara impotriva masurilor de austeritate adoptate de autoritati. In Bucuresti, protestele au devenit violente, mai multi manifestanti confruntandu-se cu fortele de ordine. Protestele au continuat si luni.

Ponta a spus ca reactia PDL la protestele din ultimele zile arata ca partidul de guvernamant este "autist si surd la ceea ce se intampla".

El a afirmat ca se astepta ca Traian Igas sa demisioneze din functia de ministru al Internelor.

Ponta s-a aratat ingrijorat de "provocarile" care au dus la acte de violenta la protestele din marile orase si a afirmat ca "este posibil" ca aceste provocari sa fi fost inscenate de "oameni ai regimului Basescu", pentru a compromite protestele democratice.

Presedintele PSD a afirmat ca deocamdata USL nu se va implica in proteste, urmand ca acest subiect sa fie discutat miercuri de liderii Uniunii Social Liberale.

Liderul social-democrat a spus ca daca actuala majoritate parlamentara nu va accepta convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, USL nu exclude "nicio forma de protest".

El nu a oferit detalii.