Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marti, ca asteapta sa discute cu Aura Vasile pentru a lua o decizie in privinta acesteia, aratand ca nu agreeaza genul acesta de "telenovele", in care dimineata vrei sa pleci, iar noaptea nu mai pleci, dar ca, daca a vrut sa rada de coalitie, poate fi "iertata", transmite Mediafax.

"Daca vorbim de PSD, genul acesta de telenovele mie nu-mi place. Nu poti sa te trezesti dimineata ca vrei sa pleci, noaptea ca nu mai pleci. Astept cu doamna Aura Vasile sa avem o discutie si o sa vedem atunci ce decidem, dar nu-mi plac aceste telenovele si cei care joaca in telenovele sa mearga la fripturisti cu interese nationale", a afirmat Victor Ponta, referindu-se la decizia Aurei Vasile de a reveni asupra demisiei din PSD.

Intrebat daca nu agreeaza revenirea Aurei Vasile la PSD, Ponta a spus ca nu agreeaza asemenea telenovele politice, dar crede ca Aura Vasile a vrut sa rada de cei din coalitie.

"Nu agreez asemenea telenovele. Astea-s pentru Anastase, pentru uneperisti, pentru tradatorii de la UNPR. Cred ca trebuie sa fim un partid serios, o uniune social-liberala serioasa, in care raman cei care sunt seriosi si care sunt hotarati si sunt stapani pe ceea ce semneaza. (...) Cred ca a vrut (Aura Vasile - n.r.) sa rada de ei. In cazul asta, daca a vrut sa-si bata joc de uneperisti si de Robeta Anastase, in cazul asta, cred ca putem sa o iertam, daca nu a fost vorba despre asta, atunci nu", a adaugat liderul PSD.

El a adaugat ca ii ureaza sanatate Aurei Vasile si a spus ca s-a "delectat" cu momentul de "maxima penibilitate" al celor de la UNPR si al Robertei Anastase care "pot fi injurati, scuipati de oricine daca semneaza o hartie".

"In primul rand, ii urez doamnei Aura Vasile cat mai multa sanatate, ii doresc sa se simta bine si sa-si revina cat mai repede. Nu pot sa nu spun ca m-am delectat cu momentul de maxima penibilitate al celor de la UNPR si al Robertei Anastase care pot sa fie injurati, scuipati de orcine, daca semneaza o hartie ca trece la ei, devine un om extraordinar, am auzit ca este si prietena cu Roberta Anastase, probabil ca, daca se razgandeste, nu mai sunt iarasi prietene", a precizat Victor Ponta.

"Intr-adevar, cum spune primarul general, acesti maimutoi cu patine poti sa-i scuipi, poti sa-i injuri, poti sa le faci orice ca ei, a doua zi, te iubesc si te iau in brate daca semnezi o hartie. Glumeam cu domnul Crin Antonescu ca, daca semnam si noi doi ca trecem la UNPR, a doua zi ne lauda domnul Oprea si vom avea o prima pagina cu laude la "Evenimentul Zilei". Deci, mai penibili decat sunt acesti tradatori si acesti fripturisti nu cred ca exista", a adaugat Ponta.

Aura Vasile s-a razgandit: ramane in PSD, nu va pleca la UNPR

Deputatul Aura Vasile a declarat marti ca a trimis conducerii Camerei Deputatilor, o instiintare prin care anunta ca revine asupra deciziei luate luni de a demisiona din grupul PSD.

Aura Vasile a relatat ca i-a solicitat luni noaptea, telefonic, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa nu citeasca in plen nota pe care o depusese luni la Biroul Permanent, prin care isi anunta demisia din PSD.

"Am rugat-o pe Roberta Anastase sa nu citeasca in plen nota prin care anuntam ca demisionez din grupul PSD, pentru ca nu o mai fac. Regulamentar, anuntul trebuia sa il fac eu de la tribuna Camerei. Nu a dat curs solicitarii mele, am vazut ca Ioan Oltean a facut anuntul. Aceasta este inca o incalcare a Regulamentului Camerei. De aceea am trimis astazi o alta nota, am inregistrat-o la Biroul Permanent si la cabinetul presedintei Roberta Anastase, prin care anunt ca nu mai demisionez din PSD", a spus Aura Vasile.

Aura Vasile s-a externat, luni noapte, ea fiind internata luni seara la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in urma unui acces hipertensiv.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean a citit, marti, in plenul Camerei, o declaratie prin care Aura Vasile (PSD) anunta ca, incepand din 19 decembrie, se declara membru UNPR si va activa ca deputat al grupului progresist.

In calitate de presedinte de sedinta, Ioan Oltean le-a spus deputatilor ca le citeste ce este scris in declaratie.

Oltean a precizat ca, daca Aura Vasile a renuntat la acest demers, va trebui sa faca "o adresa" in acest sens.

Deputatul Aura Vasile anunta, luni, ca a hotarat sa se alature celor din UNPR, "cei care au demonstrat, spre deosebire de altii, ca au valori si principii solide", ea mentionand ca ramane pe mai departe "razboinica si dedicata cauzei" in care crede.

Ulterior, liderul PSD Marian Vanghelie a declarat ca a avut o discutie cu deputatul Aura Vasile, iar aceasta a renuntat la a pleca din PSD la UNPR.

Vasile a fost internata, luni seara, la Spitalul Universitar in urma unui puseu de tensiune, incidentul petrecandu-se in timpul unei discutii cu liderul PSD Marian Vanghelie.

In varsta de 62 de ani, Aura Vasile este la al treilea mandat consecutiv de deputat din partea PSD, fiind viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor.